Biblioteca Județeană ASTRA a găzduit vernisajul expoziției cartografice Județul Sibiu – 50 de ani de la ultima reorganizare administrativă a României, în contextul a 100 de ani de administrație românească în Transilvania.
Consiliul Județean Sibiu, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Cultură Sibiu și cu sprijinul Asociației Filateliștilor din Județul Sibiu, oferă publicului un cadru informal de prezentare documentară, necesar înțelegerii istoriei administrative a României și felul în care organizarea administrativă aplicată în urmă cu 50 de ani a influențat evoluția comunităților din județul Sibiu și din întreaga țară.
”Este valoros și emoționant să vedem evoluția Sibiului, din cele mai vechi timpuri, din perioada Scaunelor și a Comitatelor, până în zilele noastre. Suntem prezenți la o lecție de istorie aplicată, de care sper să se bucure cât mai mulți concetățeni. Așteptăm evenimente culturale noi, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, la fel de interesante și de utile!” a declarat dna Christine Manta Klemens în deschiderea vernisajului.
”Expoziție este parte a unui proiect amplu, care va urmări și valorificarea colecției de cartografie a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu prin elaborarea unei lucrări, care să ilustreze evoluția administrativă a județului Sibiu și a Transilvaniei, în peste 100 de hărți editate între secolele XVIII-XXI. În baza unor parteneriate, expoziția va fi itinerată în cursul acestui an în biblioteci județene din Transilvania, și-anume Biblioteca „George Barițiu” – Brașov, Biblioteca „Octavian Goga” – Cluj, și Biblioteca „George Coșbuc” – Bistrița. Mulțumesc celor direct implicați în finanțarea și organizarea expoziției, Consiliului Județean Sibiu, colegilor bibliotecari, precum și colaboratorilor din partea Direcției Județene pentru Cultură Sibiu!” a precizat dl Silviu Borș, drectorul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, gazda și organizatorul principal al evenimentului.
Dan Nanu, consilierul cultural și realizatorul tematic al expoziției, a prezentat circuitul informației în detaliu, aducând totodată un omagiu tuturor cartografilor, făuritorilor de hărți și păstrătorilor de documente, martorii tăcuți ai tuturor proceselor istoriei ale unei comunități.
Expoziția poate fi vizionată până în data de 28 februarie 2018, în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 8:00-20:00, în Foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, din str. George Barițiu, nr. 7, parter.
Citește și:
Programul complet al Zilelor Oradiei – Oradea FestiFall 2024
Doar o săptămână ne mai desparte de cel mai așteptat și vibrant festival al orașului: Oradea FestiFall. Anul…
4 octombrie 2024
Clujul va avea cel mai mare centru de artă imersivă din Europa
Museum of Immersive New Art (MINA) va inaugura un nou spațiu permanent la Cluj-Napoca în 1 noiembrie, aducând…
4 octombrie 2024
Provocări editoriale propuse de Editura Cuantic, cu prilejul Bookfest Cluj
Editura Cuantic va fi prezentă la Salonul de carte Bookfest Cluj-Napoca (3-6 octombrie 2024, Centrul de cultură urbană…
3 octombrie 2024
Regenerare urbană a Sibiului cu fonduri nerambursabile asigurate de ADR Centru
Strategia de regenerare urbană din Sibiu se concretizează prin reabilitarea clădirilor din ansamblul monumentului istoric „Maria Tereza”. Finanțarea,…
2 octombrie 2024
AIESEC a finalizat proiectul Fingerprint – Global Classroom
Organizația studențească a anunțat terminarea proiectului realizat în colaborare cu Grădinița ELF din Cluj, ca parte din Liceului…
2 octombrie 2024
Traseul memorial-tematic Calea Partizanilor din Apuseni va fi deschis oficial
Sâmbătă 5 octombrie 2024 este ziua inaugurării Traseului memorial-tematic Calea Partizanilor din Apuseni. La eveniment vor participa Înaltpresfințitul Andrei,…
1 octombrie 2024
Karpatia Horse Show 2024 a început: spectacol ecvestru la cel mai înalt nivel pe Domeniul Cantacuzino
Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova va deveni epicentrul echitației între 27 și 29 septembrie 2024 la cea de-a…
27 septembrie 2024
Trasee gastronomice prin Cluj-Napoca, de azi cu ajutorul unei hărți
Să cunoști un oraș prin intermediul reperelor gastronomice e una dintre plăcerile mai mult sau mai puțin vinovate…
26 septembrie 2024