Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investitor maghiar, apropiat al premierului Ungariei, a cumpărat hotelul Dacia din Satu Mare

Milionarul maghiar, Tamas Leisztinger, apropiat al premierului Ungariei, Viktor Orban, a negociat cumpărarea hotelului Dacia şi a semnat o înţelegere cu actualul proprietar, existând posibilitatea renunţării în termen de şase luni, anunţă Digi24.
Potrivit autorităților județene, contractul de vânzare-cumpărare a hotelului Dacia prevede și o clauză prin care părțile se pot răzgândi în termen de 6 luni de la semnarea înțelegerii. Dacă totul va decurge conform planului, lucrările de reabilitare ar urma să înceapă chiar de anul acesta, iar în final numele hotelului să redevină Pannonia, așa cum a fost inițial, precizează sursa citată.
Directorul Direcției de Cultură Satu Mare Zamfir Danciu le-a explicat jurnaliştilor că statul român a avut posibilitatea de a-și exercita dreptul de preemțiune, doar că a spus pas, astfel că proprietarul Vasile Ţânţaş poate să vândă cui doreşte.
Inaugurat în 1902, hotelul Dacia din Satu Mare a fost privatizat în 1995, când foştii angajaţi au devenit acţionari. 12 ani mai târziu, clădirea a fost cumpărată cu 1,7 milioane de euro de omul de afaceri Vasile Țânțaș care voia să-l transforme în hotel de 5 stele.
Acum, omul de afaceri Tamas Leisztinger ar dori să reabiliteze hotelul, să-l redeschidă şi să-i schimbe numele în Pannonia.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Studenții de la Universitatea Tehnică programează roboți în colaborare cu Accenture pentru a răspunde provocărilor industriei X.0

Articolul următor

Fonduri europene de peste 10 milioane de euro, câştigate de Primăria Sebeş, anul trecut

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share