Brașov Real Estate Slider

Coresi Avantgarden – proiect de regenerare urbană în Brașov

Lumea se schimbă, iar viitorul pare rezervat proiectelor imobiliare mixte, care îmbină componenta de rezidențial cu cea comercială sau de birouri, oferind un ecosistem complet. Acesta este principiul după care s-au ghidat și dezvoltatorii celui mai amplu proiect de regenerare urbană din România – Immochan și Kasper Development.
 
În calitate de urbaniști, nu doar de dezvoltatori imobiliari cu competențe complementare, cei doi asociați vizează animarea de comunități urbane, venind în întâmpinarea nevoilor oamenilor și orașelor.
Demarat în 2016, complexul rezidențial Coresi Avantgarden reprezintă etapa a treia a proiectului ce revitalizează circa 8 % din suprafața utilă a orașului Brașov. Se construiește pe ruinele fostei platforme industriale Tractorul, zonă cu o puternică încărcătură emoțională pentru brașoveni.
 
Proiect urbanistic de poveste
 

Coresi Avantgarden se adresează brașovenilor care își doresc o locuință de calitate și un stil de viață modern. Ceea ce îl diferențiază față de alte proiecte este, în primul rând, conceptul. Un proiect mixt cuprinde mai multe zone de interes, de exemplu o componentă de comerț, o zonă de birouri, o zonă rezidențială și unități de învățământ (grădiniță, afterschool) sau alte funcțiuni.
Complexul rezidențial Coresi Avantgarden este locul unde o nouă comunitate prinde viață, în întâmpinarea căreia dezvoltatorii vin cu soluții, parteneriate, servicii și momente animate, pentru a îndeplini promisiunea: Viața trăită din plin. Coresi Avantgarden își propune să ofere clienților bucuria de a trăi într-o comunitate plină de vitalitate, un loc unde vecinii au toate facilitățile pentru a socializa și a trăi într-un mediu armonios și dinamic.
Centrul comercial Coresi Shopping Resort completează bucuria de a locui într-un cartier care propune un cadru deosebit din punct de vedere arhitectural, prin oferta de activități și atmosfera plină de viață. Printre atuurile proiectului se numără și amenajarea unor spații la parterul blocurilor, unde să fie deschise cabinete stomatologice sau notariale, saloane de înfrumusețare sau soluții mob&deco, precum și alte servicii de care au nevoie locuitorii unui cartier, dar care nu există în proximitate. Noul cartier Coresi beneficiază de infrastructura rutieră dezvoltată recent, de proximitatea cu cel mai mare parc al orașului, dar și cu zona de activități terțiare și universitare.
Întreg proiectul Coresi Avantgarden va fi dezvoltat în cinci etape și va cuprinde peste 2.200 de apartamente.
Apartamentele din primele două etape sunt vândute integral – 1000 unități. Studiourile, apartamentele cu 2 și 3 camere sunt situate în imobile cu un regim de înălțime de 5, 6 și respectiv 8 etaje și vor fi finalizate până la finalul anului 2018. Procesul de vânzare pentru cea de-a treia etapă a proiectului a fost demarat, iar cele 4 imobile însumând 288 de unități vor fi finalizate pe parcursul anului 2019.
 
Axa pietonală
 

Lucrările pentru finalizarea axei pietonale au fost finalizate, artera fiind dată în folosință în luna decembrie a acestui an. Aleea pietonală face legătura între zona comercială Coresi Shopping Resort și cea destinată birourilor, dar și cu cel mai mare parc al orașului. Suprafața spațiilor verzi este importantă pentru crearea unor zone de recreere, plimbări și activități sociale în cartier. Dezvoltatorii au alocat un procent mare din teren pentru alei și vegetație, încurajând astfel un stil de viaţă activ și având intenția de a crea în cartier o „stare de bine”. Spaţiile verzi și aleea pietonală ce leagă zona comercială de cel mai mare parc al orașului oferă oportunităţi care încurajează un stil de viaţă activ prin plimbări, alergare, ciclism etc.
Dezvoltatorul urmărește să obţină şi un aspect urbanistic plăcut al întregului cartier, prin amenajarea spaţiilor verzi, a locurilor de parcare, a pistelor pentru biciclete, a căilor de acces către imobil. Toate aceste elemente duc la creşterea calităţii vieţii locuitorilor pe termen mediu și lung.
 
