Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Una dintre cele mai frumoase clădiri din Brașov, reabilitată cu peste 17 milioane de lei

Clădirea care a aparținut până în 1948 Casei Generale de Economii, iar după 1990 sediul Bancorex din Brașov va fi reabilitată cu o investiție de 17,3 milioane de lei plus TVA. Imobilul se află pe strada Republicii și este construită în stil Art Nouveau. S-a degradat atât de tare încât a fost nevoie de o prelată care să o acopere pentru ca pereţii să nu se dărâme, scrie adevărul.ro.
Primăria a lansat licitaţia pentru reabilitarea ei şi a primit trei oferte de la firme din Braşov, Ploieşti şi Sibiu. Clădirea este declarată monument istoric de interes naţional, iar Primăria se chinuie de mult timp să o renoveze. Au fost fonduri şi anul trecut, dar nicio firmă nu a dorit să îşi asume lucrarea deoarece este o muncă migăloasă şi trebuie restaurate şi câteva picturi murale.
Reabilitarea este una complexă. Este nevoie de lucrări la fundaţie şi structura de rezistenţă, se vor reface toate instalaţiile de utilităţi. Se va păstra clădirea aşa cum a fost construită și se va lucra după planurile originale. Lucrările făcute între timp la interior vor fi demolate, potrivit sursei citate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Transgaz, încasări de 188,5 milioane de lei de la Romgaz pentru transportul gazelor în perioada 1 octombrie 2016 - 1 octombrie 2017

Articolul următor

Câștigurile salariale nete în județele țării

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj este acum o filială a WillDom. Acest parteneriat marchează o etapă importantă pentru noi, deschizând noi oportunități de creștere și excelență în asigurarea calității.
Citeste mai mult

BetterQA își unește forțele cu WillDom

Parteneriatul dintre societatea clujeană și grupul american va da naștere companiei WillDoom Romania. “Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share