Timiș Ultimele stiri

UVT, premiată pentru integritate, bună guvernanță și responsabilitate socială

În cadrul unei ceremonii de înalt nivel, desfășurată la Muzeul Național Cotroceni, Universitatea de Vest din Timișoara a primit o importantă distincție în semn de recunoaștere a punctelor sale forte în domeniul integrității și responsabilității sociale, cât și pentru promovarea cunoașterii și dezvoltării durabile în zona de vest a României: Cupa și Diploma de Excelență „Integritate, Bună Guvernanță și Responsabilitate Socială în sectorul public, mediul de afaceri, academic și în cadrul societății civile. Distincția a fost acordată astăzi, 8 decembrie, în cadrul Galei cu același nume, în prezența a numeroase personalități din țară și din străinătate și a corpului diplomatic, eveniment organizat de Fundația EUROLINK – Casa Europei.
„Răsplătirea excelenței în cele mai diverse domenii legate de europenizarea societății românești a devenit de mulți ani o tradiție pentru Casa Europei din București. În acest an, tocmai în tentativa unei reechilibrări a tablei de valori, cât și în sensul încurajării tendințelor civice proactive din societate, a fost aleasă tematica simbolică a relației dintre integritate – bună guvernanță – responsabilitate socială”, spun organizatorii evenimentului, EUROLINK-Casa Europei.
Distincția și Diploma de Excelență au fost înmânate rectorului Universității, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea. Acesta spune că reușita reprezintă confirmarea din partea unei instituții de renume a eforturilor comunității UVT în respectarea celor mai înalte standarde: „Nu am ajuns în acest punct de ieri pe azi. Reușita este o cumulare a eforturilor tuturor membrilor noștri de-a lungul anilor în respectarea standardelor ridicate privind integritatea, buna guvernanță și responsabilitatea socială. Mă bucur să văd că deschiderea noastră către comunitate este vizibilă și la București. Așa cum am subliniat în mai multe rânduri, pe lângă activitatea didactică și de cercetare, pentru universitățile moderne implicarea în societate este ‹‹a treia misiune››. Continuăm pe aceeași direcție, creștem sănătos și depunem eforturi ca și comunitatea din care facem parte să urmeze aceeași cale.”
Evenimentul a avut loc cu ocazia marcării a 20 de ani de la înființarea Casei Europei ”EUROLINK” în București, fiind precedat de o dezbatere pe tema relației între bună guvernanță și Smart City din perspectiva transpunerii Strategiei UE pentru Regiunea Dunării.
Au fost acordate distincții pentru activitatea depusă în mai multe ramuri ale vieții socio-economice, UVT fiind singura universitate premiată. Dintre laureați, menționăm: Elena-Simina Tănăsescu – Președinția României; Liviu Sebastian Jicman – Muzeul Național Cotroceni/fost Vicepreședinte ICR; Sorana Baciu – fost Secretar de Stat în Ministerul Economiei; Claudiu Vrînceanu – Romanian Business Leaders; Peter Langer – Comisar Șef al Regiunii Dunării; Pietro Elisei – Expert Urban Innovative Actions la Comisia Europeană/ Vicepreședinte ISOCARP.

Related posts

Arc Parc Industrial intră în piața rezidențială

Nora Dumitrescu

Porr Construct a câștigat un contract de 50,5 milioane lei cu CFR SA

Stefana Muresan

UiPath la forumul economic franco-român – “Poveștile care schimbă jocul”

Ligia Voro

UPS, cea mai mare companie de expediții aeriene, cu baze operaționale la Cluj Napoca și Timișoara, creștere cu 35% a serviciilor de export

Stefana Muresan

CJ Timiș propune Băncii Mondiale 10 investiții majore. Valoarea depășește 700 de milioane de euro

redactia

Dragoș Stanca – Publisherii europeni confruntă Google și Facebook: lupta ”scrisorilor deschise” și rolul României în această dispută

redactia

Construcția podului de la Gilău, care unește două autostrăzi, finalizată

redactia

Noua an­ve­lopă Win­ter­Con­tact TS 860 S oferă per­for­manță ”la rece”

Stefana Muresan

Deloitte: Locuințele noi s-au scumpit în majoritatea statelor europene în 2019

Traian Dan

Medicina de urgență din Luduș are nevoie de sprijinul comunității locale!

Transilvania Business

Brașov: Tractorul U650 va fi comercializat din nou în România, la prețul de 16.000 de euro

Stefana Muresan

A fost inaugurat cel de-al doilea pasaj rutier la nivel de cale ferată din Timișoara, investiție de peste 6 mil. euro

Stefana Muresan

Marți, 28 aprilie, ora 9:00, se reiau înscrierile pe platforma IMM Invest

Traian Dan

Zece firme din Regiunea Vest primesc 12 milioane de lei prin Programul Operaţional Regional

Robert Bloancă

Fonduri Europene: Brașovul a atras 2,4 miliarde de euro prin intermediul a peste 1.000 de proiecte

Papuc Irina

Cum va arăta fabrica elvețienilor de la ALU MENZIKEN

Stefana Muresan

Clujul pregăteşte terenul la Bruxelles pentru finanţări în domeniul inovării şi mobilităţii urbane

redactia

Blocaj înlăturat pe Autostrada Sebeș – Turda. Se mută stâlpii de tensiune

Nora Dumitrescu

Performanța ortopediei mureșene, recunoaștere la nivel european

Stefana Muresan

​Agricultorii pot accesa credite de 93,8 milioane de euro pentru investiţii în ferme, extindere sau procesarea materiei prime

Stefana Muresan

Localitatea Jimbolia din Timiş va oferi locuitorilor transport public gratuit cu microbuze electrice, din bani europeni

Robert Bloancă

Start-up Nation 2018: S-au publicat în consultare condițiile pentru acordarea finanțării

redactia

Ioan Alin Nistor, decanul Facultății de Business din Cluj-Napoca: “Orientarea studenților spre afaceri este o profesiune de viitor”

Stefana Muresan

Oxygen – prima agenție națională de comunicare ce își deschide birou la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Leave a Comment