Agricultura Alba Antreprenori Bistrița-Năsăud Brașov București Cluj Covasna Harghita Mureș Slider

DAFCOCHIM, connecting people – liantul între fermieri și furnizorii de inputuri

Aproape 200 de fermieri, top managementul al 11 firme multinaționaționale – Adama, Arysta, Azomureș, BASF, Bayer, Belchim, DowDupont Pioneer, FMC, Nufarm, Syngenta și Timac Agro, directori de institute și stațiuni de cercetare – Sorin Chiru – director general al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Cartof și Sfeclă de Zahăr Brașov, Nicolae Tritean – directorul general al Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Turda, Ioan Platon – director general al Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Bistrița, Vasile Iosif, vicepreședinte al Asociaţiei Industriei de Protecţia Plantelor din România (AIPROM), Marian Pogăcean – șeful Unității Fitosanitare Mureș, Ovidiu Săvâșcă – directorul general APIA Mureș și-au dat întâlnire, într-o atmosferă prietenoasă și caldă, la cea de-a șaptea ediție a Simpozionului DAFCOCHIM AGRO. Evenimentul organizat impecabil de echipa DAFCOCHIM s-a desfășurat între 16-19 ianuarie într-un complex de cinci stele – Spirit Hotel Thermal Spa – din oraşul-staţiune Sárvár, Ungaria.
 
În jur de 200 de fermieri din Transilvania au fost prezenţi, atenţi şi interesaţi de noile tehnologii în ceea ce priveşte protecţia plantelor şi ideile de abordare în agricultură, puse la punct şi expuse de către reprezentanții marilor companii multinaţionale pe parcursul a două zile intense.
Echipa profesionistă a societăţii DAFCOCHIM din Tîrgu Mureş a fost “vinovată” de multitudinea informaţiilor utile pe care fermierii transilvăneni abia aşteaptă să le aplice în anul 2018, fiind, de asemenea, promotorul acestei întâlniri.
Liviu Cojoc, unul dintre cei doi administratori ai companiei DAFCOCHIM Tîrgu Mureş, ne-a adresat câteva cuvinte de pus la suflet înainte de desfăşurarea propriu-zisă a prezentărilor.
 

“Împreună cu Tibi (n.a. Tiberiu Dima) am pus la cale primul eveniment de genul acesta care s-a desfăşurat la Hajduszoboszlo, avem în continuare o foarte bună colaborare de business cu el, am rămas prieteni, el e la Kiev, mă ţine la curent săptămânal cu tancurile care vin, îi mulţumesc pentru susţinere”, într-o notă amuzantă, Liviu Cojoc s-a adresat auditoriului, apoi le-a mulţumit pentru încrederea şi colaborarea foarte bună pe care o are de ani de zile cu firmele furnizoare de inputuri, dar şi cu fermierii.

“Noi suntem o companie sănătoasă şi stabilă din punct de vedere financiar, credibilă în faţa marilor producători de inputuri din lume, iar aceste virtuţi se datorează în mare măsură şi dumneavoastră, fermierilor cu care colaborăm. Pe această cale le mulţumim tuturor companiilor şi colaboratorilor pentru implicare şi seriozitatea de care dau dovadă mereu”, a fost mesajul lui Liviu Cojoc.
 
Mulțumiri le-a adresat și Radu Fodor, administrator, de asemenea, al companiei DAFCOCHIM.


“Vă mulţumesc tuturor pentru că sunteţi aici, le mulţumesc tuturor reprezentanților companiilor multinaţionale pentru participare și implicare. Vrem să adresăm în special fermierilor aplauze. Sunteţi alături de noi în fiecare an, ne bucurăm că aţi venit în număr mare aici, meritaţi aceste 4 zile, chiar dacă ştiu că a fost dificil drumul, dar meritaţi, e o mică vacanţă pentru că ştiu că vă aşteaptă muncă multă”, le-a transmis Radu Fodor fermierilor și invitaților din multinaționale.

Şi în acest an, prezentările din cele două zile de simpozion au fost moderate de către dr. ing. Gheorghe Boţoman, consultant și susţinător dedicat al companiei DAFCOCHIM, care a propus şi recitat un motto pe măsura evenimentului, extras din versurile lui George Coşbuc.
“Trei paşi la stânga linişor/Şi alţi trei paşi la dreapta lor: Se prind de mâini şi se desprind/Se-adună-n cerc şi iar se-ntind/Şi bat pământul tropotind/În tact uşor. Aşa se întâmplă în industria protecţiei plantelor în ultimii 10-15 ani. Sunt colegi în sală care au un nume în familia protecţiei plantelor în România, oameni fără de care nu ar fi fost posibilă o evoluţie în agricultură, unii s-au regăsit recent într-un alt vapor, la fel de important, mă refer la compania FMC, care e prezentă în ţara noastră de foarte mulţi ani şi care a intrat în hora noastră. În această tumultuoasă lume a globalizării, şi companiile mari, care au chimie în spate, s-au unit sau se divid. Spre exemplu, Bayer a achiziţionat Monsanto, Syngenta a făcut un parteneriat cu cel mai mare concern chimic din China. Dow Agro Sciences a fuzionat cu DuPont Pioneer, o parte din portofoliul Bayer a ajuns la BASF, o mare parte din ceea ce înseamnă portofoliul DuPont l-au luat americanii de la FMC. Noi, ca români, trebuie să ţinem la această mare familie a protecţiei plantelor, dacă astăzi promovăm carbofuranul cu toţii, iar mâine trebuie să promovăm Onyx, de exemplu, asta face parte din ajutorul reciproc pe care ni-l acordăm”, și-a început optimist Gheorghe Boţoman speech-ul şi a continuat în aceeaşi notă încurajatoare înainte de povestea fiecărui invitat.
Consultantul DAFCOCHIM a comparat apoi compania de care și-a legat numele în ultimii ani cu o pâlnie prin care inputurile ajung la fermieri.
 

