Timiș Ultimele stiri

Universitatea de Vest din Timișoara a lansat comunitatea absolvenților din capitală

Spiritul Universității de Vest din Timișoara a fost și este unul al performanței și al excelenței, fiind transmis de la o generație la alta de oamenii care, prin activitatea lor, au contribuit la prestigiul instituției.
În acest context, Universitatea a lansat, luni seara, comunitatea UVTerra la nivelul Bucureștiului, un eveniment prin care instituția dorește să-și arate aprecierea față de absolvenții și partenerii din mediul academic de cercetare și din mediul socio-economic, fiind conștienți de faptul că prestigiul universității depinde în mare măsură de aceștia.
Evenimentul a avut loc în București, la Biblioteca Centrală Universitară, și a adus împreună absolvenți și personalități apropiate Universității. Dintre aceștia, menționăm pe: Mariana Gheorghe (CEO OMV – Petrom), Maia Morgenstern (Director Teatrul Evreiesc de Stat), Dumitru Prunariu (membru de onoare al Academiei Române), Nicolae Zamfir (membru al Academiei Române, Director General al IFIN – HH), Laurențiu Ștefan (Consilier Prezidențial), binecunoscuta artistă Andra, realizatoarea TV Amalia Enache și criticul de film Irina Margareta Nistor.
„Noi la Timișoara suntem conștienți de un lucru: într-o globalizare a educației, miza este una internațională, nu una națională. Prezența noastră la București prin diverse proiecte dorim să reprezinte o injecție de forță, de parteneriate, de susținători care să ne fie aproape în drumul nostru spre vest, pentru că, dacă în jurul Clujului trasăm un cerc, suntem tot în România, ca bază de recrutare. Însă, în jurul Timișoarei putem trasa doar un semicerc pentru a rămâne în țară. Acest neajuns îl putem valorifica prin oportunitatea transcenderii acestui cerc dincolo de granițe. De aceea, ne dorim să fim pentru Balcanii de Vest o punte în domeniul educației. Ne dorim ca în următorii ani să devenim un pol de cyber security. Comprehensivitatea, complementaritatea Universității ne dă forță, pentru că în educație trebuie să existe cunoștințe interdisciplinare, nu doar foarte specializate”, a declarat în deschiderea evenimentului rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.
„Îmi face o deosebită plăcere să mă adresez dumneavoastră în calitate de Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara. Este o onoare deosebită pentru mine să dețin acest titlu și am acceptat să fiu alături de Universitate pentru că în orice colaborare pe care am avut-o, responsabilii de la Timișoara au fost devotați și profesioniști în tot ceea ce fac. Sunt oameni responsabili. De asemenea, faptul că au acceptat o propunere venită din cadrul Universității de a acorda și o bursă de studii care să poarte numele meu în calitate de primul cosmonaut al României, și care este finanțată privat de o firmă puternică, constituie de asemenea un element în plus să colaborăm cu cei de la Timișoara”, a declarat Dumitru Prunariu în cadrul evenimentului.
„Universitatea este deosebit de puternică științific, academic, din punct de vedere al rețelelor de colaborarea pe care le-a construit, dar cred că ceea ce ne-a făcut pe toți cei care suntem aici, să fim aici, este mai degrabă sentimentul de cultură, de apartenență la comunitatea academică”, a declarat Ligia Deca, Consilier de Stat.
„Societatea noastră are nevoie de o scară adevărată de valori. Am simțit că toate acele valori în care credeam le regăsesc la Timișoara și le regăsesc aici, pentru că Timișoara este în această seară aici. E vorba de deschidere, de competiție, performanță, merit, dialog, de acceptare a celuilalt, foarte multe lucruri care sunt prinse în același loc, de aceea am fost extrem de onorat că s-a materializat acest proiect al meu de a deveni titular cu acte în regulă al Universității”, a declarat Laurențiu Ștefan, Consilier Prezidențial.
Absolvenții UVT, indiferent de anul finalizării studiilor, beneficiază de o platformă online dedicată, intitulată sugestiv UVTerra, prin intermediul căreia intră în contact cu colegii lor din întreaga lume, promovează evenimente profesionale, oportunități de locuri de muncă, reuniuni aniversare sau chiar inițiative antreprenoriale. Platforma poate fi accesată de orice absolvent al Universității de Vest din Timișoara la adresa uvterra.uvt.ro, urmând să fie lansată și o aplicație pentru telefonul mobil care să faciliteze comunicarea între membrii comunității.
Lansarea comunității absolvenților UVT din București vine după o serie întreagă de lansări, menționând aici evenimente similare în mai multe orașe din țară, dar și pe cel de la Vârșeț, Serbia.

Related posts

Primul portal care poate fi gestionat împreună cu dezvoltatori imobiliari

Ligia Voro

TEDxBaiaMare revine în noiembrie cu o nouă ediție – „Building Bridges”

A. I.

Primăria și Centrul Cultural Clujean dezvoltă prima Divizie de Inovare Urbană din Estul Europei

redactia

Topul celor mai buni angajatori în anul 2018

redactia

Propunerea de buget a Sibiului pentru 2020: aproape 400 de milioane de lei pentru dezvoltare și un excedent de peste 300 de milioane

Papuc Irina

Un nou proiect major la Oradea, pasaj suprateran peste calea ferată Oradea – Arad

Traian Dan

Cinci antreprenori români, invitați să își deschidă business în SUA

Nora Dumitrescu

Două multinaționale, Werzalit și Honeywell Lifesafety, planuri de extindere la Lugoj

Stefana Muresan

Cădere istorică pentru prețul petrolului: s-a prăbuşit la 30 de dolari pe baril

Papuc Irina

Fonduri pentru o nouă grădiniță europeană în Târgu Secuiesc

Ligia Voro

Peste o mie de studenţi au desfăşurat proiecte de internship în cadrul unităţilor companiei Continental România

Robert Bloancă

Piața de capital din România, scădere de 8,6% în primele două luni ale anului

Ligia Voro

Anca Rarău: “Reinventarea este o mișcare antreprenorială naturală”

Nora Dumitrescu

Crapii de Satu Mare vor ajunge în marile magazine din Ardeal

Nora Dumitrescu

Primăria Timișoara vizează realizarea celui mai mare pasaj subteran din oraș, investiție de peste 30 mil. euro

Stefana Muresan

Vin spumant cu particule de aur degustat în cadrul pre-evenimentului VINVEST 2019

Stefana Muresan

Transilvania Broker de Asigurare, aproape de listare

Stefana Muresan

Timișul, campion la vânzările de terenuri agricole. Agro Nevada Tim a cumpărat terenuri de milioane de euro

Stefana Muresan

Tribunalul Arbitral de la Geneva îi dă dreptate lui Remus Borza

Stefana Muresan

S-au semnat primele trei contracte privind realizarea drumului expres Craiova – Piteşti, peste 1,8 miliarde de lei pentru 57 km

redactia

Peste 78 de milioane de lei pentru „Campusul pentru învățământul special din Oradea”

Traian Dan

[Enjoy Transylvania!] The Gold Road

Transilvania Business

CCIA Timiș, sprijin pentru 25 de firme ale căror planuri de afaceri au fost selectate pentru finanțare

Stefana Muresan

Destinațiile preferate de români pentru vacanțe. Grecia, pe locul 2

Papuc Irina

Leave a Comment