Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Muzeul Țării Crișurilor din Oradea va fi reabilitat cu bani europeni. Investiția totală – 21,6 milioane de lei

Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea va fi reabilitat cu fonduri europene, potrivit lui Marius Nica, ministrul delegat pentru fonduri europene. Proiectul, în valoare totală de 21,6 milioane lei, este finanţat din Programul Operaţional Regional 2014-2020 şi presupune lucrări de amenjare şi dotări interioare pentru clădirea monument istoric în care este găzduit Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea.
„Restaurarea şi punerea în valoare a Muzeului Ţării Crişurilor din municipiul Oradea este un pas important pentru impulsionarea dezvoltării locale, prin valorificarea superioară a generosului patrimoniu cultural de care dispune aici”, a afirmat Marius Nica după semnarea contractului de finanţare pentru proiectul „Reparaţii capitale şi amenajări interioare sediu nou – Muzeul Ţării Crişurilor Oradea lucrări de amenajare incintă şi amenajări speciale de muzeu”.
Vor fi realizate şi lucrări de amenajare a spaţiului public aferent curţii muzeului, care are o suprafaţă de 20.800 mp, reablitarea porţii principale de acces (parte integrantă din monumentul istoric), curăţarea terenului şi amenjarea spaţiului verde, construirea unui amfiteatru, amenajarea unui spaţiu de aşteptare, repararea fântânii după intervenţiile aferente proiectului, pavarea aleilor (inclusiv montarea de benzi tactile pentru nevăzători), parcări, repararea şi completarea împrejmuirii, restaurarea cabinei de pază, realizarea unui sistem de iluminat arhitectural precum şi montarea de mobilier urban.
Se estimează că peste trei ani, după finalizarea implementării proiectului, ca urmare a restaurării şi promovării acestui obiectiv de patrimoniu, numărul vizitatorilor va depăşi 30.000 pe an. Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 este unul dintre programele operaţionale implementate în România, cofinanţate din fondurile europene structurale şi de investiţii şi gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), în calitate de Autoritate de Management.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

UVT, premiată pentru integritate, bună guvernanță și responsabilitate socială

Articolul următor

Proiect de peste 3 mil. de euro pentru a stabili dacă vinul este fals, dezvoltat de cerectătorii clujeni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share