Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Studiu de fezabilitate pentru varianta de ocolire Sf. Gheorghe. Valoarea totală a proiectului – 1,5 mil. lei, 75% contributia UE

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., in calitate de beneficiar, a elaborat si depus aplicatia de finantare pentru proiectul ”Elaborare Studiu de Fezabilitate, pentru proiectul ”Varianta de ocolire Sf. Gheorghe” in vederea obtinerii de finantare nerambursabila alocata prin Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020, in cadrul Axei Prioritare “Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient”, Operatiunea “Cresterea mobilitatii pe reteaua rutiera TEN-T globala”.
Varianta de ocolire Sf. Gheorghe, cu o lungime de 8 km, urmareste descongestionarea traficul in zonele centrale ale municipiului, de pe DN 12 si DN 13 E, separand fluxurile de trafic si deviind transportul greu care genereaza probleme legate de timpul de tranzitare, poluare atmosferica si accidente rutiere si faciliteaza legatura cu localitatile din zona.
Valoarea totala a proiectului este de 1,563,769.83 lei (inclusiv TVA) si va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contributia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala -1,001,402.26lei, 25% contributia nationala (bugetul de stat)- 333,800.76 lei, iar restul de 228,566.81lei reprezinta valoarea TVA aferenta cheltuielilor eligibile.
Scopul prezentei aplicatii de finantare este de a promova spre finantare etapa de proiectare- faza Studiu de Fezabilitate a Variantei de Ocolire Sf. Gheorghe. Aceasta etapa constituie primul pas in dezvoltarea infrastructurii de transport rutier prin crearea unor coridoare noi de transport.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Specialiști din 30 de țări dezbat la UVT unul dintre cele mai importante subiecte ale IT-ului și mediului de afaceri, „Big Data”

Articolul următor

Ritm susţinut de lucru pe lotul Iernut-Chețani (17,9 km), parte din Autostrada A3 între Câmpia Turzii și Târgu Mureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share