Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UBB, contribuție de peste 190 milioane de euro anual la economia Clujului

Studenții care vin la universitățile din Cluj Napoca au un impact profund asupra economiei locale. Acest lucru a fost demonstrat recent de o cercetare efectuată de Andrei Chircă în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a Universității Babeș-Bolyai, scrie clujcapitala.ro.
Cercetarea a urmărit contribuția Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca. Potrivit studiului, impactul uiversității este de 190 de milioane de euro.
Cercetarea a luat în considerare datele aferente anului 2015 și a făcut obiectul unui studiu doctoral realizat de Andrei Chircă în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a Universității Babeș-Bolyai.
Studiul s-a bazat pe o anchetă sociologică și a analizat cheltuielile generate în economia municipiului Cluj-Napoca prin intermediul cheltuielilor proprii ale Universității pentru bunuri și servicii, ca urmare a cheltuielilor angajaților universității, a cheltuielilor studenților, precum şi prin intermediul cheltuielilor vizitatorilor şi ale candidaţilor din perioada admiterii, notează sursa citată.
Conform rezultatelor cercetării, impactul direct al Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca – aferente anului 2015 – se ridică la nivelul sumei de 847.373.804 lei (190.635.276 Euro), din care: cheltuielile studenţilor reprezintă 601.943.386 de lei, cele ale angajaților ajung la suma de 124.083.114 de lei, cheltuielile efectuate în mod direct de către Universitate sunt de 81.040.658, în timp ce vizitatorii studenților au cheltuit 33.676.767 de lei, iar vizitatorii aflați în Cluj-Napoca strict pe perioada admiterii au cheltuit 6.629.879 de lei.
Studiul a fost realizat doar la nivelul studenților la forma de învățământ cu frecvență, la nivelurile licență, master și doctorat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

CTP își consolidează poziția de cel mai mare proprietar de parcuri logistice din zona capitalei

Articolul următor

WhatsApp Business - aplicație dedicată companiilor

Citește și:
Citeste mai mult

Zilele Culturii Maghiare la Oradea

Acest sfârșit de săptămână aduce în Piața Unirii și în Cetatea Oradea, o nouă ediție a evenimentului Zilele…
Citeste mai mult

EXPO REAL: Exhibitor number up 50 percent

Over 1,900 exhibitors registered Innovative solutions concentrated in Hall A3 Overarching topics: ESG, housing, interest rate policy, climate…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share