Brașov Real Estate Slider

Coresi Avantgarden – proiect de regenerare urbană în Brașov

Lumea se schimbă, iar viitorul pare rezervat proiectelor imobiliare mixte, care îmbină componenta de rezidențial cu cea comercială sau de birouri, oferind un ecosistem complet. Acesta este principiul după care s-au ghidat și dezvoltatorii celui mai amplu proiect de regenerare urbană din România – Immochan și Kasper Development.
 
În calitate de urbaniști, nu doar de dezvoltatori imobiliari cu competențe complementare, cei doi asociați vizează animarea de comunități urbane, venind în întâmpinarea nevoilor oamenilor și orașelor.
Demarat în 2016, complexul rezidențial Coresi Avantgarden reprezintă etapa a treia a proiectului ce revitalizează circa 8 % din suprafața utilă a orașului Brașov. Se construiește pe ruinele fostei platforme industriale Tractorul, zonă cu o puternică încărcătură emoțională pentru brașoveni.
 
Proiect urbanistic de poveste
 

Coresi Avantgarden se adresează brașovenilor care își doresc o locuință de calitate și un stil de viață modern. Ceea ce îl diferențiază față de alte proiecte este, în primul rând, conceptul. Un proiect mixt cuprinde mai multe zone de interes, de exemplu o componentă de comerț, o zonă de birouri, o zonă rezidențială și unități de învățământ (grădiniță, afterschool) sau alte funcțiuni.
Complexul rezidențial Coresi Avantgarden este locul unde o nouă comunitate prinde viață, în întâmpinarea căreia dezvoltatorii vin cu soluții, parteneriate, servicii și momente animate, pentru a îndeplini promisiunea: Viața trăită din plin. Coresi Avantgarden își propune să ofere clienților bucuria de a trăi într-o comunitate plină de vitalitate, un loc unde vecinii au toate facilitățile pentru a socializa și a trăi într-un mediu armonios și dinamic.
Centrul comercial Coresi Shopping Resort completează bucuria de a locui într-un cartier care propune un cadru deosebit din punct de vedere arhitectural, prin oferta de activități și atmosfera plină de viață. Printre atuurile proiectului se numără și amenajarea unor spații la parterul blocurilor, unde să fie deschise cabinete stomatologice sau notariale, saloane de înfrumusețare sau soluții mob&deco, precum și alte servicii de care au nevoie locuitorii unui cartier, dar care nu există în proximitate. Noul cartier Coresi beneficiază de infrastructura rutieră dezvoltată recent, de proximitatea cu cel mai mare parc al orașului, dar și cu zona de activități terțiare și universitare.
Întreg proiectul Coresi Avantgarden va fi dezvoltat în cinci etape și va cuprinde peste 2.200 de apartamente.
Apartamentele din primele două etape sunt vândute integral – 1000 unități. Studiourile, apartamentele cu 2 și 3 camere sunt situate în imobile cu un regim de înălțime de 5, 6 și respectiv 8 etaje și vor fi finalizate până la finalul anului 2018. Procesul de vânzare pentru cea de-a treia etapă a proiectului a fost demarat, iar cele 4 imobile însumând 288 de unități vor fi finalizate pe parcursul anului 2019.
 
Axa pietonală
 

Lucrările pentru finalizarea axei pietonale au fost finalizate, artera fiind dată în folosință în luna decembrie a acestui an. Aleea pietonală face legătura între zona comercială Coresi Shopping Resort și cea destinată birourilor, dar și cu cel mai mare parc al orașului. Suprafața spațiilor verzi este importantă pentru crearea unor zone de recreere, plimbări și activități sociale în cartier. Dezvoltatorii au alocat un procent mare din teren pentru alei și vegetație, încurajând astfel un stil de viaţă activ și având intenția de a crea în cartier o „stare de bine”. Spaţiile verzi și aleea pietonală ce leagă zona comercială de cel mai mare parc al orașului oferă oportunităţi care încurajează un stil de viaţă activ prin plimbări, alergare, ciclism etc.
Dezvoltatorul urmărește să obţină şi un aspect urbanistic plăcut al întregului cartier, prin amenajarea spaţiilor verzi, a locurilor de parcare, a pistelor pentru biciclete, a căilor de acces către imobil. Toate aceste elemente duc la creşterea calităţii vieţii locuitorilor pe termen mediu și lung.
 
