Cluj Fonduri Europene Ultimele stiri

Cluj: 1.200 de cadre medicale, instruite cu bani europeni

Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca, unitate medicala aflata in subordinea Consiliului Judetean, a demarat implementarea proiectului cu finantare europeana „HEPAMED – Optimizarea preventiei si tratamentului Hepatitelor cronice B si C prin cresterea competentelor personalului medical din Romania”.
Avand ca termen de finalizare luna decembrie 2020, proiectul initiat de Spitalul de Boli Infectioase in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca este unul de anvergura nationala. Astfel, activitatile urmeaza a fi implementate nu doar la Cluj, ci si in cadrul Spitalului Clinic de Boli Infectioase Brasov, Universitatii „Ovidius” din Constanta si Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Tropicale „Dr. Victor Babes” Bucuresti.
„Castigarea acestui proiect european si, mai ales, coordonarea lui la nivel national, intr-un domeniu atat de problematic cum sunt hepatitele cronice, reprezinta o noua recunoastere a profesionalismului si a competentei medicilor spitalului nostru de boli infectioase”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
In esenta, proiectul coordonat de medicii specialisti ai Spitalului de Boli Infectioase clujean prevede formarea a nu mai putin de 1200 de persoane implicate in preventia, diagnosticul si tratamentul hepatitelor cronice HBV si HCV din regiunile Nord-Vest, Centru, Sud-Est si Bucuresti-Ilfov. Dintre acestea, 340 sunt medici specialisti si rezidenti in boli infectioase, 420 sunt medici specialisti – medicina de familie iar 440 sunt asistenti medicali.
Prin intermediul proiectului, personalul medical vizat va urma, de-a lungul celor doi ani de implementare, nu mai putin de sase programe de formare armonizate si uniformizate, respectiv: Preventie, diagnostic, stadializare si tratament al hepatitelor virale acute si cronice B si C – actualitati si noi cercetari; Preventia transmiterii hepatitelor virale si a altor boli transmisibile prin proceduri chirurgicale; Psihoterapie pentru cresterea calitatii vietii persoanelor cu hepatita cronica; Vaccinare si imunizare in hepatitele virale-noi tendinte, elaborarea de strategii de crestere a gradului de complianta a populatiei la vaccinare, mai ales in randul grupurilor vulnerabile si dezavantajate; Patologia secundara cronica severa: ciroza si cancer hepatic; actualitati in preventia patologiei secundare cronice; Sarcina si hepatita virala. Totodata, la finalul proiectul vor fi editate trei ghiduri de buna practica „state-of-the-art” actualizate, cate unul pentru fiecare categorie de grup tinta.
Valoarea totala a proiectului este de 9.763.291,85 de lei, din care 8.243.668,53 de lei reprezinta finantarea nerambursabila asigurata din Fondul Social European, 1.324.357,35 de lei reprezinta finantare nerambursabila din bugetul national, diferenta de 195.265,97 de lei fiind asigurata prin cofinantarea parteneriatului.
Proiectul a fost castigat de spitalul clujean in urma unei competitii extrem de acerbe, acesta situandu-se pe un onorant loc 11 din 34 de unitati sanitare din intreaga tara admise la finantare in cadrul Apelului de proiecte ,,Imbunatatirea nivelului de competente ale profesionistilor din sectorul medical”.

Related posts

ANCPI soluționează cererile notarilor și persoanelor fizice și juridice – online

Ligia Voro

Terapia va sponsoriza Universitatea Cluj

Nora Dumitrescu

Stratregia şefului Tarom, Werner Wolff, pentru redresarea companiei

Stefana Muresan

Cercetarea românească. OMS: Institutul OncoGen din Timișoara este singurul din România care testează un vaccin împotriva Covid-19

Ion Surdu

MedLife, cifră de afaceri 606,16 mil. lei pentru primele 9 luni ale anului

redactia

Le Monde: ”Agricultorii francezi nu au reuşit să evite puterea românească. Ţara lui Dracula vampirizează piaţa europeană a porumbului”

redactia

Diferit SRL construiește un pod în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

BearingPoint se reorganizeaza in Europa Centrala

Ionut Oprea

Tarom reia zborurile pe ruta Bucureşti – Baia Mare – Bucureşti

Stefana Muresan

CJ Cluj: Cetatea medievală Bologa va intra într-un amplu proces de reabilitare

Stefana Muresan

Buget record pentru finanțarea a 14 spitale clujene

Stefana Muresan

Employer branding în industria automotive

redactia

Frații Pavăl au cumpărat aproape un sfert din acţiunile ALRO

redactia

Producătorul italian de aparate electrocasnice DeLonghi investește în Bihor

Traian Dan

Misiune economica austriaca la Consiliul Judetean Cluj

Stefana Muresan

CBRE: Dezvoltarea accelerată a Clujului atrage interes și pentru zonele învecinate

Ligia Voro

Sibiul vrea în Top 20 destinații europene

redactia

Romexpo va organiza, în anul 2019, peste 140 de târguri, expoziţii şi festivaluri la care aşteaptă peste 900.000 de vizitatori

redactia

Acces la finanțare pentru IMM-uri, autorități locale sau proiecte de infrastructură. Statul vrea să creeze Banca Națională de Dezvoltare

Ion Surdu

Ambasadorul Chinei a adunat 100 de oameni din afaceri din Maramureș

Nora Dumitrescu

Producătorii de mobilier din Ardeal pătrund în fosta Iugoslavie

Nora Dumitrescu

CBRE: Dezvoltatorii se concentrează pe marile orașe regionale

Ligia Voro

Topul angajatorilor privaţi din Mureş

Ligia Voro

Se pun în vânzare primele abonamente la Untold

Stefana Muresan

Leave a Comment