Agricultura Antreprenori București Mureș

Tiberiu Dima – BASF: „Să facem cel mai bun an din viaţa noastră”

Primul care s-a prins în hora speech-urilor, cu pasiune și eleganță, a fost Tiberiu Dima, Country Manager Divizia pentru Protecţia Plantelor BASF Ucraina, un prieten drag al DAFCOCHIM. Mesajul transmis fermierilor la Simpozionul DAFCOCHIM AGRO, desfășurat între 16-19 ianuarie, la Sárvár, în Ungaria, nu a fost doar unul profesional și atât, ci a cuprins în el adâncimea vieții. 
“Sunt foarte recunoscător celor care au făcut posibil acest eveniment şi aş vrea să îi mulţumesc lui Liviu Cojoc, lui George Boţoman, Radu Fodor, Marinel Ştefan şi echipei DAFCOCHIM. Sunt recunoscător companiei BASF pentru că mi-a dat şansa acum aproape 10 ani de zile să îmi exprim abilităţile şi să îmi dezvolt capacitatea managerială, atât profesional cât şi personal, este o mare bucurie pentru mine să fiu aici, să mă întâlnesc cu toţi colegii din industrie, să mă întâlnesc cu fermierii din Transilvania faţă de care am un respect deosebit”, ne-a arătat Tiberiu Dima importanța de a fi recunoscător.
Top managerul a vorbit laudativ despre țara vecină în care agricultura joacă un rol cheie. „Ca scară este de vreo 3 ori mai mare decât ceea ce se întâmplă în România, ei au vreo 25 de milioane de hectare cultivate, au cel mai bun pământ din lume, este recunoscut cernoziomul de Ucraina, am avut plăcerea să văd că oamenii care lucrează în agricultură în Ucraina sunt foarte pasionați și foarte profesioniști, au acest spirit din Estul Europei pe care îl avem și noi și au dezvoltat foarte bine agricultura în perioada de criză”, a punctat Tiberiu Dima. Iar apoi ne-a readus în țara noastră imperfectă, însă unde fermerii sunt la fel de pasionați și profesioniști ca în Ucraina.
“Trăim într-o țară care nu este perfectă, avem politici defectuoase, am vrea să se facă mai mult, știm că este posibil mai mult, ne-am dori ca cineva să fie mai capabil acolo sus, la conducerea țării. Ceea ce ține România pe o direcție constantă de creștere, dacă vă uitați, în ultimii patru ani, România a avut una dintre cele mai bune performanțe în Uniunea Europeană din punct de vedere economic, sunt oamenii ca dvs., care merg la fermă în fiecare dimineaţă, prin munca dvs., prin pasiunea pe care o puneţi, prin pregătirea, prin cooperarea pe care o aveţi între dvs., ca fermieri, cu firmele producătoare, cu distribuitorii ca Dafcochim, dvs. sunteţi cei care ţineţi economia acestei ţări, aveţi o mare responsabilitate şi aveţi respectul tuturor pentru că faceţi lucrul acesta în fiecare zi”, (i-)a apreciat Country Managerul Diviziei pentru Protecţia Plantelor BASF Ucraina.
Tiberiu Dima și-a încheiat cuvântarea într-o notă care ne-a pus pe gânduri și, cu siguranță, și pe participanții la simpozion. Ne-a adus aminte că în afară de muncă, viața înseamnă și alte valori, poate mai importante.
“Provocarea pe care vreau să v-o lansez la acest început de ianuarie este ca fiecare dintre noi să ne angajăm să facem din acest an cel mai bun an din viaţa noastră de până acum. Gândiţi-vă bine şi meditaţi la cele patru dimensiuni ale vieţii: raportat la partea personală, pentru că nu e vorba numai de bani şi de economie, haideţi să promitem că anul acesta vom petrece mai mult timp cu copiii şi cu familia; din punct de vedere al sănătăţii şi al energiei fizice este extrem de important ca atunci când ne trezim dimineaţa să fim plini de voiciune, haideţi să fim mai sănătoşi, să facem puţin mai multă mişcare, să bem un vin mai bun; pe partea financiară, haideţi să comunicăm între noi şi să vedem cum putem să creem mai multă valoare pentru noi şi pentru cei din jur; legat de dimensiunea spirituală, ştim că o viaţă împlinită nu poate exista fără bucuria de a dărui din ceea ce primeşti. În această sală există cel puţin o persoană, un promotor constant al acestor patru dimensiuni, om pe care îl cunoaştem cu toţii, domnul Liviu Cojoc, pe care îl dau ca exemplu pentru vivacitate, energie, abilitatea de a crea valoare şi de a dărui din ceea ce primeşte”, încheie motivaţional Tiberiu Dima.
Text: Denisa MORAR & Ligia VORO
Foto: Ligia VORO
(va continua)

Related posts

Expert Guest – Ian Worboys: what next for logistics

Ionut Oprea

Parteneriat pe piața cafelei din România: cea mai mare franciză „5 to go” va începe anul 2020 alături de Mozaik Investments

Papuc Irina

Ştefan-Radu Oprea: România are ca obiectiv depăşirea cifrei de 1 miliard de euro la exporturile către China

redactia

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune lansează o nouă ediție la Cluj-Napoca pentru 40 de studenți și 10 profesori universitari

Nicolae Pop

Bursa de la București a închis ședința de joi în creștere ușoară pe majoritatea indicilor

Papuc Irina

Arad: 50 de fermieri își comercializează produsele sub brandul Zarand – Bun ca pe vremuri

Stefana Muresan

CEE Business Services Awards

Ionut Oprea

Motorola Solutions va asigura funcționarea stațiilor radio pe aeroporturile din București în următorii 5 ani

Papuc Irina

B | Smartree ofera servicii de salarizare pe orice platforma software a clientilor

CTP wins ‘Best Warehouse Development and Developer’ and ‘Best Leadership’ awards in 2017

Ionut Oprea

Creații pentru Max Mara și Maison Margiela, confecționate chiar în județul Mureș. Cristina Hâncu, Târnava Sighișoara: „Să fii în România și să fii în industria textilă e foarte greu”

Transilvania Business

,,Produs de Cluj” ajunge la Alba

Stefana Muresan

Mobila pictată în Transilvania a ajuns în toată lumea: transformă o casă banală într-un muzeu

Stefana Muresan

APIA, subvenții pentru cicoare, ulei de măsline, trestie de zahăr și fructe cu coaja lemnoasă

Stefana Muresan

New fares encourage to international travels by LOT

Ionut Oprea

STIRIXIS GROUP inovează în design-ul spațiilor de birouri

Ligia Voro

FOTO: Prezență record la Simpozionul DAFCOCHIM Agro

Ligia Voro

Airports warn of irreversible consequences to air connectivity, tourism and local economies

Ionut Oprea

Valentin Mărginean sau noua revoluție verde a agriculturii mureșene

Stefana Muresan

Silviu Stratulat, speaker at Eurogrowth 2017, a one-of-a-kind, cross-border M&A conference in London organized by ACG

Ionut Oprea

Orange a premiat noua generaţie de specialişti în telecomunicații

Ligia Voro

Conferinta Cities of Tomorrow #5 – program si speakeri

Ionut Oprea

HIpark – 39 mil. euro, proiect mixt de birouri & rezidențial în Iași

Ionut Oprea

Patronul Multicom, Gavril Iepure, vres să ridice un complex rezidențial-comercial în Zalău

redactia

Leave a Comment