București Real Estate Ultimele stiri

CTP își consolidează poziția de cel mai mare proprietar de parcuri logistice din zona capitalei

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, își consolidează în 2018 statutul de cel mai mare proprietar de spații de depozitare și producție din zona Bucureștiului. Astfel, compania va finaliza mai multe depozite și va demara noi construcții în cele trei parcuri logistice pe care le deține în vecinătatea capitalei: CTPark Bucharest West, CTPark Bucharest și CTPark Bucharest North (fostul Chitila Logistic Park). Până la finele lui 2018, se estimează că suprafața cumulată a acestora va fi de aproximativ 680.000 m2. La nivelul întregului său portofoliu național, CTP are planificată o extindere de minimum 300.000 m2.
Noul an va fi marcat de un proces puternic de dezvoltare în vestul Bucureștiului, unde compania deține trei proprietăți. În total, în 2018 este programată livrarea a circa 236.000 m2 lângă București, repartizați astfel:
• În CTPark Bucharest se construiește o clădire de 50.000 m2 cu finalizare estimată pentru intervalul Q1 – Q2 2018;
• În CTPark Bucharest West sunt în construcție trei depozite cu o suprafață totală de 175.000 m2 a căror finalizare este programată în Q1 – Q3 2018;
• În CTPark Bucharest North (fostul Chitila Logistic Park) a fost începută, la finalul lui 2017, prima etapă de dezvoltare a circa 11.000 m² de noi spații de depozitare ce au ca termen de livrare Q4 2018;
De asemenea, în cursul acestui an vor fi terminate lucrările de modernizare din parcul logistic situat în localitatea Chiajna (fostul Phoenix Logistics Center), care a fost achiziționat de CTP în 2017 și integrat în CTPark Bucharest. Ultima etapă a procesului de renovare și modernizare va începe în Q2 2018 și se va încheia în Q3 a.c.
“În 2018 vom continua să ne dezvoltăm rapid, în același ritm pe care l-am avut anul trecut, care a fost cel mai bun an al CTP pe piața românească. Ne-am propus să ne concentrăm în mod egal pe construcții și pe achiziții de noi proprietăți. În zona Bucureștiului continuăm să construim intens, pentru că, în mod evident, aici există cea mai mare cerere de închiriere de pe piață. Cea mai mare suprafață de noi spații de depozitare va fi livrată în CTPark Bucharest West, parc pe care suntem deciși să îl aducem, în următorii doi ani, în poziția de cea mai întinsă proprietate logistică și industrială din Europa de Est. Așadar, ne vom consolida poziția de lideri în ceea ce privește portofoliul de spații deținute atât în preajma Bucureștiului, dar și la nivelul țării. Vom continua procesele de extindere începute anul trecut în parcurile noastre din țară, dar vom demara și construcții noi”, a declarat Ana Dumitrache, co-country head al CTP Romania.
Pentru anul în curs, CTP are prevăzută, printre alte proiecte, finalizarea dezvoltărilor demarate în parcurile din Timișoara si Cluj, precum și continuarea dezvoltării parcului de la Pitești.
CTP este un dezvoltator și administrator full-service de proprietăți comerciale, specializat în livrarea și managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaționale și locale de prim rang, care fac investiții strategice noi sau își extind operațiunile în Europa Centrală și de Est. CTP deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu peste 4,1 milioane de metri pătrați de spații de clasa A, în peste 80 de puncte strategice.
În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu peste 700.000 m² suprafață închiriabilă situați în zece orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara și Turda.

Related posts

Veniturile producătorului de componente auto Compa Sibiu au fost în 2019 cu 5 milioane de lei mai mari decât în 2018

Papuc Irina

Povestea brașoveanului angajat să schimbe imaginea Americii

redactia

Vizită europeană la magazinul Făcut în Sălaj

Nora Dumitrescu

Mai puțini turiști în România în august 2020, dar mai mulți români pe litoral

Traian Dan

CJ Brașov va cheltui aproape 250 de milioane de lei în acest an pentru aeroport

Papuc Irina

Pentru prima dată în România, la Cluj-Napoca: Smart Cities CEE

Stefana Muresan

Doi studenți au creat o hartă a producătorilor locali: Vom rula astfel banii în țară

Papuc Irina

Spital regional la Cluj, cu fonduri europene

redactia

Start ONG oferă finanțare rapidă de 66.000 de euro în lupta cu COVID-19

Traian Dan

Cramele Darabont, tradiție de peste 100 de ani la Biharia

Traian Dan

Timişorenii pot cumpăra bilete de transport în comun chiar din autobuz, printr-o aplicaţie lansată de Banca Transilvania şi PTP Online

Stefana Muresan

Ministerul Transporturilor vrea să aloce 35,32 milioane lei pentru amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată

Stefana Muresan

Comuna Ciugud, după deschiderea terenului de golf: Prețuri cu 40% mai mari la terenuri și case

Stefana Muresan

Americanii de la Key Safety Systems, noii proprietari ai fabricilor de la Arad și Sibiu

Stefana Muresan

Din cauza COVID-19 s-au amânat târgurile de turism din Iaşi şi Braşov

Papuc Irina

Beijing Genomics Institute analizează oportunitatea unui hub de cercetare în bioinformatică la Cluj Napoca

Stefana Muresan

Investiție de 8 milioane de euro în modernizarea Hotelului Făget din Sovata

Ligia Voro

FOTO: Unilever Food Solutions a adus bucătarii profesioniști împreună la #ChefsForChefs Cluj 2018

redactia

Previziunile economice din primăvara anului 2020: recesiune profundă și neuniformă, redresare incertă

redactia

Eveniment editorial: Album – Viile și Vinul din Podgoria Lechința

Dorel Vidican

Delicatesele Transilvaniei, magnet pentru turiștii străini

Ligia Voro

Cerere pentru 25 ha în parcul industrial public din Câmpia Turzii

Nora Dumitrescu

Proiect ,,Art Nouveau 2’’ de peste 1,8 milioane de euro pentru Oradea

Traian Dan

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne aproape de agricultorii din România și nu numai!

redactia

Leave a Comment