Brașov Real Estate Slider

Coresi Avantgarden – proiect de regenerare urbană în Brașov

Lumea se schimbă, iar viitorul pare rezervat proiectelor imobiliare mixte, care îmbină componenta de rezidențial cu cea comercială sau de birouri, oferind un ecosistem complet. Acesta este principiul după care s-au ghidat și dezvoltatorii celui mai amplu proiect de regenerare urbană din România – Immochan și Kasper Development.
 
În calitate de urbaniști, nu doar de dezvoltatori imobiliari cu competențe complementare, cei doi asociați vizează animarea de comunități urbane, venind în întâmpinarea nevoilor oamenilor și orașelor.
Demarat în 2016, complexul rezidențial Coresi Avantgarden reprezintă etapa a treia a proiectului ce revitalizează circa 8 % din suprafața utilă a orașului Brașov. Se construiește pe ruinele fostei platforme industriale Tractorul, zonă cu o puternică încărcătură emoțională pentru brașoveni.
 
Proiect urbanistic de poveste
 

Coresi Avantgarden se adresează brașovenilor care își doresc o locuință de calitate și un stil de viață modern. Ceea ce îl diferențiază față de alte proiecte este, în primul rând, conceptul. Un proiect mixt cuprinde mai multe zone de interes, de exemplu o componentă de comerț, o zonă de birouri, o zonă rezidențială și unități de învățământ (grădiniță, afterschool) sau alte funcțiuni.
Complexul rezidențial Coresi Avantgarden este locul unde o nouă comunitate prinde viață, în întâmpinarea căreia dezvoltatorii vin cu soluții, parteneriate, servicii și momente animate, pentru a îndeplini promisiunea: Viața trăită din plin. Coresi Avantgarden își propune să ofere clienților bucuria de a trăi într-o comunitate plină de vitalitate, un loc unde vecinii au toate facilitățile pentru a socializa și a trăi într-un mediu armonios și dinamic.
Centrul comercial Coresi Shopping Resort completează bucuria de a locui într-un cartier care propune un cadru deosebit din punct de vedere arhitectural, prin oferta de activități și atmosfera plină de viață. Printre atuurile proiectului se numără și amenajarea unor spații la parterul blocurilor, unde să fie deschise cabinete stomatologice sau notariale, saloane de înfrumusețare sau soluții mob&deco, precum și alte servicii de care au nevoie locuitorii unui cartier, dar care nu există în proximitate. Noul cartier Coresi beneficiază de infrastructura rutieră dezvoltată recent, de proximitatea cu cel mai mare parc al orașului, dar și cu zona de activități terțiare și universitare.
Întreg proiectul Coresi Avantgarden va fi dezvoltat în cinci etape și va cuprinde peste 2.200 de apartamente.
Apartamentele din primele două etape sunt vândute integral – 1000 unități. Studiourile, apartamentele cu 2 și 3 camere sunt situate în imobile cu un regim de înălțime de 5, 6 și respectiv 8 etaje și vor fi finalizate până la finalul anului 2018. Procesul de vânzare pentru cea de-a treia etapă a proiectului a fost demarat, iar cele 4 imobile însumând 288 de unități vor fi finalizate pe parcursul anului 2019.
 
Axa pietonală
 

Lucrările pentru finalizarea axei pietonale au fost finalizate, artera fiind dată în folosință în luna decembrie a acestui an. Aleea pietonală face legătura între zona comercială Coresi Shopping Resort și cea destinată birourilor, dar și cu cel mai mare parc al orașului. Suprafața spațiilor verzi este importantă pentru crearea unor zone de recreere, plimbări și activități sociale în cartier. Dezvoltatorii au alocat un procent mare din teren pentru alei și vegetație, încurajând astfel un stil de viaţă activ și având intenția de a crea în cartier o „stare de bine”. Spaţiile verzi și aleea pietonală ce leagă zona comercială de cel mai mare parc al orașului oferă oportunităţi care încurajează un stil de viaţă activ prin plimbări, alergare, ciclism etc.
Dezvoltatorul urmărește să obţină şi un aspect urbanistic plăcut al întregului cartier, prin amenajarea spaţiilor verzi, a locurilor de parcare, a pistelor pentru biciclete, a căilor de acces către imobil. Toate aceste elemente duc la creşterea calităţii vieţii locuitorilor pe termen mediu și lung.
 
