Timiș Ultimele stiri

Universitatea de Vest din Timișoara a lansat comunitatea absolvenților din capitală

Spiritul Universității de Vest din Timișoara a fost și este unul al performanței și al excelenței, fiind transmis de la o generație la alta de oamenii care, prin activitatea lor, au contribuit la prestigiul instituției.
În acest context, Universitatea a lansat, luni seara, comunitatea UVTerra la nivelul Bucureștiului, un eveniment prin care instituția dorește să-și arate aprecierea față de absolvenții și partenerii din mediul academic de cercetare și din mediul socio-economic, fiind conștienți de faptul că prestigiul universității depinde în mare măsură de aceștia.
Evenimentul a avut loc în București, la Biblioteca Centrală Universitară, și a adus împreună absolvenți și personalități apropiate Universității. Dintre aceștia, menționăm pe: Mariana Gheorghe (CEO OMV – Petrom), Maia Morgenstern (Director Teatrul Evreiesc de Stat), Dumitru Prunariu (membru de onoare al Academiei Române), Nicolae Zamfir (membru al Academiei Române, Director General al IFIN – HH), Laurențiu Ștefan (Consilier Prezidențial), binecunoscuta artistă Andra, realizatoarea TV Amalia Enache și criticul de film Irina Margareta Nistor.
„Noi la Timișoara suntem conștienți de un lucru: într-o globalizare a educației, miza este una internațională, nu una națională. Prezența noastră la București prin diverse proiecte dorim să reprezinte o injecție de forță, de parteneriate, de susținători care să ne fie aproape în drumul nostru spre vest, pentru că, dacă în jurul Clujului trasăm un cerc, suntem tot în România, ca bază de recrutare. Însă, în jurul Timișoarei putem trasa doar un semicerc pentru a rămâne în țară. Acest neajuns îl putem valorifica prin oportunitatea transcenderii acestui cerc dincolo de granițe. De aceea, ne dorim să fim pentru Balcanii de Vest o punte în domeniul educației. Ne dorim ca în următorii ani să devenim un pol de cyber security. Comprehensivitatea, complementaritatea Universității ne dă forță, pentru că în educație trebuie să existe cunoștințe interdisciplinare, nu doar foarte specializate”, a declarat în deschiderea evenimentului rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.
„Îmi face o deosebită plăcere să mă adresez dumneavoastră în calitate de Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara. Este o onoare deosebită pentru mine să dețin acest titlu și am acceptat să fiu alături de Universitate pentru că în orice colaborare pe care am avut-o, responsabilii de la Timișoara au fost devotați și profesioniști în tot ceea ce fac. Sunt oameni responsabili. De asemenea, faptul că au acceptat o propunere venită din cadrul Universității de a acorda și o bursă de studii care să poarte numele meu în calitate de primul cosmonaut al României, și care este finanțată privat de o firmă puternică, constituie de asemenea un element în plus să colaborăm cu cei de la Timișoara”, a declarat Dumitru Prunariu în cadrul evenimentului.
„Universitatea este deosebit de puternică științific, academic, din punct de vedere al rețelelor de colaborarea pe care le-a construit, dar cred că ceea ce ne-a făcut pe toți cei care suntem aici, să fim aici, este mai degrabă sentimentul de cultură, de apartenență la comunitatea academică”, a declarat Ligia Deca, Consilier de Stat.
„Societatea noastră are nevoie de o scară adevărată de valori. Am simțit că toate acele valori în care credeam le regăsesc la Timișoara și le regăsesc aici, pentru că Timișoara este în această seară aici. E vorba de deschidere, de competiție, performanță, merit, dialog, de acceptare a celuilalt, foarte multe lucruri care sunt prinse în același loc, de aceea am fost extrem de onorat că s-a materializat acest proiect al meu de a deveni titular cu acte în regulă al Universității”, a declarat Laurențiu Ștefan, Consilier Prezidențial.
Absolvenții UVT, indiferent de anul finalizării studiilor, beneficiază de o platformă online dedicată, intitulată sugestiv UVTerra, prin intermediul căreia intră în contact cu colegii lor din întreaga lume, promovează evenimente profesionale, oportunități de locuri de muncă, reuniuni aniversare sau chiar inițiative antreprenoriale. Platforma poate fi accesată de orice absolvent al Universității de Vest din Timișoara la adresa uvterra.uvt.ro, urmând să fie lansată și o aplicație pentru telefonul mobil care să faciliteze comunicarea între membrii comunității.
Lansarea comunității absolvenților UVT din București vine după o serie întreagă de lansări, menționând aici evenimente similare în mai multe orașe din țară, dar și pe cel de la Vârșeț, Serbia.

Related posts

România a depăşit Ungaria şi Polonia la producţia de automobile în 2018

Stefana Muresan

Fabrica de porţelan Apulum din Alba Iulia trimite peste 90% din producţie la export

redactia

Publicistul Stelian Tănase elogiază Oradea: „Cum ar fi ţara asta dacă toate oraşele s-ar afla la nivelul de civilizaţie întâlnit la Oradea?”

Stefana Muresan

Primarii marilor orașe din România vor face schimb de bune practici la Cluj

redactia

Noi echipamente medicale de ultimă generatie pentru două spitale clujene

Stefana Muresan

The Economist, în suplimentul „Lumea în 2019”: România va avea a doua cea mai mare rată de creştere din Uniunea Europeană în 2019, de 3,7%

redactia

Județele Transilvania, fruntașe la turiștii străini într-un an de scădere

Nora Dumitrescu

Domeniul Bethlen din Arcalia, modernizat cu 2,5 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Alergia la polenul de ambrozie poate fi tratată natural

Ligia Voro

Cernobîl, destinație turistică și pentru români, după celebrul serial difuzat de HBO

Papuc Irina

Asociația Producătorilor de Carne de Porc: Creșterea porcilor în gospodăriile populației nu este interzisă

Papuc Irina

Lucrări de refacere a faţadei Palatului Parlamentului în valoare de 1,72 milioane euro

Papuc Irina

Cluj Arena va avea gazon hibrid la fel cum au ”Camp Nou” și ”San Siro”. Investiție estimată între 500.000 – 1.000.000 de euro

redactia

Bani europeni pentru dotarea cu aparatura medicala a UPU din cadrul Spitalului de Copii Cluj

Stefana Muresan

Întâlnire de lucru a conducerii CCIR cu preşedinţii Camerelor de Comerţ din 13 judeţe

Stefana Muresan

CJ Cluj a avizat în 2018 investiții în construcții de peste 160 milioane de euro

redactia

După doi ani la Imoteca, Diana Dragostin revine în grupul Artmark

Ligia Voro

Prima ediție a conferinței Salonul de Afaceri, la Târgu Mureș

Ligia Voro

Automotive Market Forum

Transilvania Business

20 de tramvaie Astra şi 22 de autobuze Mercedes pentru Oradea

Traian Dan

Fondurile REGIO asigura reabilitarea energetica a cladirii Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud

Stefana Muresan

Noul Porsche Cayenne, promovat printr-un film turnat în România

redactia

ELITE ÎN BUSINESS Banat-Transilvania. Top 220 companii cu capital străin: locurile 126-150

Ion Surdu

O singură ofertă pentru drumul de legătură nou, Timişoara – A1, depusă de o firmă italiană, cu filieră chinezească

Robert Bloancă

Leave a Comment