Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pombis din Bistriţa-Năsăud vinde retailerilor fructe şi sucuri de 1,5 mil. euro

Aurel Onigaş, proprietarul companiei Pombis, care exploatează o livadă de 300 de hectare de pomi fructiferi în Bistriţa-Năsăud, vinde mere, prune, cireşe şi sucuri retai­lerilor Carrefour, Auchan, Metro şi Profi, de 1,5 mil. euro annual, scrie zf.ro.
„Circa 80% din fructele de consum le vindem în hipermaketurile Carrefour, Auchan, Metro şi, zonal, în Profi din Cluj. Avem şi o fabrica de sucuri în Viişoara care produce 200.000 de cutii de suc de 3 litri marca Alma“, a spus Aurel Onigaş, potrivit sursei citate.
Pombis a obţinut recent o finanţare din fonduri europene de 380.000 de euro pentru reconversia plan­taţiilor, acesta fiind cel de-al cincilea proiect pe care Aurel Onigaş urmează să-l implementeze din bani europeni.
„Înlocuim plantaţiile vechi de măr cu 8 hectare de livadă super intensivă, dotată cu plasă antigrindină, irgaţii, tot ce trebuie“, a spus producătorul agricol.
Livezile Pombis au aparţinut unei înterprinderi agricole de stat (IAS) până în 1998, când Aurel Onigaş le-a cumpărat în urma unui proces de privatizare. Pentru compania Pombis lucrează în prezent 48 de salariaţi la care se adaugă 150 de zilieri în campania de recoltare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Medisprof din Cluj Napoca se extinde si deschide un nou spital privat destinat tratamentelor oncologice, investiție de peste 12 milioane euro

Articolul următor

Mădălina Hodorog, noul Manager General The Woman

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share