Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tradiții Nipone, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

La Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a avut loc sâmbătă, 17 februarie 2018, vernisajul expoziției Tradiții Nipone, cea mai mare expoziție de obiecte japoneze prezentată până acum publicului clujean. Manifestarea s-a bucurat de prezența a peste 200 de persoane, dovedind existența unui interes real al publicului pentru astfel de evenimente.
În deschidere, s-au adresat publicului Ioan Alin Nistor (decanul Facultății de Business, UBB), Elizabeth Askren (președinte, Cluj International Women’s Club), Daisuke Kudo (reprezentant al comunității japoneze din Cluj), Patricia Kudo și Cristina Mihaela Pop, organizatoarele evenimentului, precum și reprezentanții Muzeului Etnografic al Transilvaniei: Tudor Sălăgean (director) și Gabriela Rădoiu Leș (șef secție marketing, comunicare, proiecte).
A bucurat invitații, cu vocea ei minunata, Ato Kawara, soprana japoneză, colaboratoare a Operei Romane din Cluj, care a interpretat un cântec tradițional de dragoste din țara sa natală.
S-au alăturat organizatorilor numeroși reprezentați de toate vârstele ai comunității japoneze din Cluj, îmbrăcați in ținute tradiționale, dar și studenți japonezi ai Facultății de Business din cadrul Universității Babeș Bolyai.
Expoziția Tradiții Nipone prezintă o mare varietate de kimonouri pentru toate anotimpurile, vârstele si ocaziile (inclusiv spectaculoase kimonouri de nuntă), accesorii vestimentare, katane, dar și o multitudine de obiecte legate de ritualurile de sărbătoare, de festivaluri, dar și de viața cotidiană a japonezilor.
Obiectele au fost puse la dispoziția vizitatorilor de către organizatoare, cu sprijinul ambasadei Japoniei la București și a comunității japoneze din Cluj-Napoca. Expoziția își dorește să familiarizeze publicul cu patrimoniul cultural al uneia dintre marile națiuni ale lumii, care știe să își aprecieze și să își păstreze tradițiile, reprezentând, din acest punct de vedere, un model recunoscut pe plan mondial și un exemplu de urmat. În același timp, expoziția Tradiții Nipone este prima dintr-o serie de manifestări prin care Muzeul Etnografic al Transilvaniei și partenerii săi își propun să aducă cultura japoneză mai aproape de publicul din România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cel mai mare complex rezidențial din Timișoara, City of Mara, infuzie de peste 10 mil lei

Articolul următor

Aradul devine capitala mierii - O nouă ediție ARpicultura

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share