Dezvoltările imobiliare de dimensiuni medii și mari au început să cunoască o nouă înflorire după perioada de stagnare care a urmat crizei economice din anii 2007 – 2009.
În special în București și în marile orașe din țară au început din nou să apară șantiere impresionante prin suprafețele ocupate, complexitatea lucrărilor și designul modern al clădirilor ridicate, dovedind încă o dată ca piața imobiliară este în continuă mișcare.
Dezvoltatorii imobiliari, proiectanții și firmele de construcții implicate în aceste lucrări încep să fie tot mai preocupați de identificarea celor mai eficiente și moderne soluții și materiale de construcție, astfel încât să obțină la finalul lucrărilor combinația fericită a unor lucrări realizate în timp optim, cu materiale performante și cu un design cât mai individualizat, astfel încât potențialii locatari din aceste zone rezidențiale să fie cât mai mulțumiți de alegerea făcută.
Standardele clienților și cunoștințele tot mai fine ale acestora privind locuința visată fac ca argumentele calitative a lucrărilor și materialelor utilizate să contribuie tot mai mult în alegere, evident însoțite și de o ofertă financiară potrivită.
Gama de produse Caparol oferă și pentru aceste tipuri de dezvoltări imobiliare de anvergură soluții și materiale potrivite care pot face o combinație reușită între optimizările referitoare la construcție dorite de dezvoltatorii imobiliari și dorințele viitorilor proprietari de case sau apartamente. Caparol are în acest sens produse extrem de eficiente din punct de vedere al randamentului de lucru și a raportului calitate/preț și care oferă, în același timp, beneficii pe termen lung pentru proprietarii locuințelor.
Compania Daw Bența prin brandul Caparol colaborează activ cu o serie de dezvoltatori imobiliari de anvergură, oferind atât produse cât și asistența tehnică post-vânzare, devenind astfel nu doar un furnizor de material ci și un partener activ pe toata perioada de construcție.
Un exemplu relevant de soluție pentru dezvoltări imobiliare este sistemul de termoizolație Caparol, oferit într-o gamă variată de componente, în funcție de caracteristicile proiectului. Sistemele sunt realizate cu material termoizolant polistiren sau vată minerală și finisate cu tencuieli structurate acrilice, siliconice sau silicatice în diverse variante de finisare. Un element care s-a dovedit extrem de important în durabilitatea sistemelor este gama completă de accesorii utilizate, acestea având o contribuție esențială în menținerea termoizolațiilor pe termen lung la standarde calitative constant.
Este important de luat în calcul și gradul ridicat de performanță a culorilor utilizate pe fațade, fiind evident că, pentru o dezvoltare rezidențială de anvergură, costurile de refacere ulterioară înainte de vreme sunt un element care trebuie evitat.
Un alt aspect esențial care trebuie avut în vedere în dezvoltările imobiliare de anvergură este rezistența sistemelor de fațadă la foc și aici termoizolațiile Caparol respectă toate standardele în domeniu impuse la nivel european.
De ce se utilizează sisteme de termoizolații? Câteva din argumentele principale pentru care oricine își dorește un sistem termoizolant performant sunt:
Economie de bani și energie
Puteți economisi până la 50% din energia pentru încălzire – an de an – datorită montării unui sistem termoizolant profesional. Însă nu doar buzunarul Dvs. câștigă din asta ci și mediul înconjurător.
Un climat plăcut în locuință
În cazul în care temperatura suprafeței interioare a unui perete exterior este de doar două grade sub temperatura camerei, se pot forma curenți de aer. Motivul: pe perete, aerul cald din cameră se răcește și coboară. Se creează, astfel, o circulație neplăcută a aerului. În plus, pe suprafața peretelui se poate forma condens, care va duce în timp la apariția mucegaiului.
O bună izolație a fațadei înlătură aceste probleme. Aceasta face ca în zilele cu îngheț, temperatura de pe suprafața interioară a peretelui să rămână la temperatura camerei. Acest lucru conferă o stare de confort termic și asigură un climat sănătos al încăperii.