“Putem spune că am crescut împreună și, împreună cu echipa Dafcochim, facem și noi parte din marea familie a protecției plantelor din România, pe care eu o respect foarte mult. Noi oferim fermierilor, de fapt, beneficiarii primari ai acestor produse, tehnologie de ultimă oră, iar pâlnia prin care această tehnologie ajunge în fermele dvs., cel puțin în Centrul Transilvaniei, Dafcochim Tîrgu Mureș este lider”, a continuat dr. ing. Gheorghe Boțoman.

 
Specialistul moderator l-a introdus în scenă apoi pe Marinel Ștefan, directorul general al DAFCOCHIM AGRO, care și-a prezentat echipa nu înainte să le mulțumească invitaților.
 

 
“Pentru că suntem la începutul lui 2018, aș vrea să vă urez un călduros La mulți ani!, un An 2018 plin de sănătate și de bogăție. Vă mulțumesc că ați acceptat invitația noastră, sper să mai avem multe ediții înainte și sper să avem o colaborare în 2018 cel puțin la fel de bună ca în 2017”, a fost mesajul directorului general DAFCOCHIM AGRO.

 
 
Alături de proprietarii DAFCOCHIM, Liviu Cojoc și Radu Fodor, de Marinel Ștefan și Gheorghe Boțoman, cei prezenți au avut onoarea să cunoască echipa companiei prezentă la simpozonul de la Sárvár – Bogdan Chiru, Ilie Coroja, Oana Moldovan, Olimpiu Oana, Rareș Suciu, Liviu Ștefan, Alina Oltean, Monica Ștefan, Ovidiu Laslo, Camelia Laslo, Irina Scoarță și Szász József – directorul Diviziei Chimie.
Pe lângă lecţiile primite în ceea ce înseamnă bunăstarea solului, protejarea plantaţiilor şi a culturilor de pe teritoriul României, ne-am relaxat la Spa, am socializat cu paharele de vin la-ndemână şi cu voie bună oferită de artiştii de muzică populară din zona noastră, toate acestea demonstrând încă o dată că DAFCOCHIM a fost, este şi va rămâne partenerul de nădejde al fermierilor transilvăneni.
În tolbă ne-au mai rămas multe povești, multe informații pe care vi le vom oferi într-o ediție specială a AGRO TB.
Text: Denisa MORAR & Ligia VORO
Foto: Ligia VORO
(va continua)

Related posts

Asociația de afaceri Belgia-România "BEROBA" devine Cameră de Comerț Bilaterală

Ionut Oprea

Tranzacție pe axa Cluj – Ploiești: AROBS a cumpărat o platformă IT

Nora Dumitrescu

Simon Maurer – ”Constructorul de visuri”

Nicolae Pop

Investiții mari, în 2019, la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Lovrin

redactia

BusinessMark va reuni în data de 21 noiembrie 2018, la Hotel RadissonBlu din București, cei mai importanți jucători din real estate

redactia

tIMOn: Provincia înghite tot mai mult din investițiile dezvoltatorilor

Stefana Muresan

Plata cu carduri contactless în transportul public din Cluj

Ligia Voro

PRIA Competition Conference

Ionut Oprea

Fablab a început să producă viziere medicale împreună cu proprietarii de imprimante 3D din București

Ion Surdu

Pe Autostrada A10 Sebeș-Turda, pe podul metalic, se montează calea de rulare

redactia

Ştefan-Radu Oprea: România are ca obiectiv depăşirea cifrei de 1 miliard de euro la exporturile către China

redactia

Clujul va racola tinerii pasionați de tehnologie din Bihor și Alba

Nora Dumitrescu

Pandemia COVID-19 impulsionează dezvoltarea comerțului online: Retailerii de Electro-IT și Home&Deco și-ar putea extinde cu peste 50% spațiile logistice

Papuc Irina

Sume ”fără precedent” pentru bugetul Aeroportului Internaţional “Transilvania” Târgu-Mureş

Stefana Muresan

UiPath deschide la Cluj al doilea birou din România

Stefana Muresan

Speakerii L.I.F.T. 2019: Cristian China-Birta, CEO Kooperativa 2.0

Ligia Voro

PRIMER: “Taxa clawback”, motivul pentru care au disparut peste 2000 de medicamente ieftine

Stefana Muresan

Conferinta “ Perspective pentru Noua Decada 2020 – 2030 in Sectorul Imobiliar” la Ploiesti

Ionut Oprea

IBM, centru de servicii în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Fermierii români, premiați și anul acesta în cadrul Galei PRIA Romanian Farmers

Stefana Muresan

The MBC network is extended in Tirgu Mures

redactia

AGRARIA 2018: Tehnică agricolă de ultimă generație. Inovație în zootehnie

Stefana Muresan

Camelia Șucu și Genoveva Hossu extind ClassIN în Dubai

Ionut Oprea

Invata ce inseamna designul de interior pe 6-7 octombrie, la Bucuresti

redactia

Leave a Comment