Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu, parteneriat cu Manhattan College – School of Business din New York

Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu a încheiat un acord de parteneriat ERASMUS+ Partner Countries cu Manhattan College, School of Business din New York, SUA. Parteneriatul constă în schimburi academice și mobilități pentru studenți și cadre didactice, precum și în crearea unor echipe de cercetare sau rețele de cercetători, informează Universitatea.
Ca un prim pas în derularea parteneriatului, Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu va participa, anul acesta, la competiția organizată de Manhattan College, Business Analytics Competition, în perioada 21-23 mai 2018, cu o echipă formată din 3 studenți de la Facultatea de Științe Economice, și anume: Moraru Iulia (anul III, Finanțe-Bănci), Dotcoș Sebastian (anul III, Management), Dînșorean Darius (anul III, Economia comerțului, turismului și serviciilor). Coordonarea echipei este asigurată de prof.dr. Mihaela Herciu, cadru didactic la Facultatea de Științe Economice.
Competiția se desfășoară în două etape: prima etapă constă în elaborarea unui raport și realizarea unui poster prin care se prezintă soluțiile concrete identificate pentru problemele ridicate de tema de cercetare; a doua etapă presupune o nouă temă de cercetare din domeniul afacerilor. Această etapă se derulează sub forma unei sesiuni de întrebări și răspunsuri, la care participă, în calitate de jurați, oameni de afaceri din New York.
Business Analytics Competition oferă studenților oportunitatea de a pune în practică cunoștințele acumulate, de a-și perfecționa abilitățile de comunicare în business, de a lucra în echipă, de a învăța din experiențele altora și de a crea legături cu alți studenți, profesori și profesioniști. Pe lângă faptul că studenții vor participa la procesul de luare a deciziilor, își vor testa și capacitatea de a înțelege o afacere din perspectiva unei analize complexe a datelor și a informațiilor relevante.
‘Suntem convinși că participarea echipei ULBS la această competiție, în care studenții își pun în aplicare competențele profesionale dobândite până în prezent, și prin intermediul căreia ei își pot dezvolta competențele transversale — acele soft skill-uri cerute tot mai des de angajatori — îi va ajuta pe viitorii absolvenți să devină angajați competitivi pe piața muncii’, spune prof. dr. Mihaela Herciu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Deva a lansat un portal dedicat potențialilor investitori

Articolul următor

Finanțare de peste 5 milioane de lei, din fonduri europene, pentru o arie protejată din Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share