Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a identificat, prin Direcţiile pentru Agricultură Judeţene, pornind de la efectivele de ovine şi producţia de lână obţinută, zonele în care vor fi realizate centrele de colectare lână şi piei de animale, în prezent existând 20 centre de colectare, conform unui comunicat al ministerului.
Cele 20 de centre care colectează lâna de la crescătorii de ovine au o capacitate totală de circa 30.000 tone. Acestea sunt localizate pe întreg teritoriul ţării, astfel încât se colectează lâna de la toţi crescătorii de ovine, iar Direcţiile pentru Agricultură Judeţene au pus la dispoziţia asociaţiilor crescătorilor de ovine datele de contact ale acestora.
Centrele sunt localizate în judeţele Bacău, Bistriţa Năsăud, Brăila, Constanţa, Galaţi, Maramureş, Sibiu, Suceava, Tulcea şi Vaslui.
Potrivit comunicatului, măsura de identificare a centrelor de colectare a fost luată în urma apariţiei Hotărârii de Guvern nr. 500/2017 privind acordarea ajutorului de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii, pentru a veni în sprijinul fermierilor crescători de ovine.
Ministerul Agriculturii reaminteşte că în Programul de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii şi-au manifestat intenţia de a participa peste 32.000 de beneficiari, cu o cantitate totală estimată de aproximativ 23.000 de tone, aşadar prin centrele existente se poate prelua în totalitate această cantitate.
Pentru a beneficia de sprijinul de 1 leu/kg pentru lâna comercializată, cei înscrişi în Program trebuie să depună la Direcţiile pentru Agricultură documentele justificative de plată, până la data 1 iulie 2018. Documentele justificative de plată sunt factura/fila/filele din carnetul de comercializare, din care să rezulte cantitatea de lână comercializată.
Citește și:
“Femeile digitale” au ajuns la Cluj. “Dacă nu ne adaptăm, ieșim de pe piață”
Mai multe organizații de antreprenoare, naționale și locale, vor să faciliteze accesul companiilor locale la tehnologie. Proiectul național…
1 aprilie 2023
Studenții orădeni, remarcați în meseriile viitorului la Innovation Labs Timișoara
Nu mai puțin de opt echipe orădene, coordonate de dr. ing. Ovidiu Novac, cadrul al Facultății de…
1 aprilie 2023
Pădurea Craiului, nominalizată la Destinația Anului, categoria „Comori Naturale”
Munții Pădurea Craiului din județul Bihor sunt destinația ideală pentru ecoturism și turism de aventură, deoarece aici ai…
1 aprilie 2023
Comuna Căbești Bihor – Smart Village
Comuna Căbești a primit distincția „Best Smart Village Project” pentru proiectul „Căbești Smart School”. Premiul „Best Smart…
1 aprilie 2023
Delegație internațională de la uzinele Michelin în Sălaj
Reprezentanți ai fabricilor de pe trei continente ale grupului francez au vizitat Zalăul. Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu…
1 aprilie 2023
Finanțare europeană de 110 milioane de euro pentru Complexul Matern-Pediatrie din Arad
Aradul va avea Maternitate și Spital de Pediatrie construite prin fonduri europene. Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca,…
31 martie 2023
The Voices of Business Awards, ediția a II-a, revine în 6 aprilie la Hilton Sibiu. Fii vocea puternică a economiei reale din Sibiu!
Fii vocea puternică a economiei reale din Sibiu! Echipa revistei Transilvania Business organizează a doua ediție a Galei…
31 martie 2023
Finanțare europeană de peste 9,3 milioane de euro pentru proiecte de mediu în Bihor
Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, au semnat vineri, 31…
31 martie 2023
Zi de Zi știri economice:
