Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Patru confederaţii patronale est-europene au semnat un acord de cooperare, la Cluj-Napoca

Patru confederaţii patronale reprezentative din România, Ungaria, Polonia şi Slovacia au semnat, vineri, la Cluj-Napoca, un acord de cooperare regională, constituind Alianţa patronală a ţărilor est-europene cu scopul reprezentării intereselor mediului de afaceri în raport cu conducerea UE.
Potrivit Mediafax, preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român, Ioan Lucian, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca într-o conferinţă de presă că acordul este o ocazie pentru companiile din cele patru ţări de a închega afaceri şi de a aborda proiecte europene deosebite.
Preşedintele UNPR a subliniat că municipiul Cluj-Napoca nu a fost ales întâmplător ca loc de semnare al acordului, capitala Transilvaniei fiind un exemplu pentru România şi Europa pentru ceea ce înseamnă evoluţia culturii româneşti şi a mediului economic, notează sursa citată.
Acordul de cooperare semnat de cele patru confederaţii patronale prevede, printre altele, şi cooperarea transfrontalieră pentru atragerea de fonduri europene în vederea finanţării unor proiecte regionale. De asemenea, va oferi posibilitatea celor aproximativ 52.000 de firme membre a celor patru confederaţii de a interacţiona rapid şi eficient pe platforma comună de comunicare şi business care va fi realizată.
Ca observatori la semnarea acordului au participat reprezentaţii celei mai mari confederaţii patronale din Germania, BVMW, care reuneşte peste 600.000 de întreprizători cu 11,5 milioane de angajaţi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Oradea restaurează statuia lui Emanuil Gojdu

Articolul următor

"INVENTING GREATER PARIS METROPOLIS” AT MIPIM 2018

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share