Brașov Real Estate Ultimele stiri

Immochan finalizează faza a doua a Coresi Business Park în 2018 și continuă dezvoltarea

Clădirea N1, aparținând celei de-a doua faze a Coresi Business Park, a fost finalizată în septembrie 2017 și este complet închiriată. Companiile Azets, Accenture, Intech și Waters ocupă întreaga clădire, cu o suprafață totală de 8.500 mp. Faza a doua se va finaliza în vara anului 2018, cu livrarea clădirii N2.
Cea de-a doua fază a Coresi Business Park Brașov cuprinde trei clădiri moderne de birouri de clasă A, cu regim mic de inăltime (P+3E/4E), ce cumulează 25.000 mp. În prezent, este în construcție cea de-a treia clădire, N2, de 8.500 mp, ce urmează a fi livrată în intervalul aprilie-august 2018. Toate cele trei clădiri ce fac parte din faza a doua a proiectului – L1, N1 si N2 – sunt în curs de obținere a certificării BREEAM – nivelul “Foarte bine”.
Clădirea N1, cu o suprafaţă construită de 8.500 mp, este închiriată integral şi a fost dată în folosinţă în septembrie 2017. Azets, cel mai important furnizor de servicii de contabilitate, salarizare, resurse umane și consultanță în țările nordice, a închiriat un întreg etaj în clădirea N1, respectiv 1.550 mp, pe care l-a ocupat în septembrie 2017. Accenture, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de outsourcing și consultanță în management, a închiriat 750 mp în clădirea N1 pentru a deschide un nou centru în Brașov, al șaptelea din țară, pentru care va angaja 100 de persoane. Intech, furnizor de soluții digitale pentru industria automobilistică, mașini și instalații grele și transport feroviar, își extinde spațiul din Coresi Business Park la 1.550 mp, preluând un etaj din clădirea N1, pe care îl va ocupa începând din februarie 2018. Compania de software şi inginerie în domeniul farmaceutic, chimic şi alimentar, Waters România, ocupă un spațiu de 3.500 mp în clădirea N1, desfășurat pe două etaje şi jumătate.
In iulie 2017, Immochan România a achiziţionat Coresi Business Park. Astfel, Cartierul Coresi, care avea până atunci o componentă comercială, prin Coresi Shopping Resort, şi una rezidenţială, prin cele 1.000 de apartamente aflate în construcție, a integrat și componenta de birouri.
“Prin finalizarea celei de-a doua faze a Coresi Business Park, Immochan își reafirmă rolul de Global Urban Player, creând sinergie între toate funcțiunile Cartierului Coresi, pentru a-i oferi un flux natural, capabil să transforme orașul și să servească nevoile comunității. Birourile vor fi conectate direct la Coresi Shopping Resort și la cartierul de locuințe Coresi Avantgarden printr-o arteră pietonală și ciclabilă. Continuăm dezvoltarea parcului de birouri cu faza a III-a și țintim să atingem 100.000 mp în următorii ani. Cu acest volum, Coresi Business Park va deveni cel mai amplu proiect de birouri din afara capitalei.“ declară Tatian Diaconu, CEO al Immochan România.
Dezvoltat pe fosta platformă industrială Tractorul din Brașov, Coresi Business Park este unul dintre cele mai importante centre de birouri din afara Bucureștiului, ce totalizează în prezent peste 40.000 mp, la standard de clasă A. Proiectul constituie o amplă inițiativă de regenerare urbană, ce transformă 12 hectare de vechi clădiri industriale într-o zonă de afaceri cu aspect contemporan. În completarea spațiilor de birouri ce au trecut prin procesul de reconversie, proiectul cuprinde și 10 clădiri moderne de birouri, noi, cu regim mic de înălțime (P+3E/4E). Faza a doua, reprezentând primele trei clădiri noi – L1, N1 si N2 – este în curs de finalizare. Masterplanul Coresi Business Park cuprinde 100.000 mp construiți de birouri, suprafață ce va fi atinsă în următorii 8-10 ani.
Immochan România a luat ființă în ianuarie 2012 și administrează un portofoliu de 23 de centre comerciale la nivel național. În 2016, Immochan și-a lărgit sfera de activitate pe noi segmente de business: cel rezidențial, prin dezvoltarea Coresi Avantgarden în parteneriat cu Avantgarden Immo Invest, și office, prin Coresi Business Park, unul din cele mai vibrante parcuri de afaceri din Brașov, în parteneriat cu Ascenta Management.
Immochan își asumă rolul de GLOBAL URBAN PLAYER, un facilitator și integrator urban, ce creează proiecte cu funcțiuni mixte și parteneriate de calitate, care contribuie la dezvoltarea României.

Related posts

E.ON a iluminat cu leduri o școală din Cluj

Nora Dumitrescu

Energy Strategy Summit (ed. IV)- sectorul energetic față în față cu un pachet de strategii

Ligia Voro

Sistemele BMS: sistemul nervos și creierul clădirilor inteligente

Ligia Voro

Sibiu – adding flavour to Europe

Stefana Muresan

Digitalizare prin Plantare, proiect pentru dotarea cu tablete a copiilor săraci

Traian Dan

Ardealul va face jocurile în Asociația Municipiilor

Nora Dumitrescu

Viena: ”Ecou internațional” pentru Grupul Grampet, deținut de omul de afaceri Gruia Stoica

redactia

Compania bistrițeană Datacor – investiție de peste 1 mil. de euro, fonduri europene, într-o fabrică de fibră optică

Stefana Muresan

FOTO: Harta noilor investitii pe Calea Victoriei. Pariul? Peste 300 mil. euro…

Papuc Irina

Protestul suceveanului Ștefan Mandachi s-a viralizat în birourile Transporturilor

Ligia Voro

Leoni caută 100 de oameni pentru fabrica de cablaje auto din Beiuș

redactia

Alternative Investment Forum 2020 – Warsaw, Poland

Ionut Oprea

Commercial real estate must do more than merely adapt to coronavirus

Papuc Irina

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA începe anul 2017 sub semnul expansiunii

Tirdea Ionut

HyperSurfaces și Artiness câștigă cea de-a XI-a ediție a Open Innovation Contest a NTT DATA

Nicolae Pop

United, primul studiu de acoperire mediatica – proiecte de birouri

Ionut Oprea

EMI INTERNATIONAL donează spitalelor 20 de porți de dezinfectare pe bază de dezinfectant lichid

Ligia Voro

Asociaţia Nucifere Regia: Plantaţia cu care reuşeşti să-ţi recuperezi investiţia de 100 de ori

Stefana Muresan

Centrul de Oncologie OncoHelp din Timișoara inaugurează cel mai modern ambulatoriu de radioterapie din vestul țării

Nicolae Pop

CNN face reclamă Bihorului: Munţii Apuseni şi satul Vadu Crişului, pe lista scurtă a celor mai frumoase locuri din Europa

redactia

Siemens a extins doua fabrici

Oradea investește 32 milioane de lei într-un „Park and ride” în Centrul Civic

Traian Dan

Tenaris: “Discuțiile cu guvernul pot crea un viitor mai optimist”

Nora Dumitrescu

CCIR, misiune economică în una dintre cele mai bogate țări

redactia

Leave a Comment