Un concept pentru prezent și viitor
 
Dezvoltatorii Coresi Avantgarden au obținut certificarea clasa A din punct al performanţei energetice pentru locuințe, ceea ce se traduce în reducerea cheltuielilor la încălzire pentru clienți. Fiind un proiect mare și cu impact asupra orașului, au fost gândite și proiectate multiple îmbunătăţiri ale pereţilor, plafoanelor şi podelelor. Complexul este construit din materiale de cea mai bună calitate, oferind cumpărătorului alternativa unei investiții rezidențiale durabile, ce îi va conferi condiții de înalt confort într-un spațiu amenajat după un concept arhitectural modern. Confortul clienților este important pentru dezvoltator, motiv pentru care s-a apelat la cele mai adecvate și eficiente soluții pentru o izolare termică și fonică de excepție, dar și la soluții inteligente pentru interiorul locuinței. Beneficiarul poate opta pentru dotarea apartamentului cu un kit termic și termostate inteligente pentru calorifer. Soluția permite controlul de la distanță, folosind platforma web sau aplicația disponibilă pentru telefonul mobil.
Ansamblul a fost desemnat proiectul anului în cadrul celei de-a 12-a ediții a Galei Premiilor Imobiliare Europa Property SEE Gala Awards din aprilie 2017.
www.coresi-avantgarden.ro

Related posts

Primăria Oradea va investi într-o echipă de fotbal

Traian Dan

Electrica finanțează o clasă profesională în sistem dual la Brașov

Stefana Muresan

Hexagon Offices – nouă clădire de birouri inaugurată la Cluj

Stefana Muresan

Tomorrow@Work se mută în online. Aflați cum va arăta viitorul forței de muncă în noul context de la experți de top

Papuc Irina

Bucharest and Budapest seem attractive from London

Ionut Oprea

Autostrada Ploieşti – Braşov intră în licitație

redactia

MHP Consulting Romania a semnat contractul de închiriere pentru 5.300 mp spații de birouri în Record Park

Ligia Voro

Cosmin BOIANGIU, Reprezentant Permanent adjunct: „România trebuie să aibă întotdeauna încredere în sine”  

Ligia Voro

Se deschide sesiunea de proiecte pentru construirea de grădinițe cu profil sportiv

Stefana Muresan

Lungimea autostrăzilor a crescut cu 5,2%, respectiv cu 43 km în anul 2019

Traian Dan

România, în topul european după dezvoltarea parcurilor de retail

Ligia Voro

Studiul “Fii flexibil la birou!” sau altfel “Este lucrul doar de acasă cu adevărat o soluție?”

redactia

CJ Brașov: Lucrările la Aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav, în linie dreaptă

Stefana Muresan

Previziuni 2020. Ce investiții au fost promovate la Expo Real München 2019?

Ionut Oprea

Investiții în Centrul Istoric al Brașovului: a 7-a stradă este transformată în zonă pietonală

Papuc Irina

Brașovul cumpără cu 25 mil. euro 105 autobuze turcești de la Karsan Otomotiv

Stefana Muresan

Vastint Romania celebrated the opening of Timpuri Noi Square

Ionut Oprea

Chatboții Druid ajung în industrii din Marea Britanie

Traian Dan

Protocol pentru drumul expres Arad – Oradea

Traian Dan

Lucrările la sectorul 2 al DN 76 Oradea – Deva, executate în proporție de 55%

Traian Dan

Managing groundbreaking changes

Ionut Oprea

Punctul de frontieră Borș 2 de pe Autostrada A3, inaugurat în 4 septembrie

Traian Dan

Revista Transilvania Business va continua să fie o platformă activă de promovare a afacerilor

Ligia Voro

QBC 3 sold for around EUR 30m to Union Investment

Ionut Oprea

Leave a Comment