Timiș Ultimele stiri

UVT, premiată pentru integritate, bună guvernanță și responsabilitate socială

În cadrul unei ceremonii de înalt nivel, desfășurată la Muzeul Național Cotroceni, Universitatea de Vest din Timișoara a primit o importantă distincție în semn de recunoaștere a punctelor sale forte în domeniul integrității și responsabilității sociale, cât și pentru promovarea cunoașterii și dezvoltării durabile în zona de vest a României: Cupa și Diploma de Excelență „Integritate, Bună Guvernanță și Responsabilitate Socială în sectorul public, mediul de afaceri, academic și în cadrul societății civile. Distincția a fost acordată astăzi, 8 decembrie, în cadrul Galei cu același nume, în prezența a numeroase personalități din țară și din străinătate și a corpului diplomatic, eveniment organizat de Fundația EUROLINK – Casa Europei.
„Răsplătirea excelenței în cele mai diverse domenii legate de europenizarea societății românești a devenit de mulți ani o tradiție pentru Casa Europei din București. În acest an, tocmai în tentativa unei reechilibrări a tablei de valori, cât și în sensul încurajării tendințelor civice proactive din societate, a fost aleasă tematica simbolică a relației dintre integritate – bună guvernanță – responsabilitate socială”, spun organizatorii evenimentului, EUROLINK-Casa Europei.
Distincția și Diploma de Excelență au fost înmânate rectorului Universității, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea. Acesta spune că reușita reprezintă confirmarea din partea unei instituții de renume a eforturilor comunității UVT în respectarea celor mai înalte standarde: „Nu am ajuns în acest punct de ieri pe azi. Reușita este o cumulare a eforturilor tuturor membrilor noștri de-a lungul anilor în respectarea standardelor ridicate privind integritatea, buna guvernanță și responsabilitatea socială. Mă bucur să văd că deschiderea noastră către comunitate este vizibilă și la București. Așa cum am subliniat în mai multe rânduri, pe lângă activitatea didactică și de cercetare, pentru universitățile moderne implicarea în societate este ‹‹a treia misiune››. Continuăm pe aceeași direcție, creștem sănătos și depunem eforturi ca și comunitatea din care facem parte să urmeze aceeași cale.”
Evenimentul a avut loc cu ocazia marcării a 20 de ani de la înființarea Casei Europei ”EUROLINK” în București, fiind precedat de o dezbatere pe tema relației între bună guvernanță și Smart City din perspectiva transpunerii Strategiei UE pentru Regiunea Dunării.
Au fost acordate distincții pentru activitatea depusă în mai multe ramuri ale vieții socio-economice, UVT fiind singura universitate premiată. Dintre laureați, menționăm: Elena-Simina Tănăsescu – Președinția României; Liviu Sebastian Jicman – Muzeul Național Cotroceni/fost Vicepreședinte ICR; Sorana Baciu – fost Secretar de Stat în Ministerul Economiei; Claudiu Vrînceanu – Romanian Business Leaders; Peter Langer – Comisar Șef al Regiunii Dunării; Pietro Elisei – Expert Urban Innovative Actions la Comisia Europeană/ Vicepreședinte ISOCARP.

Related posts

Primăria Oradea restaurează statuia lui Emanuil Gojdu

Stefana Muresan

CNAIR are un nou director general. Provizoriu

Ligia Voro

Un hunedorean, cel mai bogat cioban din țară. Are zeci de mii de mioare și terenuri în Ardeal

Stefana Muresan

Cea mai mare pepinieră de goji se află la Brașov. Plantele, folosite în Franța, Spania, Italia și Republica Moldova

redactia

Patru start-up-uri românești concurează pentru un loc în finala celei mai mari competiţii IT pentru domeniul medical

Ion Surdu

Speakerii L.I.F.T. 2019: Gheorghe Damian, primar

Ligia Voro

Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu: „Universitatea trebuie să se adapteze rapid la nevoile pieței”

Ion Surdu

TeraPlast primeşte 6,8 milioane euro ajutor de stat

redactia

Centru de excelență a mobilei în Transilvania

Nora Dumitrescu

Noerr: The crisis demands constant readjusting and agility

Ionut Oprea

Festivalul Industriilor Creative, ediția a IX-a

Ligia Voro

Iulian Trandafir, președintele ADRFR: Asigurarea accesului pacienților la medicamente este misiunea echipelor de distribuție și din farmacii

Nicolae Pop

Grupul Inditex și-a activat magazinele Zara din Vivo Cluj

Nora Dumitrescu

SmartBill donează 35.000 de euro pentru Spitalul Județean din Sibiu

Ion Surdu

Jumătate din suprafața agricolă a României a fost cultivată cu porumb și floarea soarelui

Stefana Muresan

CEO Conference – Shaping the future

Ionut Oprea

Producătorul de confecții metalice MetalPRO din Bistrița-Năsăud, noi investiții într-o hală de producție

Stefana Muresan

ADR Vest, seminar online pentru microîntreprinderi. Aflați despre finanțări

Ligia Voro

A fost lansat zborul direct IAȘI-CLUJ. Ruta internă este operată de compania Tarom

Stefana Muresan

Bancomatul care nu mai “înghite” carduri, instalat de BT

Nora Dumitrescu

Autostrada Ploieşti – Braşov intră în licitație

redactia

Importatorul de piese auto Autonet din Satu Mare, depozit de 30.000 mp în Cluj

Stefana Muresan

Swiss Capital, premiat la deschiderea Anului Bursier 2019

redactia

Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur”, o nouă ediție susținută de Jidvei

Ligia Voro

Leave a Comment