Bistrița-Năsăud Industrie Investitii Lideri si afaceri Ultimele stiri

Teraplast a încheiat preluarea Politub pentru 21,8 mil. lei

Producătorul de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor Teraplast, controlat de omul de afaceri Dorel Goia, a anunţat încheierea procesului de preluare a producătorului de ţevi de apă şi gaz Politub la un preţ de 21,8 mil. lei.
Bugetul tranzacţiei este cuprins în planul de investiţii Teraplast, majorat de la 96 milioane lei la 131 milioane lei. Procesul de achiziţie a fost finalizat odată cu preluarea integrală a pachetului de acţiuni deţinut de compania franceză New Socotub la Politub. Din 11 octombrie 2017, grupul Teraplast deţine controlul unic asupra Politub. Costul tranzacţiei pentru 50% din acţiunile Politub a fost de 2,5 milioane de euro.
În urma acestei preluări, Politub devine divizia de ţevi de polietilenă a Teraplast. Compania îşi propune să dezvolte activitatea noii divizii. Astfel, reprezentanţii companiei îşi propun în 2018 o dublare a cifrei de afaceri pentru divizia de ţevi polietilenă.
„De-a lungul lui 2017, Teraplast a desfăşurat un program ambiţios de investiţii, atât prin achiziţia şi dezvoltarea de noi businessuri, din ţară şi în străinătate, cât şi prin creşterea capacităţilor de producţie existente şi diversificarea tehnologiilor”, a declarat Mirela Pop, director general al companiei.
Grupul Teraplast rulează o cifră de afaceri anuală de peste 415 de milioane de lei. Grupul s-a extins anul trecut în Serbia prin achiziţia producătorului de panouri sandwich Interlemind, contra unei sume de 4,3 mil. euro. Aceasta este prima investiţie din ultimii 25 de ani a unui grup industrial român în Serbia. Rebotezată TeraSteel Serbia, noua fabrică are o capacitate de producţie comparabilă cu cea a TeraSteel Bistriţa, adică 2,2 milioane de metri pătraţi pe an. Fabrica îşi propune o cifră de afaceri de 28 mil. euro pentru 2018. Grupul a încheiat anul cu 750 de angajaţi, cu 8% mai mulţi faţă de anul precedent, şi îşi propune creşterea numărului lor cu încă 8% şi în 2018.

Related posts

Doi antreprenori au cumpărat o parte din uzina Roman Braşov pentru a face un parc de retail

Stefana Muresan

Statistică RAR: peste 1.700 de vehicule cu risc iminent de accidente

Ligia Voro

Deloitte România și FintechOS oferă soluții de transformare digitală și de automatizare pentru instituțiile financiare

Ligia Voro

Leave a Comment