Timiș Ultimele stiri

UVT, premiată pentru integritate, bună guvernanță și responsabilitate socială

În cadrul unei ceremonii de înalt nivel, desfășurată la Muzeul Național Cotroceni, Universitatea de Vest din Timișoara a primit o importantă distincție în semn de recunoaștere a punctelor sale forte în domeniul integrității și responsabilității sociale, cât și pentru promovarea cunoașterii și dezvoltării durabile în zona de vest a României: Cupa și Diploma de Excelență „Integritate, Bună Guvernanță și Responsabilitate Socială în sectorul public, mediul de afaceri, academic și în cadrul societății civile. Distincția a fost acordată astăzi, 8 decembrie, în cadrul Galei cu același nume, în prezența a numeroase personalități din țară și din străinătate și a corpului diplomatic, eveniment organizat de Fundația EUROLINK – Casa Europei.
„Răsplătirea excelenței în cele mai diverse domenii legate de europenizarea societății românești a devenit de mulți ani o tradiție pentru Casa Europei din București. În acest an, tocmai în tentativa unei reechilibrări a tablei de valori, cât și în sensul încurajării tendințelor civice proactive din societate, a fost aleasă tematica simbolică a relației dintre integritate – bună guvernanță – responsabilitate socială”, spun organizatorii evenimentului, EUROLINK-Casa Europei.
Distincția și Diploma de Excelență au fost înmânate rectorului Universității, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea. Acesta spune că reușita reprezintă confirmarea din partea unei instituții de renume a eforturilor comunității UVT în respectarea celor mai înalte standarde: „Nu am ajuns în acest punct de ieri pe azi. Reușita este o cumulare a eforturilor tuturor membrilor noștri de-a lungul anilor în respectarea standardelor ridicate privind integritatea, buna guvernanță și responsabilitatea socială. Mă bucur să văd că deschiderea noastră către comunitate este vizibilă și la București. Așa cum am subliniat în mai multe rânduri, pe lângă activitatea didactică și de cercetare, pentru universitățile moderne implicarea în societate este ‹‹a treia misiune››. Continuăm pe aceeași direcție, creștem sănătos și depunem eforturi ca și comunitatea din care facem parte să urmeze aceeași cale.”
Evenimentul a avut loc cu ocazia marcării a 20 de ani de la înființarea Casei Europei ”EUROLINK” în București, fiind precedat de o dezbatere pe tema relației între bună guvernanță și Smart City din perspectiva transpunerii Strategiei UE pentru Regiunea Dunării.
Au fost acordate distincții pentru activitatea depusă în mai multe ramuri ale vieții socio-economice, UVT fiind singura universitate premiată. Dintre laureați, menționăm: Elena-Simina Tănăsescu – Președinția României; Liviu Sebastian Jicman – Muzeul Național Cotroceni/fost Vicepreședinte ICR; Sorana Baciu – fost Secretar de Stat în Ministerul Economiei; Claudiu Vrînceanu – Romanian Business Leaders; Peter Langer – Comisar Șef al Regiunii Dunării; Pietro Elisei – Expert Urban Innovative Actions la Comisia Europeană/ Vicepreședinte ISOCARP.

Related posts

Premierul dă startul construirii primei autostrăzi a Sălajului

Nora Dumitrescu

Facultatea de Chimie Industrială Timișoara se modernizează și primește două noi corpuri de clădire, în urma unei finanțări cu bani europeni

Robert Bloancă

Afacerile Wetterbest, creștere de 45%

Ligia Voro

Bosch pune piatra de temelie pentru un nou Centru de Inginerie în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Shopping City Piatra Neamt, in portofoliul Optim PM

Ionut Oprea

David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional “Avram Iancu”: Zboruri zilnice spre Istanbul, reluarea și suplimentarea unor curse interne, parteneriat cu universitățile clujene și noi proiecte de infrastructură

redactia

Clujul are cea mai performantă companie de transport public din România

Nora Dumitrescu

Universitatea de Vest Timișoara, clasificată la un nivel înalt în cadrul unui top educațional american

Robert Bloancă

Aeroportul Internaţional Timişoara estimează venituri de 55,5 milioane lei, în acest an

Stefana Muresan

Cum va arăta noul stadion Ghencea, investiție de 65 mil. euro. Ar putea fi finalizat în acest an

redactia

Proprietarii Iulius construiesc cea mai înaltă clădire de birouri din România. 27 de etaje, o înălțime de 155 de metri

redactia

Platforma de food delivery hipMenu devine foodpanda

Ligia Voro

Ce putem automatiza? Care sunt costurile? Care e durata de implementare? Întreabă direct experții KUKA

redactia

Sală Polivalentă cu 5.000 de locuri, în valoare de peste 60 mil. lei, în locul Pieței Obor din Oradea

Stefana Muresan

Americanii promit conectarea Mării Baltice cu Marea Neagră printr-o autostradă și cale ferată: de la Gdansk la Constanța

Ion Surdu

Universităţile din Timişoara şi-au mutat procedurile de admitere integral online

Robert Bloancă

Educația medicală continuă rămâne o prioritate pentru Asociația OncoHelp

Nicolae Pop

Utilizatorii mobilPay Wallet pot susține HOSPICE Casa Speranței prin donații direct în aplicație

Ligia Voro

Pizzarotti, pe ultima sută a autostrăzii Sebeș – Alba Iulia

Nora Dumitrescu

Piața Revoluției din Baia Mare va fi modernizată

Nora Dumitrescu

Agenția BNR Bihor a împlinit 100 de ani de la efectuarea primei operațiuni

Traian Dan

Parcul Tetarom III e plin. Quadroform vine cu 11 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Turdenii de la EMS vor face hidroizolația podurilor de pe A10

Nora Dumitrescu

Guvernul majorează suma alocată subvenţiei acordate pentru motorina folosită în agricultură

redactia

Leave a Comment