Un sistem de termoizolație face casa mai frumoasă
Odată cu montarea unui sistem de termoizolație profesional pe fațadă va crește valoarea locuinței din punct de vedere estetic. Sistemele moderne de termoizolații va oferă o multitudine de posibilități de decorare și pot îndeplini o serie de cerințe estetice imaginate de arhitecți.
Termoizolația pe timpul verii
În locuințele slab izolate, poate să fie insuportabil de cald din cauza supraîncălzirii fațadei. Cu condiția ca suprafețele de fereastră să nu fie prea mari și să dispună de o protecție solară, în casele bine izolate căldura soarelui este oprită prin intermediul stratului exterior de izolație.
Rezistență la grindină
Odată cu Carbon-Edition, Caparol prezintă o generație de produse cu caracter inovativ, care setează standarde absolut noi în ceea ce privește aspectul fațadei, rezistența la factorii de mediu și durata de viață. Rezistența imbatabilă la șocuri mecanice, datorată procentului extrem de ridicat de fibre de carbon din compoziția elementelor sistemului, fac ca acesta să suporte solicitări la impact de până la 50 Jouli. Astfel, grindina, loviturile de mingi sau alte solicitări mecanice nu mai constituie un pericol. Datorită fibrelor de carbon, intemperiile și variațiile extreme de temperatură nu afectează sistemul Carbon-Edition. Acestea au un efect aproape miraculos de blocare a fisurilor prin intermediul legăturilor create.
Fațada este cartea de vizită a unei case. CAPAROL vă oferă suport în finisajul acesteia printr-o mare varietate de tencuieli de exterior, cu diferite structuri și culori, precum și prin soluții de placare.
Izolația clădirii este și rămâne o componentă importantă în vederea creșterii eficienței energetice a clădirilor, economisirii energiei și reducerii emisiilor de CO2 – dăunătoare climei, creșterii valorii proprietății, precum și al asigurării confortului zilnic.
Fie că vorbim de eficiență economică, flexibilitate sau de posibilitățile multiple de design – cu gama de produse de termoizolație Caparol, clienții și partenerii profită de sisteme de termoizolație pentru fațade complete, la cea mai înaltă calitate.
O altă gamă de produse utilizată în finisajele realizate în ansamble rezidențiale este gama de hidroizolații necesară pentru zonele din locuințe aflate în contact nemijlocit cu apa, cum ar fi terasele, băile și bucătăriile.
Aceste produse se utilizează pentru crearea unei bariere de izolare între pardoseală de bază și elementele finale de finisaj cum sunt gresia și faianța. Și în această direcție, Caparol are dezvoltată o gamă de produse extrem de eficientă atât din punct de vedere al randamentului de utilizare cât și a capacității de izolare dezvoltată.
Gama de produse CAPAROL ISOLAN, cu variantele pentru băi și bucătării Isolan Duschdicht și Isolan Balkon &Terasendicht pentru terase și balcoane, reprezintă produse cheie extrem de apreciate de aplicatori.
Soluții pentru impermeabilizarea încăperilor umede din locuințe – ISOLAN Duschdicht
Un detaliu foarte important în realizarea/renovarea încăperilor umede, îl reprezintă impermeabilizarea corectă și sigură a acestora. Această operațiune se realizează preferabil ca măsură preventivă. În situația în care aceste măsuri se iau după apariția infiltrațiilor de apă și a problemelor conexe, costurile vor fi corespunzător mai mari.
Infiltrațiile de apă reprezintă o problemă de evitat din cauza faptului că influențează negativ comportarea în timp a stratului suport și creează probleme majore cu reparația și costurile corespunzătoare. Aceste aspect sunt de evitat, mai ales în clădirile în care există mai multe apartamente, problemele care apar multiplicându-se proporțional cu acestea.
