Bistrița-Năsăud Industrie Investitii Real Estate Ultimele stiri

TeraPlast vizează afaceri de peste 900 de milioane de lei. Consiliului Concurenţei, aviz favorabil pentru preluarea Depaco

Grupul TeraPlast, cel mai mare procesator de PVC din România şi unul dintre principalii producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor, îşi propune pentru acest an o cifră de afaceri de peste 900 de milioane de lei, arată un comunicat transmis miercuri Bursei de Valori Bucureşti. Grupul rulează o cifră de afaceri anuală de peste 415 de milioane de lei.
Grupul TeraPlast a mai anunţat miercuri că a dobândit controlul asupra Depaco SRL, preţul pachetului majoritar de 67% fiind de 12,35 milioane euro.
”Teraplast a încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare cu asociaţii minoritari ai Depaco, pentru restul participaţiei deţinute de aceştia de pana la 100% din companie. Tranzacţia se va realiza în termen de cel mult patru ani, la un preţ corelat cu rezultatele Depaco din anii următori. Grupul TeraPlast a dobândit controlul asupra Depaco după ce a primit aviz favorabil din partea Consiliului Concurenţei”, informează comunicatul.
Avizul vine după ce Grupul TeraPlast a ajuns la o deţinere de 67% din capitalul social al Depaco în luna noiembrie a anului trecut.
Afacerile Depaco au crescut în 2017 înregistrând o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro, cu o creştere de 45% faţă de 2016.
”Pentru 2018, ne propunem să continuăm această ascensiune şi să realizam o creştere de peste 50% a business-ului Depaco”, spun oficialii companiei.
În prezent, Depaco derulează planuri de dezvoltare ale fabricii de la Băicoi, judeţ Prahova, şi a celei din Podari, judeţ Dolj, cu scopul de a mări capacităţile de producţie şi logistică.
”Noul an este unul reprezentativ pentru Depaco, tot mai prezent pe pieţele din Europa. În ceea ce priveşte următoarea perioadă, ne propunem extinderea business-ului în toate zonele, acolo unde suntem mai puţin prezenţi, atât în România, în special în zona nord, cât şi în zonele adiacente. Totul va fi bazat pe o putere financiară mai mare şi pe o forţă de vânzări mai bună”, a declarat Valeriu Irimescu, director general Depaco.
Portofoliul de produse al grupului este structurat pe şapte linii de business: instalaţii & amenajări, profile tâmplărie, granule, panouri termoizolante, structuri metalice zincate, tâmplărie termoizolantă şi ţiglă metalică, prin brandul Wetterbest.
Grupul TeraPlast este activ pe piaţa externă din octombrie 2017, după deschiderea TeraSteel Serbia, prima fabrică inaugurată după 1990 şi aflată integral în proprietatea unei firme româneşti. În ultimii zece ani Grupul TeraPlast a investit 246 de milioane de lei în dezvoltarea şi modernizarea capacităţilor de producţie, dar şi în extinderea portofoliului de produse. Începând din 2 iulie 2008 cea mai mare companie din Grup – TeraPlast este listată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul TRP.

Related posts

Astra Vagoane Călători s-a asociat cu chinezii care produc trenuri de mare viteză care ating 350 km/oră

Stefana Muresan

Aquaparkuri și hoteluri închise în Oradea și Băile Felix din cauza COVID 19

Traian Dan

Top birouri in tara 2016

Ionut Oprea

UBM Feed Ro­mâ­nia – fa­bri­că de nutreţuri com­­binate în Sânpaul; investiție de 15 milioa­ne de euro

Stefana Muresan

Inventure lanseaza francizele Meli Melo – Paris si Hansen Ergonomics Studio

Aeroportul Internaţional Sibiu, în topul aeroporturilor din grupa 4 – cele cu trafic sub 5 milioane de pasageri pe an – care au înregistrat cele mai mari creşteri de trafic de pasageri

redactia

MIPIM 2018 announces bumper edition for hotel & tourism

Ionut Oprea

Fabrica de porţelan Apulum din Alba Iulia trimite peste 90% din producţie la export

redactia

Conferința ”Impactul reformei asupra serviciilor sociale în Romania”

Ligia Voro

Karpaten Meat din Sibiu, 10 mil. euro din afaceri cu bovine

Stefana Muresan

Tineri antreprenori: Mihaela Bogdan, afacere cu produse cosmetice 100% naturale.

Ionel Albu

BERD aderă la programul BCR de emisiune a obligațiunilor nepreferențiale de rang senior

Papuc Irina

România, locul trei în UE, în privința fermelor conduse de femei

redactia

Mihai Daraban: Cipru, printre cei mai importanți investitori străini în România

Stefana Muresan

Tinerii fermieri vor primi gratis până la 50 ha de teren

Nora Dumitrescu

Mihai Daraban la Indagra 2018: Vrem să pariem pe procesare. Indagra Food să depășească Indagra

redactia

A fost lansat proiectul Deva 750

redactia

[Enjoy Transylvania!] The Gold Road

Transilvania Business

Un actor şi un arhitect au readus la viaţă un brand românesc iubit de mulţi

Stefana Muresan

Clujenii sunt așteptați din nou în stradă. De data asta la Art in the Street 2019

Ligia Voro

Licitația pentru construirea Podului Centenarului din Oradea, finalizată

Stefana Muresan

25% dintre clujeni își plătesc apa și canalizarea pe internet

Nora Dumitrescu

România avea, anul trecut, 763 de km de autostrăzi și 30.125 km de drumuri pietruite şi de pământ

Stefana Muresan

150 de manageri, programatori, specialiști HR și marketing din peste 20 de companii de IT din România participă la Regatta IT 2018

Ionut Oprea

Leave a Comment