Cluj Fonduri Europene Ultimele stiri

Cluj: 1.200 de cadre medicale, instruite cu bani europeni

Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca, unitate medicala aflata in subordinea Consiliului Judetean, a demarat implementarea proiectului cu finantare europeana „HEPAMED – Optimizarea preventiei si tratamentului Hepatitelor cronice B si C prin cresterea competentelor personalului medical din Romania”.
Avand ca termen de finalizare luna decembrie 2020, proiectul initiat de Spitalul de Boli Infectioase in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca este unul de anvergura nationala. Astfel, activitatile urmeaza a fi implementate nu doar la Cluj, ci si in cadrul Spitalului Clinic de Boli Infectioase Brasov, Universitatii „Ovidius” din Constanta si Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Tropicale „Dr. Victor Babes” Bucuresti.
„Castigarea acestui proiect european si, mai ales, coordonarea lui la nivel national, intr-un domeniu atat de problematic cum sunt hepatitele cronice, reprezinta o noua recunoastere a profesionalismului si a competentei medicilor spitalului nostru de boli infectioase”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
In esenta, proiectul coordonat de medicii specialisti ai Spitalului de Boli Infectioase clujean prevede formarea a nu mai putin de 1200 de persoane implicate in preventia, diagnosticul si tratamentul hepatitelor cronice HBV si HCV din regiunile Nord-Vest, Centru, Sud-Est si Bucuresti-Ilfov. Dintre acestea, 340 sunt medici specialisti si rezidenti in boli infectioase, 420 sunt medici specialisti – medicina de familie iar 440 sunt asistenti medicali.
Prin intermediul proiectului, personalul medical vizat va urma, de-a lungul celor doi ani de implementare, nu mai putin de sase programe de formare armonizate si uniformizate, respectiv: Preventie, diagnostic, stadializare si tratament al hepatitelor virale acute si cronice B si C – actualitati si noi cercetari; Preventia transmiterii hepatitelor virale si a altor boli transmisibile prin proceduri chirurgicale; Psihoterapie pentru cresterea calitatii vietii persoanelor cu hepatita cronica; Vaccinare si imunizare in hepatitele virale-noi tendinte, elaborarea de strategii de crestere a gradului de complianta a populatiei la vaccinare, mai ales in randul grupurilor vulnerabile si dezavantajate; Patologia secundara cronica severa: ciroza si cancer hepatic; actualitati in preventia patologiei secundare cronice; Sarcina si hepatita virala. Totodata, la finalul proiectul vor fi editate trei ghiduri de buna practica „state-of-the-art” actualizate, cate unul pentru fiecare categorie de grup tinta.
Valoarea totala a proiectului este de 9.763.291,85 de lei, din care 8.243.668,53 de lei reprezinta finantarea nerambursabila asigurata din Fondul Social European, 1.324.357,35 de lei reprezinta finantare nerambursabila din bugetul national, diferenta de 195.265,97 de lei fiind asigurata prin cofinantarea parteneriatului.
Proiectul a fost castigat de spitalul clujean in urma unei competitii extrem de acerbe, acesta situandu-se pe un onorant loc 11 din 34 de unitati sanitare din intreaga tara admise la finantare in cadrul Apelului de proiecte ,,Imbunatatirea nivelului de competente ale profesionistilor din sectorul medical”.

Related posts

Marea Britanie deschide Consulat Onorific în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

A new president for Netherlands Romanian Chamber of Commerce (NRCC)

Ionut Oprea

Estoria City: The new normal: solvency, flexibility and trust

Ionut Oprea

Comisia Europeană a lansat o hartă interactivă despre condițiile de călătorie în statele membre

Ion Surdu

KARPATIA HORSE SHOW 2018: Un summum al eleganței ecvestre pe Domeniul Cantacuzino de la Florești!

redactia

Holcim : Mobilitatea urbana trebuie realizata cu solutii durabile

A. I.

Dragoș Anastasiu, reales președinte al AHK Romania

Ligia Voro

La doi ani de la incendiu, fațada Palatul Greco-catolic din Oradea va fi gata

Traian Dan

Interviu cu Gigi Nacev, manager Tempini România si speaker in cadrul evenimentului CUIB

redactia

Element Industrial diversifies its portfolio with new division focused on smaller, incity projects

Ionut Oprea

Topul ”orașelor inteligente”: Alba Iulia conduce cu 59 de proiecte, urmat de Sibiu cu 8, Cluj Napoca cu 7 și București cu 6 proiecte

Stefana Muresan

CTP câștigă premiile Best Warehouse Development and Developer și Dezvoltatorul Industrial al anului 2018

redactia

Fonduri europene pentru un oraș „smart”: Sibiul își actualizează Strategia de Dezvoltare și Planul de Mobilitate pentru următorii 10 ani

Ion Surdu

Astra Film Festival 2019 propune o selecție remarcabilă de filme

Ligia Voro

„11even Experiences Oradea” – ediția a VIII-a

Traian Dan

Universal Alloy: piețele aeriene interne vor recupera mai repede

Nora Dumitrescu

Golfstore – magazinul pasiunii tale

Ligia Voro

Peste 3.000 de pachete cu alimente pentru masa de Paște, donate de Băncile Pentru Alimente

Traian Dan

Orașe durabile – expertiză franceză

Stefana Muresan

The 4th edition of the ABSL Awards will be delivered during the 2019 Gala on April 10th, at Le Château Bucharest

redactia

Cities of Tomorrow #6: reconversie & revitalizare, structura mese rotunde

Ionut Oprea

Crește numărul incubatoarelor de afaceri din Regiunea Centru

Ligia Voro

Cercetarea în Banat. Patru universități vor transforma Timișoara într-un pol de referință pentru Europa centrală și de Est

Ion Surdu

Eckerle angajează 200 de oameni pentru fabrica din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Leave a Comment