Un concept pentru prezent și viitor
 
Dezvoltatorii Coresi Avantgarden au obținut certificarea clasa A din punct al performanţei energetice pentru locuințe, ceea ce se traduce în reducerea cheltuielilor la încălzire pentru clienți. Fiind un proiect mare și cu impact asupra orașului, au fost gândite și proiectate multiple îmbunătăţiri ale pereţilor, plafoanelor şi podelelor. Complexul este construit din materiale de cea mai bună calitate, oferind cumpărătorului alternativa unei investiții rezidențiale durabile, ce îi va conferi condiții de înalt confort într-un spațiu amenajat după un concept arhitectural modern. Confortul clienților este important pentru dezvoltator, motiv pentru care s-a apelat la cele mai adecvate și eficiente soluții pentru o izolare termică și fonică de excepție, dar și la soluții inteligente pentru interiorul locuinței. Beneficiarul poate opta pentru dotarea apartamentului cu un kit termic și termostate inteligente pentru calorifer. Soluția permite controlul de la distanță, folosind platforma web sau aplicația disponibilă pentru telefonul mobil.
Ansamblul a fost desemnat proiectul anului în cadrul celei de-a 12-a ediții a Galei Premiilor Imobiliare Europa Property SEE Gala Awards din aprilie 2017.
www.coresi-avantgarden.ro

Related posts

O Istorie simbolică a funeraliilor Regelui Mihai

Stefana Muresan

CBRE a asistat Hexagon în vânzarea unui portofoliu de trei clădiri de birouri în Cluj-Napoca

Papuc Irina

Turcii de la Karsan Otomotiv vor livra Brașovului 105 autobuze

redactia

POZITIV TB: Cristian Gabriel Pavel, Director General Alfa Software – “Furtuna va trece și cei care vor supraviețui sunt cei care au comunicat eficient în această perioadă”

Ligia Voro

CNAIR analizează cele trei trasee pentru Centura Aleșdului propuse de CJ Bihor

Traian Dan

40 de profesori din Aleșd și Câmpulung, pregătiți digital cu ajutorul Holcim

Traian Dan

Vastint leases 3,350 m² in Timpuri Noi Square

Ionut Oprea

Together for great business – Automotive Expo 2018

Ligia Voro

Feeric Fashion Week – 10 ani la Sibiu

Ionut Oprea

Soluții pentru fermierii români: agricultură ecologică, forme asociative, consultanță

Stefana Muresan

Romgaz are finanțarea pentru investiția de la Iernut

Ligia Voro

Bratislava Property Forum 2020

Ionut Oprea

Cum reduci costurile de operare ale clădirilor

Ligia Voro

VINVEST 2019: Degustări speciale – vinuri vechi de 60 de ani, vinuri produse la Muntele Athos, vinuri produse ecologic

Stefana Muresan

Când depășești așteptările clienților. Fomco Imobiliare – Green Residence.

Florin Marcel

În cadrul Vox Technology Park din Timişoara a fost deschis clubul de fitness Nextfit, după o investiţie de 1,1 milioane de euro

Robert Bloancă

Cluj Innovation Park și-a scos la închiriat atelierele

Nora Dumitrescu

WDP, noi investitii la Oradea

Stefana Muresan

HAGAG – autorizație de construcție pentru H ELIADE 9 RESIDENCE

Papuc Irina

Cel mai mare parc etnografic din România se extinde la 42 hectare. Investiție de 10 milioane euro

Stefana Muresan

Antreprenorii bihoreni, ajutaţi să obţină finanţări pentru afaceri inovative

Traian Dan

CFR a inaugurat azi calea ferată între Sighişoara şi Daneş

Ligia Voro

EPP propune o strategie cu ținte clare, asumată de Comisia Europeană, pentru susținerea companiilor mici și mijlocii

Nicolae Pop

Digital Nation lansează programul „Profesor în Online” pentru cadre didactice

Traian Dan

Leave a Comment