Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UVT, premiată pentru integritate, bună guvernanță și responsabilitate socială

În cadrul unei ceremonii de înalt nivel, desfășurată la Muzeul Național Cotroceni, Universitatea de Vest din Timișoara a primit o importantă distincție în semn de recunoaștere a punctelor sale forte în domeniul integrității și responsabilității sociale, cât și pentru promovarea cunoașterii și dezvoltării durabile în zona de vest a României: Cupa și Diploma de Excelență „Integritate, Bună Guvernanță și Responsabilitate Socială în sectorul public, mediul de afaceri, academic și în cadrul societății civile. Distincția a fost acordată astăzi, 8 decembrie, în cadrul Galei cu același nume, în prezența a numeroase personalități din țară și din străinătate și a corpului diplomatic, eveniment organizat de Fundația EUROLINK – Casa Europei.
„Răsplătirea excelenței în cele mai diverse domenii legate de europenizarea societății românești a devenit de mulți ani o tradiție pentru Casa Europei din București. În acest an, tocmai în tentativa unei reechilibrări a tablei de valori, cât și în sensul încurajării tendințelor civice proactive din societate, a fost aleasă tematica simbolică a relației dintre integritate – bună guvernanță – responsabilitate socială”, spun organizatorii evenimentului, EUROLINK-Casa Europei.
Distincția și Diploma de Excelență au fost înmânate rectorului Universității, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea. Acesta spune că reușita reprezintă confirmarea din partea unei instituții de renume a eforturilor comunității UVT în respectarea celor mai înalte standarde: „Nu am ajuns în acest punct de ieri pe azi. Reușita este o cumulare a eforturilor tuturor membrilor noștri de-a lungul anilor în respectarea standardelor ridicate privind integritatea, buna guvernanță și responsabilitatea socială. Mă bucur să văd că deschiderea noastră către comunitate este vizibilă și la București. Așa cum am subliniat în mai multe rânduri, pe lângă activitatea didactică și de cercetare, pentru universitățile moderne implicarea în societate este ‹‹a treia misiune››. Continuăm pe aceeași direcție, creștem sănătos și depunem eforturi ca și comunitatea din care facem parte să urmeze aceeași cale.”
Evenimentul a avut loc cu ocazia marcării a 20 de ani de la înființarea Casei Europei ”EUROLINK” în București, fiind precedat de o dezbatere pe tema relației între bună guvernanță și Smart City din perspectiva transpunerii Strategiei UE pentru Regiunea Dunării.
Au fost acordate distincții pentru activitatea depusă în mai multe ramuri ale vieții socio-economice, UVT fiind singura universitate premiată. Dintre laureați, menționăm: Elena-Simina Tănăsescu – Președinția României; Liviu Sebastian Jicman – Muzeul Național Cotroceni/fost Vicepreședinte ICR; Sorana Baciu – fost Secretar de Stat în Ministerul Economiei; Claudiu Vrînceanu – Romanian Business Leaders; Peter Langer – Comisar Șef al Regiunii Dunării; Pietro Elisei – Expert Urban Innovative Actions la Comisia Europeană/ Vicepreședinte ISOCARP.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Studiul pieței IT din Cluj lansat azi

Articolul următor

Muzeul Țării Crișurilor din Oradea va fi reabilitat cu bani europeni. Investiția totală – 21,6 milioane de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share