Alba Energie Ultimele stiri

Cupru Min, venituri în creştere cu 35,8% în 2017

Cupru Min, societate care se ocupă de extracţia minereului de cupru, a obţinut venituri în creştere cu 35,8% în 2017, faţă de anul anterior, iar capitalurile proprii au crescut cu peste 55%, potrivit unui comunicat al companiei.
‘Compania Cupru Min SA a evaluat datele preliminare privind realizarea indicatorilor financiari şi de producţie şi este în măsură să anunţe că anul 2017 a fost anul unor creşteri importante. Veniturile totale ale companiei au crescut cu 35,8% faţă de 2016, iar capitalurile proprii cu peste 55%. Veniturile din exploatare /angajat au crescut cu 34%. Prin raportare la anul 2016, în 2017 volumul de descopertă realizat în cariera de la Roşia Poieni a fost de 137%, ceea ce înseamnă o masă minieră de 1.725.000 tone. Realizările la descopertă de investiţie au fost chiar mai mari, reprezentând 146,7% din volumul anului 2016. S-au pus astfel bazele creşterii producţiei şi în 2018. Remarcabilă este creşterea de productivitate: din cele 38.300 tone de concentrat de cupru s-au obţinut 8.010 tone de cupru pur, faţă de 7.800 în 2016, la un volum de 37.846 tone de concentrat. Este pentru prima dată în istoria societăţii când e depăşită cota de 8.000 tone de cupru’, se menţionează în comunicat.
Conform documentului, un moment determinant pentru dezvoltarea viitoare a companiei l-a reprezentat organizarea cu succes a licitaţiei internaţionale pentru vânzarea concentratului de cupru, în condiţii de transparenţă şi la standarde recunoscute pe plan mondial. Compania precizează că procedura i-a oferit un contract avantajos pe doi ani, care generează venituri suplimentare de peste 10 milioane de dolari faţă de vechiul contract şi o relaţie comercială cu unul dintre giganţii cuprului la nivel mondial.
‘În 2017 am derulat şi încheiat un amplu proces de investiţii în prima etapa a procesului tehnologic – decopertare, extragere minereu şi transport. Patrimoniul tehnic al societăţii s-a îmbogăţit cu utilaje şi echipamente de ultima generaţie, unele fiind singurele de acest gen din România, care permit reducerea costurilor simultan cu creşterea producţiei. În 2018 Cupru Min va lansa a doua etapă de investiţii urmărind modernizarea Secţiei de flotaţie din Uzina de preparare. Tot în 2018 societatea va finaliza construcţia Staţiei de neutralizare a apelor acide, importantă investiţie în protecţia mediului’, se mai arată în comunicat.
Cupru Min SA Abrud a fost înfiinţată la data de 01 aprilie 2002 prin desprindere din CN Minvest Deva fiind succesoarea Combinatului Minier al Cuprului Roşia Poieni, înfiinţat la data de 1 mai 1977.
Societatea a fost înfiinţată pentru punerea în valoare a zăcământului de la Roşia Poieni fiind concepută a fi cea mai mare exploatare de cupru la suprafaţă din România datorită rezervei de minereu cuprifer. Înfiinţarea acestei societăţi a avut drept obiectiv asigurarea necesarului de cupru pentru economia românească. Compania este deţinută de către Ministerul Economiei.

Related posts

Aqua Park și bază sportivă pentru fotbalul de performanță, la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Frigonet Logistics a intrat pe piața de logistică și transport național cu temperatură dublu controlată, în urma unei investiții de 500.000 euro

redactia

VIVO! în România

Transilvania Business

Maramureșul își va duce deșeurile în Sălaj și Bihor

Nora Dumitrescu

Ecomatrix din Satu Mare, afaceri de 8,4 mil. lei din producţia de mobilier pentru export

redactia

Clădirea IPJ Cluj, reabilitată cu 19 milioane de euro din fonduri europene

Stefana Muresan

Grupul german de electrocasnice de lux Miele deschide showroom la Oradea

redactia

Mai multe comune din Maramureș, aproape de faliment

Nora Dumitrescu

România, locul trei în UE, în privința fermelor conduse de femei

redactia

Bosch, 100 locuri de muncă la Blaj

Stefana Muresan

Noi echipamente medicale de ultimă generatie pentru două spitale clujene

Stefana Muresan

Mașinile electrice din România se înmulțesc. Cum stăm cu stațiile de încărcare?

Traian Dan

Guvernul a aprobat înfiinţarea Casei Române de Comerţ Agroalimentar, care va achiziţiona şi distribui produse agricole la nivel naţional

redactia

Oradea atrage o nouă investiție în producție, cea mai mare din ultimii 5 ani. Sogefi Suspensions vine cu 50 mil. euro

redactia

Banca Transilvania va susține viitorii manageri de fermă din Ardeal

Nora Dumitrescu

La 100 de ani de la înființare, Opera își deschide larg ușile și își dezvăluie cortina!

Ligia Voro

Centrul medical Sanovil din Bistriţa, afaceri de peste 6 mil. euro în 2018

redactia

Hidroserv a depus planul de reorganizare

Ligia Voro

În 2021, recensământul populației și locuințelor se va face online

Traian Dan

Creștere de 10 ori a numărului de localități deservite de Compania de Apă Someș, compania vizează o finanțare europeană de 350 mil de euro

Stefana Muresan

Digital Days 2019, pledoarie pentru marketingul digital

Traian Dan

Microsoft announces plans to establish its first cloud region in Austria to accelerate local innovation and growth

Ionut Oprea

Omul de afaceri Dorel Goia mai vrea o fabrică în Europa Centrală

Stefana Muresan

Clujul a cumpărat 24 de tramvaie Siemens de la Astra Arad

Nora Dumitrescu

Leave a Comment