Un concept pentru prezent și viitor
 
Dezvoltatorii Coresi Avantgarden au obținut certificarea clasa A din punct al performanţei energetice pentru locuințe, ceea ce se traduce în reducerea cheltuielilor la încălzire pentru clienți. Fiind un proiect mare și cu impact asupra orașului, au fost gândite și proiectate multiple îmbunătăţiri ale pereţilor, plafoanelor şi podelelor. Complexul este construit din materiale de cea mai bună calitate, oferind cumpărătorului alternativa unei investiții rezidențiale durabile, ce îi va conferi condiții de înalt confort într-un spațiu amenajat după un concept arhitectural modern. Confortul clienților este important pentru dezvoltator, motiv pentru care s-a apelat la cele mai adecvate și eficiente soluții pentru o izolare termică și fonică de excepție, dar și la soluții inteligente pentru interiorul locuinței. Beneficiarul poate opta pentru dotarea apartamentului cu un kit termic și termostate inteligente pentru calorifer. Soluția permite controlul de la distanță, folosind platforma web sau aplicația disponibilă pentru telefonul mobil.
Ansamblul a fost desemnat proiectul anului în cadrul celei de-a 12-a ediții a Galei Premiilor Imobiliare Europa Property SEE Gala Awards din aprilie 2017.
www.coresi-avantgarden.ro

Related posts

CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ TB – Klaus Iohannis: „Mâine Europa va fi în România. Mâine Europa se va desena de aici, de la Sibiu”

Stefana Muresan

P3 -un nou parc logistic în Cehia

Transilvania Business

Anca Moldovan, Product Marketing Manager NTT DATA Romania: „Clarvision susține dorința de diferențiere a companiilor și va contribui în continuare la reușita și creșterea lor”

redactia

PCF Investment Banking a obținut o finanțare de 7,5 milioane de euro pentru noul proiect Liebrecht & wooD România – al doilea FASHION HOUSE

Papuc Irina

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Summit Agro. Experiență și tehnologie japoneză  

Ligia Voro

Exact Systems a devenit furnizor autorizat de servicii de control al calității pentru producătorul Automobile Dacia

Stefana Muresan

Vinurile medaliate la Premiile de Excelență Vinul.Ro 2016

Ligia Voro

SEE Property Forum 2018, 29th of March, Radisson Blu

Ionut Oprea

EuropaProperty: short-list for 12th annual SEE Real Estate Awards

Ionut Oprea

The 1st quarterly CEE Digital Services Matchmaking Summit

Ionut Oprea

Hotelul Radisson Blu din Braşov, finalizat în 2019; Grupul Rezidor analizează extinderea în Cluj şi Timişoara

Stefana Muresan

Companie a grupului Peppermint, Ertex International, o firmă de top în domeniul textil european

Stefana Muresan

Fratelli Group, four new locations in Timpuri Noi Square

Ionut Oprea

Evoluţia industriei IT din Braşov

Stefana Muresan

Managerii din comerţul cu amănuntul sunt optimişti în privinţa încasărilor

Traian Dan

3 new towers for Bucharest

Ionut Oprea

Transavia construiește primul spital pentru recuperarea copiilor cu handicap locomotor din România

Nicolae Pop

Producătorul de prefabricate ASA Cons din Turda, afaceri de 25 mil. euro în 2018, plus 28%

Stefana Muresan

Blake Horsley, country head P3 Romania

Transilvania Business

Parc industrial în locul fermei de porci Nutripork de lângă Oradea

Traian Dan

FOTO SIBIU: Unitatea, leitmotivul liderilor europeni într-o Europă lovită de valul eurosceptic

Ligia Voro

Un fost manager al RE/MAX și-a făcut agenție proprie

Nora Dumitrescu

Wizz Air anunță extinderea operațiunilor din Sibiu

Nicolae Pop

Napoca Imobiliare premiată în cadrul Galei Profesioniştilor în Imobiliare

Ionel Albu

Leave a Comment