Soluția? ISOLAN Duschdicht
Masă de șpaclu de impermeabilizare, mono-componentă, pe bază de dispersie, aplicabilă cu bidineaua sau cu rola. Asigură o etanșare sigură a straturilor suport pentru plăci ceramice din încăperi umede; Împiedică pătrunderea umidității în pereți și pardoseli; Recomandată pentru băi, cabine de duş, bucătării etc.
Proprietăți: elastică, cu capacitate de acoperire a fisurilor, impermeabilă, însă permite difuzia vaporilor de apă, cu aderență foarte bună pe suprafețele suport uzuale.
Dacă la interiorul apartamentelor, problemele ce pot surveni sunt apariția mucegaiului și pierderea capacităților de izolare termică, la exterior problema este mult mai gravă din cauza ciclurilor de îngheț-dezgheț prezente pe perioada anotimpurilor reci, deteriorând astfel fațada clădirilor, creând și o imagine neplăcută întregului ansamblu rezidențial.
Soluția? ISOLAN Balkon- & Terrassendicht
Masă de șpaclu pentru impermeabilizare, bi-componentă, pe bază de rășini și ciment, aplicabilă cu fierul de glet. Asigură o etanșare sigură a straturilor suport pentru plăci ceramice de la terase; Împiedică pătrunderea umidității în pardoseli și astfel se evită desprinderea plăcilor ceramice;
Recomandată pentru pardoseli de terase și balcoane etc. Poate fi utilizată și în cazul solicitărilor permanente la apă (sub placaje ceramice), cum ar fi de ex. piscinele.
Obiectivul nostru este să putem continua să fim o opţiune cât mai relevantă în relaţia cu clienţii, iar, prin utilizarea gamei de produse reunite sub brandul CAPAROL, oamenii să se simtă mult mai confortabil și în siguranță în spațiile în care locuiesc sau își desfășoară activitatea, atunci când produsele Caparol le decorează și protejează.
Vopsele lavabile, tehnicile decorative și o multitudine de alte soluții care se adaugă produselor prezentate, pot personaliza ulterior interioarele apartamentelor, astfel încât fiecare proprietar să își poată crea și decora universul așa cum își imaginează.
Pe lângă produsele oferite, compania noastră asigură pentru constructorii implicați în proiectele rezidențiale suport tehnic specializat de prezentare produse, aplicări practice în șantier și monitorizarea diferitelor faze de aplicare a materialelor.
Citește și:
Proiectul ZenAiOS vrea să facă din Oradea un Mecca AI în domeniul medical
Implicarea inteligenței artificiale în domeniul sănătății, proiect anunțat de orădeanul George Haber în urmă cu un an, care…
17 aprilie 2025
Economia Clujului: salarii, angajări și exporturi în creștere, industrie în scădere
Salariul mediu net în județ a urcat, în februarie, cu 122 € față de aceeași perioadă din 2024.…
17 aprilie 2025
Tinerii din Bihor sunt atrași de agricultură
Peste 39 de milioane de euro au intrat în conturile tinerilor fermieri bihoreni. În satele bihorene se face…
17 aprilie 2025
Ministrul transporturilor, prins în trafic la Cluj. “Am văzut și eu cum se circulă de la aeroport”
Sorin Grindeanu susține declarativ primenirea infrastructurii locale prin metrou și centură metropolitană după ce a întârziat la o…
17 aprilie 2025
ARDT Oradea, ONG-ul născut dintr-un pariu, a aniversat 10 ani
Sala de evenimente Fix a Palatului Baroc din Oradea a găzduit, marți seara, 15 aprilie 2025, aniversarea de…
16 aprilie 2025
Compania Silvania a finalizat campingul modern de la Lacul Vida
La recepție au participat Mircea Mălan, președintele Consiliului Județean Bihor, Florin Copos, primarul comunei Dobrești, angajați din cadrul…
16 aprilie 2025
Drumul spre minicentura de nord a Clujului, modernizat după 15 ani
