Analize Cluj Ultimele stiri

UBB, contribuție de peste 190 milioane de euro anual la economia Clujului

Studenții care vin la universitățile din Cluj Napoca au un impact profund asupra economiei locale. Acest lucru a fost demonstrat recent de o cercetare efectuată de Andrei Chircă în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a Universității Babeș-Bolyai, scrie clujcapitala.ro.
Cercetarea a urmărit contribuția Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca. Potrivit studiului, impactul uiversității este de 190 de milioane de euro.
Cercetarea a luat în considerare datele aferente anului 2015 și a făcut obiectul unui studiu doctoral realizat de Andrei Chircă în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a Universității Babeș-Bolyai.
Studiul s-a bazat pe o anchetă sociologică și a analizat cheltuielile generate în economia municipiului Cluj-Napoca prin intermediul cheltuielilor proprii ale Universității pentru bunuri și servicii, ca urmare a cheltuielilor angajaților universității, a cheltuielilor studenților, precum şi prin intermediul cheltuielilor vizitatorilor şi ale candidaţilor din perioada admiterii, notează sursa citată.
Conform rezultatelor cercetării, impactul direct al Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca – aferente anului 2015 – se ridică la nivelul sumei de 847.373.804 lei (190.635.276 Euro), din care: cheltuielile studenţilor reprezintă 601.943.386 de lei, cele ale angajaților ajung la suma de 124.083.114 de lei, cheltuielile efectuate în mod direct de către Universitate sunt de 81.040.658, în timp ce vizitatorii studenților au cheltuit 33.676.767 de lei, iar vizitatorii aflați în Cluj-Napoca strict pe perioada admiterii au cheltuit 6.629.879 de lei.
Studiul a fost realizat doar la nivelul studenților la forma de învățământ cu frecvență, la nivelurile licență, master și doctorat.

Related posts

FOTO: CardioNET, motor al dezvoltării tinerei generații de cardiologi

Ligia Voro

Salamul de Sibiu, mai scump cu 10%, deși prețul materiei prime de bază a crescut mai mult

Papuc Irina

iQuest continuă expansiunea și inaugurează un nou sediu modern la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Leave a Comment