Alba Industrie Ultimele stiri

Gheorghe Chindris – director general interimar al Cupru Min Abrud, una dintre cele mai profitabile societăți de stat

Gheorghe Chindris a fost ales de consiliul de administraţie al Cupru Min Abrud, societatea care exploatează zăcământul de la Roşia Poieni, unde se află 60 la sută din rezervele de cupru ale României, în funcţia de director general interimar al societăţii, în urma depunerii mandatului de către Nicolae Turdean, care a condus compania timp de doi ani şi jumatate.
Cu o bogată expertiză în ingineria minieră, Gheorghe Chindris a ocupat timp de cincisprezece ani pozitii de top management in industria de profil din România si a lucrat timp de zece ani in SUA in domeniul de varf al robotilor industriali, scrie presa centrală.
Din 2016, Gheorghe Chindris este membru al Consiliului de Administratie al Cupru Min si a asigurat pana acum interimatul conducerii departamentului tehnic.
“In conformitate cu OUG 109/2011, privind guvernanta companiilor de stat, mandatul de director interimar poate dura pana la patru luni, timp in care se deruleaza procesul de recrutare a noilor directori cu mandat pe posturile vacantate.”, menţionează compania.
Cupru Min Abrud a depăşit, în 2017, pentru prima dată în istoria companiei, cota de 8.000 de tone de cupru pur obţinut în urma prelucrării a 38.300 de tone de concentrat. Cupru Min a anunţat, la începutul anului, într-un comunicat de presă, că în 2017 veniturile totale ale societăţii au crescut cu 35,8%. Cupru Min se află în subordinea Ministerului Economiei şi are circa 550 de angajaţi.
Reprezentanții companiei au anunțat că în 2018 Cupru Min va lansa a doua etapă de investiții urmărind modernizarea Secției de flotație din Uzina de preparare. Tot în 2018 societatea va finaliza construcția Stației de neutralizare a apelor acide, importantă investiție în protecția mediului.

Related posts

Anghel (BVB): 2019 va fi cel mai bun an din ultimul deceniu pentru emisiunile de obligaţiuni listate

redactia

George Copos investește încă șase milioane de euro în Poiana Brașov

Stefana Muresan

Afacerile Dorna Medical, activă în Bistrița-Năsăud și Suceava, au urcat la aproape 4,5 milioane euro

Stefana Muresan

Leave a Comment