Între timp, numărul locuitorilor din comuna Chinteni s-a mărit de la 1.700 la 7.000. Șoseaua nu este recepționată,…
16 aprilie 2025
Dumitru Chisăliță revine în funcția de președinte al CA Romgaz
Consiliul de Administrație (CA) a Romgaz, l-a numit astăzi pe Dumitru Chisălită în funcția de președinte al CA.…
16 aprilie 2025
Investiții
Proiectul ZenAiOS vrea să facă din Oradea un Mecca AI în domeniul medical
Implicarea inteligenței artificiale în domeniul sănătății, proiect anunțat de orădeanul George Haber în urmă cu un an, care…
17 aprilie 2025
Tinerii din Bihor sunt atrași de agricultură
Peste 39 de milioane de euro au intrat în conturile tinerilor fermieri bihoreni. În satele bihorene se face…
17 aprilie 2025
Compania Silvania a finalizat campingul modern de la Lacul Vida
La recepție au participat Mircea Mălan, președintele Consiliului Județean Bihor, Florin Copos, primarul comunei Dobrești, angajați din cadrul…
16 aprilie 2025
Homplex accelerează investițiile în inovație și leadership pentru a livra soluții smart în infrastructură
Homplex, companie antreprenorială românească specializată în furnizarea de soluții inovatoare pentru siguranță, confort și eficiență energetică, își consolidează…
16 aprilie 2025
Se pregătește inaugurarea noului pod hobanat peste Someș la Satu Mare
Lucrările la noul pod hobanat peste râul Someș din Satu Mare se apropie de final. Primarul Kereskenyi Gabor…
16 aprilie 2025
Un nou pasaj suprateran pe Centura Oradea peste linia Tram-trenului spre Băile Felix
Consiliul Județean Bihor a lansat licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de realizare a unui pasaj rutier suprateran…
15 aprilie 2025
Tânăra cramă HB Wine din Miniș intră în Liga campionilor vinului românesc
Cu patru Medalii de Aur obținute la Premiile de excelență Vinul.ro 2025, Crama HB Wine s-a clasat pe…
14 aprilie 2025
În vizită la Primărie, ambasadorul Țărilor de Jos a pedalat prin Oradea
Primăria Oradea a avut luni, 14 aprilie 2025, onoarea de a primi vizita Excelenței Sale Willemijn van Haaften,…
14 aprilie 2025
Infrastructură
Drumul spre minicentura de nord a Clujului, modernizat după 15 ani
Între timp, numărul locuitorilor din comuna Chinteni s-a mărit de la 1.700 la 7.000. Șoseaua nu este recepționată,…
16 aprilie 2025
Se pregătește inaugurarea noului pod hobanat peste Someș la Satu Mare
Lucrările la noul pod hobanat peste râul Someș din Satu Mare se apropie de final. Primarul Kereskenyi Gabor…
16 aprilie 2025
Centura Făgărașului, 6 km de drum nou, finalizată de STRABAG cu 6 luni mai devreme
Centura Municipiului Făgăraș, în valoare de 47 milioane lei, construită de compania STRABAG, a depășit 90% grad de…
15 aprilie 2025
Un nou pasaj suprateran pe Centura Oradea peste linia Tram-trenului spre Băile Felix
Consiliul Județean Bihor a lansat licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de realizare a unui pasaj rutier suprateran…
15 aprilie 2025
În vizită la Primărie, ambasadorul Țărilor de Jos a pedalat prin Oradea
Primăria Oradea a avut luni, 14 aprilie 2025, onoarea de a primi vizita Excelenței Sale Willemijn van Haaften,…
14 aprilie 2025
Oradea, exemplu de bune practici în utilizarea fondurilor PNRR
Oradea se clasează pe locul V dintre municipiile din România în ceea ce privește absorbția fondurilor europene prin…
14 aprilie 2025
Podul de la Ungheni are autorizație de construire
Primul pod rutier la nivel de autostradă peste Prut are autorizație de construire, eliberată de către partea română.…
11 aprilie 2025
Cea mai scumpă autostradă din România este în Sălaj
