Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea de Vest din Timișoara a lansat comunitatea absolvenților din capitală

Spiritul Universității de Vest din Timișoara a fost și este unul al performanței și al excelenței, fiind transmis de la o generație la alta de oamenii care, prin activitatea lor, au contribuit la prestigiul instituției.
În acest context, Universitatea a lansat, luni seara, comunitatea UVTerra la nivelul Bucureștiului, un eveniment prin care instituția dorește să-și arate aprecierea față de absolvenții și partenerii din mediul academic de cercetare și din mediul socio-economic, fiind conștienți de faptul că prestigiul universității depinde în mare măsură de aceștia.
Evenimentul a avut loc în București, la Biblioteca Centrală Universitară, și a adus împreună absolvenți și personalități apropiate Universității. Dintre aceștia, menționăm pe: Mariana Gheorghe (CEO OMV – Petrom), Maia Morgenstern (Director Teatrul Evreiesc de Stat), Dumitru Prunariu (membru de onoare al Academiei Române), Nicolae Zamfir (membru al Academiei Române, Director General al IFIN – HH), Laurențiu Ștefan (Consilier Prezidențial), binecunoscuta artistă Andra, realizatoarea TV Amalia Enache și criticul de film Irina Margareta Nistor.
„Noi la Timișoara suntem conștienți de un lucru: într-o globalizare a educației, miza este una internațională, nu una națională. Prezența noastră la București prin diverse proiecte dorim să reprezinte o injecție de forță, de parteneriate, de susținători care să ne fie aproape în drumul nostru spre vest, pentru că, dacă în jurul Clujului trasăm un cerc, suntem tot în România, ca bază de recrutare. Însă, în jurul Timișoarei putem trasa doar un semicerc pentru a rămâne în țară. Acest neajuns îl putem valorifica prin oportunitatea transcenderii acestui cerc dincolo de granițe. De aceea, ne dorim să fim pentru Balcanii de Vest o punte în domeniul educației. Ne dorim ca în următorii ani să devenim un pol de cyber security. Comprehensivitatea, complementaritatea Universității ne dă forță, pentru că în educație trebuie să existe cunoștințe interdisciplinare, nu doar foarte specializate”, a declarat în deschiderea evenimentului rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.
„Îmi face o deosebită plăcere să mă adresez dumneavoastră în calitate de Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara. Este o onoare deosebită pentru mine să dețin acest titlu și am acceptat să fiu alături de Universitate pentru că în orice colaborare pe care am avut-o, responsabilii de la Timișoara au fost devotați și profesioniști în tot ceea ce fac. Sunt oameni responsabili. De asemenea, faptul că au acceptat o propunere venită din cadrul Universității de a acorda și o bursă de studii care să poarte numele meu în calitate de primul cosmonaut al României, și care este finanțată privat de o firmă puternică, constituie de asemenea un element în plus să colaborăm cu cei de la Timișoara”, a declarat Dumitru Prunariu în cadrul evenimentului.
„Universitatea este deosebit de puternică științific, academic, din punct de vedere al rețelelor de colaborarea pe care le-a construit, dar cred că ceea ce ne-a făcut pe toți cei care suntem aici, să fim aici, este mai degrabă sentimentul de cultură, de apartenență la comunitatea academică”, a declarat Ligia Deca, Consilier de Stat.
„Societatea noastră are nevoie de o scară adevărată de valori. Am simțit că toate acele valori în care credeam le regăsesc la Timișoara și le regăsesc aici, pentru că Timișoara este în această seară aici. E vorba de deschidere, de competiție, performanță, merit, dialog, de acceptare a celuilalt, foarte multe lucruri care sunt prinse în același loc, de aceea am fost extrem de onorat că s-a materializat acest proiect al meu de a deveni titular cu acte în regulă al Universității”, a declarat Laurențiu Ștefan, Consilier Prezidențial.
Absolvenții UVT, indiferent de anul finalizării studiilor, beneficiază de o platformă online dedicată, intitulată sugestiv UVTerra, prin intermediul căreia intră în contact cu colegii lor din întreaga lume, promovează evenimente profesionale, oportunități de locuri de muncă, reuniuni aniversare sau chiar inițiative antreprenoriale. Platforma poate fi accesată de orice absolvent al Universității de Vest din Timișoara la adresa uvterra.uvt.ro, urmând să fie lansată și o aplicație pentru telefonul mobil care să faciliteze comunicarea între membrii comunității.
Lansarea comunității absolvenților UVT din București vine după o serie întreagă de lansări, menționând aici evenimente similare în mai multe orașe din țară, dar și pe cel de la Vârșeț, Serbia.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Avans ”foarte bun” pe şantierul celui mai dificil tronson (între nod Chețani - Luduș și nod Iernut) al Autostrăzii Transilvania

Articolul următor

Regio-POR 2014-2020 în Regiunea Vest: contracte de finanțare semnate pentru 106 proiecte cu o valoare totală de peste 150 mil. euro, in acest an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share