Agricultura Bihor Investitii Ultimele stiri

Grupul Nutrientul din Bihor investeşte 10 mil. euro în noi ferme

Grupul Nutrientul, activ în pro­ducţia de nutreţuri com­­bi­nate şi în domeniul creş­terii păsărilor şi porci­nelor, va de­mara în aces an o in­ves­tiţie de 10 mi­lioa­ne de euro în dez­vol­tarea activităţii de re­producţie a păsărilor, scrie zf.ro.
Prin această investiţie, grupul Nutrientul intră în sectorul fermelor de reproducţie a păsărilor. Deja, ferma de creştere a păsărilor pe care grupul o deţine exportă integral pe piaţa din Ungaria.
”În ultimii ani s-a pus mare presiune pe tehnologizarea fermelor, rezultatele acestora influenţând costurile de producţie. (…) Fără tehnologie la zi nu poţi să ai performanţe mari. Toate detaliile, cât de mici, trebuie să fie în parametri ca să obţii rezultate maximizate. Asta te menţine în piaţă”, a declarant, pentru sursa citată, Iosif Pazuric, proprietarul grupului Nutrientul din judeţul Bihor.
Fabrica de nutreţuri Nutrientul are o istorie de peste 40 de ani, iar la începutul anilor ’90 a fost priva­tizată. Iosif Pazuric, directorul de la acea vreme al fabricii, a de­venit ac­ţio­nar majoritar al companiei şi a început dezvoltarea acti­vi­tăţii. Potrivit unor informații anterioare, anual, fermele grupului produc 160.000-170.000 de porci şi circa 7 mi­lioane de păsări ( 15.000-17.000 de tone). Fabrica de nu­treţuri are o producţie de circa 9.000 de tone pe lună.

Related posts

S-a înființat rețeaua Camerelor de Comerţ 3SI, pentru conectarea comunităţilor de afaceri

redactia

Cluj-Napoca găzduiește în 2019 conferința COTER, a Comitetului European al Regiunilor

redactia

Cea de-a V-a ediție a expo-conferinței Smart Cities of Romania

Ligia Voro

Leave a Comment