Gruparea turcă Makyol – Ozaltin a semnat, la Zalău, contractul de 1,5 miliarde de euro în prezența premierului…
10 aprilie 2025
Turism
Compania Silvania a finalizat campingul modern de la Lacul Vida
La recepție au participat Mircea Mălan, președintele Consiliului Județean Bihor, Florin Copos, primarul comunei Dobrești, angajați din cadrul…
16 aprilie 2025
TuȘiTulcea – Festival de savori dobrogene
Tulcea celebrează din nou gustul unic al scrumbiei dunărene și tradițiile pescărești, în cadrul Festivalului „Scrumbii de Rusalii”,…
16 aprilie 2025
Oradea descoperită prin tururi ghidate ale comorilor arhitecturale
Începe Oradea City Hunt, ediția 2025, turul interactiv al comorilor arhitecturale din centrul orașului. Oradea City Hunt reprezintă o…
16 aprilie 2025
Lucrători indieni și nepalezi în creierii Munților Șureanu
Ajunși în creierii Munților Șureanu, acolo unde odinioară rezida nucleul stăpânirii dace, apoi romane, la Resortul Sf. Petru,…
15 aprilie 2025
Performanțele firmelor din Brașov, Covasna și Harghita, celebrate la Gala The Voices of Business
Transilvania Business a continuat seria evenimentelor de prestigiu în care premiază performanța în afaceri, organizând Gala The Voices…
14 aprilie 2025
Aradul mizează pe „Turismul de o zi”
Arădenii sunt invitați să-și descopere județul prin „Turismul de o zi”. Moneasa, Căsoaia, cu tabăra școlară, Ghiorocul, denumit…
11 aprilie 2025
Târgul de Paști umple Cetatea Oradea de veselie și bunătăți
Vineri, 11 aprilie, începe o nouă ediție a Târgului de Paști. Timp de 11 zile, Cetatea Oradea va…
10 aprilie 2025
Cele mai bune Destinații ale Anului 2025. Majoritatea sunt din Transilvania
Gala Destinația Anului 2025 s-a desfășurat aseară la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu, fiind organizată cu…
9 aprilie 2025
Educație
Tinerii din Bihor sunt atrași de agricultură
Peste 39 de milioane de euro au intrat în conturile tinerilor fermieri bihoreni. În satele bihorene se face…
17 aprilie 2025
ARDT Oradea, ONG-ul născut dintr-un pariu, a aniversat 10 ani
Sala de evenimente Fix a Palatului Baroc din Oradea a găzduit, marți seara, 15 aprilie 2025, aniversarea de…
16 aprilie 2025
Oradea descoperită prin tururi ghidate ale comorilor arhitecturale
Începe Oradea City Hunt, ediția 2025, turul interactiv al comorilor arhitecturale din centrul orașului. Oradea City Hunt reprezintă o…
16 aprilie 2025
O echipă a Universității Oradea a câștigat un loc I la Robotic Tournament din Polonia
Echipa de robotică TOR, formată din studenți și absolvenți ai Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică (IMT) din…
15 aprilie 2025
Apare o nouă facultate la Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj
Senatul Universității Iuliu Hațieganu (UMFIH) a validat numirea conferențiarului Cosmin Caraiani în funcția de decan al celei mai…
15 aprilie 2025
Colaborări cu impact: o firmă locală poate să devină globală fără să iasă din Cluj
Într-un Cluj în continuă transformare, unde companiile caută nu doar eficiență, ci și autenticitate, parteneriatele care pun oamenii…
15 aprilie 2025
În vizită la Primărie, ambasadorul Țărilor de Jos a pedalat prin Oradea
Primăria Oradea a avut luni, 14 aprilie 2025, onoarea de a primi vizita Excelenței Sale Willemijn van Haaften,…
14 aprilie 2025
A dispărut primul hotel de 5* al Clujului. De la producția de bomboane, la cea de magistrați
Clădirea de pe str. Traian Moșoiu a suferit două mari transformări după Revoluție: mai întâi fabrica de dulciuri…
14 aprilie 2025
Zi de Zi știri economice:
