Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Immochan finalizează faza a doua a Coresi Business Park în 2018 și continuă dezvoltarea

Clădirea N1, aparținând celei de-a doua faze a Coresi Business Park, a fost finalizată în septembrie 2017 și este complet închiriată. Companiile Azets, Accenture, Intech și Waters ocupă întreaga clădire, cu o suprafață totală de 8.500 mp. Faza a doua se va finaliza în vara anului 2018, cu livrarea clădirii N2.
Cea de-a doua fază a Coresi Business Park Brașov cuprinde trei clădiri moderne de birouri de clasă A, cu regim mic de inăltime (P+3E/4E), ce cumulează 25.000 mp. În prezent, este în construcție cea de-a treia clădire, N2, de 8.500 mp, ce urmează a fi livrată în intervalul aprilie-august 2018. Toate cele trei clădiri ce fac parte din faza a doua a proiectului – L1, N1 si N2 – sunt în curs de obținere a certificării BREEAM – nivelul “Foarte bine”.
Clădirea N1, cu o suprafaţă construită de 8.500 mp, este închiriată integral şi a fost dată în folosinţă în septembrie 2017. Azets, cel mai important furnizor de servicii de contabilitate, salarizare, resurse umane și consultanță în țările nordice, a închiriat un întreg etaj în clădirea N1, respectiv 1.550 mp, pe care l-a ocupat în septembrie 2017. Accenture, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de outsourcing și consultanță în management, a închiriat 750 mp în clădirea N1 pentru a deschide un nou centru în Brașov, al șaptelea din țară, pentru care va angaja 100 de persoane. Intech, furnizor de soluții digitale pentru industria automobilistică, mașini și instalații grele și transport feroviar, își extinde spațiul din Coresi Business Park la 1.550 mp, preluând un etaj din clădirea N1, pe care îl va ocupa începând din februarie 2018. Compania de software şi inginerie în domeniul farmaceutic, chimic şi alimentar, Waters România, ocupă un spațiu de 3.500 mp în clădirea N1, desfășurat pe două etaje şi jumătate.
In iulie 2017, Immochan România a achiziţionat Coresi Business Park. Astfel, Cartierul Coresi, care avea până atunci o componentă comercială, prin Coresi Shopping Resort, şi una rezidenţială, prin cele 1.000 de apartamente aflate în construcție, a integrat și componenta de birouri.
“Prin finalizarea celei de-a doua faze a Coresi Business Park, Immochan își reafirmă rolul de Global Urban Player, creând sinergie între toate funcțiunile Cartierului Coresi, pentru a-i oferi un flux natural, capabil să transforme orașul și să servească nevoile comunității. Birourile vor fi conectate direct la Coresi Shopping Resort și la cartierul de locuințe Coresi Avantgarden printr-o arteră pietonală și ciclabilă. Continuăm dezvoltarea parcului de birouri cu faza a III-a și țintim să atingem 100.000 mp în următorii ani. Cu acest volum, Coresi Business Park va deveni cel mai amplu proiect de birouri din afara capitalei.“ declară Tatian Diaconu, CEO al Immochan România.
Dezvoltat pe fosta platformă industrială Tractorul din Brașov, Coresi Business Park este unul dintre cele mai importante centre de birouri din afara Bucureștiului, ce totalizează în prezent peste 40.000 mp, la standard de clasă A. Proiectul constituie o amplă inițiativă de regenerare urbană, ce transformă 12 hectare de vechi clădiri industriale într-o zonă de afaceri cu aspect contemporan. În completarea spațiilor de birouri ce au trecut prin procesul de reconversie, proiectul cuprinde și 10 clădiri moderne de birouri, noi, cu regim mic de înălțime (P+3E/4E). Faza a doua, reprezentând primele trei clădiri noi – L1, N1 si N2 – este în curs de finalizare. Masterplanul Coresi Business Park cuprinde 100.000 mp construiți de birouri, suprafață ce va fi atinsă în următorii 8-10 ani.
Immochan România a luat ființă în ianuarie 2012 și administrează un portofoliu de 23 de centre comerciale la nivel național. În 2016, Immochan și-a lărgit sfera de activitate pe noi segmente de business: cel rezidențial, prin dezvoltarea Coresi Avantgarden în parteneriat cu Avantgarden Immo Invest, și office, prin Coresi Business Park, unul din cele mai vibrante parcuri de afaceri din Brașov, în parteneriat cu Ascenta Management.
Immochan își asumă rolul de GLOBAL URBAN PLAYER, un facilitator și integrator urban, ce creează proiecte cu funcțiuni mixte și parteneriate de calitate, care contribuie la dezvoltarea României.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

IT Datagroup inchiriaza 1.200 de mp in Vox Technology Park Timisoara

Articolul următor

Mapping World Urbanity -The Central Theme of MIPIM 2018

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share