Timiș Ultimele stiri

Universitatea de Vest din Timișoara a lansat comunitatea absolvenților din capitală

Spiritul Universității de Vest din Timișoara a fost și este unul al performanței și al excelenței, fiind transmis de la o generație la alta de oamenii care, prin activitatea lor, au contribuit la prestigiul instituției.
În acest context, Universitatea a lansat, luni seara, comunitatea UVTerra la nivelul Bucureștiului, un eveniment prin care instituția dorește să-și arate aprecierea față de absolvenții și partenerii din mediul academic de cercetare și din mediul socio-economic, fiind conștienți de faptul că prestigiul universității depinde în mare măsură de aceștia.
Evenimentul a avut loc în București, la Biblioteca Centrală Universitară, și a adus împreună absolvenți și personalități apropiate Universității. Dintre aceștia, menționăm pe: Mariana Gheorghe (CEO OMV – Petrom), Maia Morgenstern (Director Teatrul Evreiesc de Stat), Dumitru Prunariu (membru de onoare al Academiei Române), Nicolae Zamfir (membru al Academiei Române, Director General al IFIN – HH), Laurențiu Ștefan (Consilier Prezidențial), binecunoscuta artistă Andra, realizatoarea TV Amalia Enache și criticul de film Irina Margareta Nistor.
„Noi la Timișoara suntem conștienți de un lucru: într-o globalizare a educației, miza este una internațională, nu una națională. Prezența noastră la București prin diverse proiecte dorim să reprezinte o injecție de forță, de parteneriate, de susținători care să ne fie aproape în drumul nostru spre vest, pentru că, dacă în jurul Clujului trasăm un cerc, suntem tot în România, ca bază de recrutare. Însă, în jurul Timișoarei putem trasa doar un semicerc pentru a rămâne în țară. Acest neajuns îl putem valorifica prin oportunitatea transcenderii acestui cerc dincolo de granițe. De aceea, ne dorim să fim pentru Balcanii de Vest o punte în domeniul educației. Ne dorim ca în următorii ani să devenim un pol de cyber security. Comprehensivitatea, complementaritatea Universității ne dă forță, pentru că în educație trebuie să existe cunoștințe interdisciplinare, nu doar foarte specializate”, a declarat în deschiderea evenimentului rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.
„Îmi face o deosebită plăcere să mă adresez dumneavoastră în calitate de Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara. Este o onoare deosebită pentru mine să dețin acest titlu și am acceptat să fiu alături de Universitate pentru că în orice colaborare pe care am avut-o, responsabilii de la Timișoara au fost devotați și profesioniști în tot ceea ce fac. Sunt oameni responsabili. De asemenea, faptul că au acceptat o propunere venită din cadrul Universității de a acorda și o bursă de studii care să poarte numele meu în calitate de primul cosmonaut al României, și care este finanțată privat de o firmă puternică, constituie de asemenea un element în plus să colaborăm cu cei de la Timișoara”, a declarat Dumitru Prunariu în cadrul evenimentului.
„Universitatea este deosebit de puternică științific, academic, din punct de vedere al rețelelor de colaborarea pe care le-a construit, dar cred că ceea ce ne-a făcut pe toți cei care suntem aici, să fim aici, este mai degrabă sentimentul de cultură, de apartenență la comunitatea academică”, a declarat Ligia Deca, Consilier de Stat.
„Societatea noastră are nevoie de o scară adevărată de valori. Am simțit că toate acele valori în care credeam le regăsesc la Timișoara și le regăsesc aici, pentru că Timișoara este în această seară aici. E vorba de deschidere, de competiție, performanță, merit, dialog, de acceptare a celuilalt, foarte multe lucruri care sunt prinse în același loc, de aceea am fost extrem de onorat că s-a materializat acest proiect al meu de a deveni titular cu acte în regulă al Universității”, a declarat Laurențiu Ștefan, Consilier Prezidențial.
Absolvenții UVT, indiferent de anul finalizării studiilor, beneficiază de o platformă online dedicată, intitulată sugestiv UVTerra, prin intermediul căreia intră în contact cu colegii lor din întreaga lume, promovează evenimente profesionale, oportunități de locuri de muncă, reuniuni aniversare sau chiar inițiative antreprenoriale. Platforma poate fi accesată de orice absolvent al Universității de Vest din Timișoara la adresa uvterra.uvt.ro, urmând să fie lansată și o aplicație pentru telefonul mobil care să faciliteze comunicarea între membrii comunității.
Lansarea comunității absolvenților UVT din București vine după o serie întreagă de lansări, menționând aici evenimente similare în mai multe orașe din țară, dar și pe cel de la Vârșeț, Serbia.

Related posts

Inteligența artificială și realitatea virtuală, într-un eveniment cu 3.000 de oameni la Cluj

Nora Dumitrescu

CNI a scos la licitație contractul pentru proiectarea și execuția Sălii Polivalente din Turda. Contract de peste 55 mil. lei

redactia

Compa, Con-A și Total NSA, cele mai mari companii sibiene cu capital autohton privat

Stefana Muresan

Ministrul Agriculturii: avem pregătite textele pentru rechiziţii şi pentru suspendarea exportului de cereale

Papuc Irina

Cinematograful-dom revine în inima Sibiului, la Astra Film Festival 2019

Ligia Voro

Județul Sibiu își prezintă atuurile turistice în Israel

redactia

Electrogrup Cluj, cu afaceri anuale de 92 mil. euro, vrea la bursă

Stefana Muresan

Conflictele de business se rezolvă profitabil la mediator

Stefana Muresan

Șapte oraşe din Europa vor învăţa de la Alba Iulia cum și-a construit strategia de brand

redactia

Asociaţia Distribuitorilor de Medicamente cere ridicarea de urgenţă a restricţiei privind exportul

Papuc Irina

Recomandările unei reviste americane de turism: Transilvania, în primele ”19 destinații de văzut” din lume, în 2019

redactia

Credit de dezvoltare pentru fermieri, impozit zero pe terenurile lucrate și 264 mil. de euro pentru revitalizarea liceelor agricole

Stefana Muresan

Autostrada Lugoj – Deva: şoferii vor economisi 45 de minute după inaugurarea loturilor 3 şi 4

Stefana Muresan

Autostrada Transilvania, accelerată din birourile de la București

Nora Dumitrescu

Afacerile Wetterbest, creștere de 45%

Ligia Voro

Proiect european de 50 mil. lei pentru modernizarea a 29 de străzi din municipiul Dej

redactia

Primii zece contribuabili la bugetul Oradiei pe anul 2017. Care sunt direcțiile de dezvoltare asumate de municipalitate

Stefana Muresan

Începe construcția unui nou parking cu 400 de locuri în Cluj-Napoca; executant – asocierea TCI & Projektentwicklung SRL & Conpac Arhitect SRL

Stefana Muresan

La Timişoara, Primăria a amânat plata chiriilor la spaţiile comerciale, iar Consiliul Judeţean a suspendat contractele

Robert Bloancă

Platforma feroviară Remarul, complex rezidențial

Nora Dumitrescu

The Touristic, Medieval and Exuberant Sibiu

Stefana Muresan

Proiectele PNDR au adus în țară peste 348 de milioane de euro, ca rambursări de la Comisia Europeană în luna ianuarie

Papuc Irina

Fundația Noi Orizonturi organizează Ziua Națională IMPACT

Nicolae Pop

Mai multi bani in industria hoteliera din CEE

Ionut Oprea

Leave a Comment