Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Doi clujeni produc mezeluri vegetale și le exportă în Europa

Fabrica de Pensule produce nu numai opere de artă, ci și mezeluri. Produsele din soia fabricate aici de către o familie de întreprinzători din Cluj sunt tot mai solicitate în mai multe țări din vestul Europei, scrie ziuadecj.ro.
Cei doi soți au încercat în străinătate o mulțime de produse vegetariene pentru a le compara, însă au constatat că treptat ele deveneau din ce în ce mai slabe calitativ și au decis să facă o afacere în România, pe lângă cea inițială a lui Adrian, o tipografie. Au investit 50.000 de euro în unitatea de producție într-un spațiu închiriat în Fabrica de Pensule, mai ales în utilaje. Acum produc cârnați, salam, crenvurști, șuncă, pateu. Însă nu din carne, ci din soia. Mai nou, chiar maioneză vegetală.
Potrivit sursei citate, toate produsele au fost create de un biolog clujean, în cadrul mai multor proiecte cu finanțare europeană sau națională, fiind testate pe pacienții unităților de medicale de diabet, recuperare, oncologie. Acestora le-au fost înlocuite din meniu toate produsele din carne cu cele vegetariene, iar rezultatele au fost foarte bune, primul rezultat evidențiat fiind scăderea colesterolului. Ulterior, soții Șinca au cumpărat patentele de la acesta și au început producția, în paralel cu activitatea de cercetare, în colaborare cu universitățile de medicină și științe agricole.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Planurile Paralela 45: Creştere a afacerilor de 20%, deschiderea a cinci agenţii și pachete pe zbor charter spre Antalya din Târgu Mureş

Articolul următor

Compania clujeană Scala Assis­tance mizează pe afaceri de peste 55 mil. euro din comercializarea de rovinete

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share