Alba Energie Ultimele stiri

Cupru Min, venituri în creştere cu 35,8% în 2017

Cupru Min, societate care se ocupă de extracţia minereului de cupru, a obţinut venituri în creştere cu 35,8% în 2017, faţă de anul anterior, iar capitalurile proprii au crescut cu peste 55%, potrivit unui comunicat al companiei.
‘Compania Cupru Min SA a evaluat datele preliminare privind realizarea indicatorilor financiari şi de producţie şi este în măsură să anunţe că anul 2017 a fost anul unor creşteri importante. Veniturile totale ale companiei au crescut cu 35,8% faţă de 2016, iar capitalurile proprii cu peste 55%. Veniturile din exploatare /angajat au crescut cu 34%. Prin raportare la anul 2016, în 2017 volumul de descopertă realizat în cariera de la Roşia Poieni a fost de 137%, ceea ce înseamnă o masă minieră de 1.725.000 tone. Realizările la descopertă de investiţie au fost chiar mai mari, reprezentând 146,7% din volumul anului 2016. S-au pus astfel bazele creşterii producţiei şi în 2018. Remarcabilă este creşterea de productivitate: din cele 38.300 tone de concentrat de cupru s-au obţinut 8.010 tone de cupru pur, faţă de 7.800 în 2016, la un volum de 37.846 tone de concentrat. Este pentru prima dată în istoria societăţii când e depăşită cota de 8.000 tone de cupru’, se menţionează în comunicat.
Conform documentului, un moment determinant pentru dezvoltarea viitoare a companiei l-a reprezentat organizarea cu succes a licitaţiei internaţionale pentru vânzarea concentratului de cupru, în condiţii de transparenţă şi la standarde recunoscute pe plan mondial. Compania precizează că procedura i-a oferit un contract avantajos pe doi ani, care generează venituri suplimentare de peste 10 milioane de dolari faţă de vechiul contract şi o relaţie comercială cu unul dintre giganţii cuprului la nivel mondial.
‘În 2017 am derulat şi încheiat un amplu proces de investiţii în prima etapa a procesului tehnologic – decopertare, extragere minereu şi transport. Patrimoniul tehnic al societăţii s-a îmbogăţit cu utilaje şi echipamente de ultima generaţie, unele fiind singurele de acest gen din România, care permit reducerea costurilor simultan cu creşterea producţiei. În 2018 Cupru Min va lansa a doua etapă de investiţii urmărind modernizarea Secţiei de flotaţie din Uzina de preparare. Tot în 2018 societatea va finaliza construcţia Staţiei de neutralizare a apelor acide, importantă investiţie în protecţia mediului’, se mai arată în comunicat.
Cupru Min SA Abrud a fost înfiinţată la data de 01 aprilie 2002 prin desprindere din CN Minvest Deva fiind succesoarea Combinatului Minier al Cuprului Roşia Poieni, înfiinţat la data de 1 mai 1977.
Societatea a fost înfiinţată pentru punerea în valoare a zăcământului de la Roşia Poieni fiind concepută a fi cea mai mare exploatare de cupru la suprafaţă din România datorită rezervei de minereu cuprifer. Înfiinţarea acestei societăţi a avut drept obiectiv asigurarea necesarului de cupru pentru economia românească. Compania este deţinută de către Ministerul Economiei.

Related posts

ADR Centru: Aproape 2,9 milioane, investite pentru imbunatatirea gestionarii energiei la Spitalul Municipal Targu Secuiesc

Stefana Muresan

Teraplast a încheiat preluarea Politub pentru 21,8 mil. lei

Stefana Muresan

Consiliul Aeroporturilor: “Semne de revigorare a pieței, din trimestrul III”

Nora Dumitrescu

Fabrica de espressoare de cafea De’Longhi din Cluj caută 100 de angajaţi fără vechime şi cu studii gimnaziale

redactia

Proiect de finanţare europeană pentru 90 de idei de afaceri din Nord-Vest, lansat la Cluj

Stefana Muresan

Hella România a ajuns la 3.700 de angajaţi. Fabrica de la Lugoj se extinde

Stefana Muresan

Andreea Mija – director general: “Expert Cleaning crește semnificativ în fiecare an și de aceea investim în capacitatea noastră operațională”

redactia

Călătoriile de afaceri vor crește cu 12% în 2020: analiză GoTravel

Papuc Irina

Investițiile în infrastructura agricolă și silvică: Ministerul Agriculturii încă lucrează la Programul național strategic

Ion Surdu

Acord cadru pentru serviciile topografice si de cadastru privind imobilele din domeniul public si privat al Clujului

Stefana Muresan

Dumitru Blaga: “Din mobilă putem câștiga 6.000 euro/mc”

Nora Dumitrescu

Patru ani de Fluent în Finanțe: 16.500 de participanți la seminariile BVB

Ligia Voro

Instalații fotovoltaice în valoare de 20.000 de lei pentru persoanele fizice, decontate de stat

redactia

Priaevents și TeraPlast organizează conferința online „Pria Challenges and Opportunities for Industry”

Papuc Irina

Copiii de NASA ai Sibiului au nevoie de sprijin să ajungă la competiția finală din SUA

redactia

CFR Călători își modernizează 500 de vagoane

Nora Dumitrescu

Un miliard de euro acordat drept sprijin pentru IMM-urile din România

Traian Dan

Renault, parteneriat cu învățământul clujean

Stefana Muresan

Villa Vinea produce 150.000 de litri de vin pe Valea Târnavei Mici

Stefana Muresan

Conferinta: Mobilitatea viitorului la Sibiu

Ionut Oprea

Laserul de la Măgurele, cel mai puternic din lume, a fost pus în funcțiune. Investiție de 300 mil. euro

redactia

Tratamentul inventat de bănățeanul Adrian Bot, doctor în biotehnologie, rezultate uluitoare în leucemie

redactia

92 de milioane de componente electronice au fost livrate de Continental Timișoara în ultimii 11 ani

Stefana Muresan

Ministerul Muncii: peste 1 milion de contracte au fost suspendate și peste 200.000 – încetate, de la începutul crizei Covid-19. Distribuția pe domenii

Papuc Irina

Leave a Comment