Energie Ultimele stiri

Transgaz, încasări de 188,5 milioane de lei de la Romgaz pentru transportul gazelor în perioada 1 octombrie 2016 – 1 octombrie 2017

Producătorul de gaze Romgaz a plătit companiei Transgaz suma de 188,5 milioane de lei pentru transportul gazelor naturale în perioada 1 octombrie 2016 – 1 octombrie 2017, potrivit unui comunicat al Romgaz, remis, joi, Bursei de Valori Bucureşti.
Compania a făcut acest anunţ având în vedere faptul că raportul curent transmis în data de 21 noiembrie 2016 pe această temă conţinea informaţii privind valoarea estimată a actului juridic care a făcut obiectul raportării, iar valoarea anunţată joi este cea efectiv realizată.
Potrivit documentului menţionat, plata s-a făcut la 15 zile calendaristice de la data emiterii facturii, iar garanţiile au reprezentat 5% din contravaloarea capacităţii de transport, fermă şi întreruptibilă, rezervată pe întreaga durata de valabilitate a contractului. Cele două companii nu au creanţe reciproce.
Romgaz a înregistrat un profit net de peste 1,18 miliarde lei, în primele nouă luni din acest an, în creştere cu 65,9%, comparativ cu perioada similară din 2016.
Totodată, Transgaz a obţinut, în primele nouă luni din acest an, un profit net de 433,552 milioane lei, în creştere cu 21% raportat la cel obţinut în perioada similară din 2016.

Related posts

Sibiu: Peste 14 milioane de lei, fonduri europene, pentru dezvoltarea stațiunii balneoclimaterice Bazna

redactia

GIC achizitioneaza P3 cu 2,4 miliarde de euro

Ionut Oprea

S-a deschis segmentul de Autostradă dintre Gilău-Nădășelu

redactia

Leave a Comment