Mureș Real Estate Slider

MUREȘ: Citadela Residence. Fortăreața din mijlocul cetății. Un concept distinct

Cunoscând viziunea despre business a celor doi proprietari Citadela Residence, conceptul distinct şi distins adus de aceștia pe piața imobiliară din județul Mureș nu reprezintă o surpriză. Adresat celor care preferă imobilele supraetajate, dar au nevoie de confort și intimitate, proiectul realizat în parteneriat de către Alfa Construct și Regional Business Solutions deschide prin viziune și calitate noi opțiuni în alegerea unei locuințe.
 
Un imobil supraetajat P+6 etaje+etaj retras, cu diferențe arhitecturale între etaje, suprafețe vitrate mari, camere înalte, izolare fonică și termică de înaltă performanță, terase mari, spații generoase pentru parcare. Așa poate fi descris pe scurt imobilul care va fi finalizat în primăvara anului viitor, în Cartierul Tudor Vladimirescu, la ieșirea din Tîrgu Mureș spre Livezeni, pe partea stângă.
Proiectul aparține grupului mureșean de firme alcătuit din Alfa Construct și Regional Business Solutions.
Dan Gliga și Mihai Poruțiu, parteneri în proiectul Citadela Residence explică acest demers: ,,Am pus în practică un proiect în care îmbinăm experiența noastră de peste 20 de ani în domeniul construcțiilor, coroborată cu viziunea noastră despre modul în care trebuie să arate o locuință în secolul XXI.

Astfel am investit într-un proiect care reprezintă un reper din punct arhitectural în Tîrgu Mureș. Conștienți de importanța pe care o are în viața fiecăruia dintre noi căminul propriu, spre deosebire de alți investitori imobiliari nu urmărim profitul imediat. Încercăm să punem pe primul plan satisfacția partenerilor noștri. I-am numit parteneri, deoarece, în dezvoltarea proiectului, cei care au achiziţionat apartamente în Citadela Residence nu au fost priviți și tratați ca niște niște simpli clienți”.
Citadela Residence oferă trei tipuri de locuințe: o cameră, 40-45 mp utili, două camere, 60-64 mp utili, și 3 camere, 80-85 mp utili. Apartamentele includ în preț o boxă subterană de depozitare, oferită gratuit. Ansamblul rezidențial va include și o zona de joacă/relaxare de aproximativ 300 mp.
”Apogeul acestei investiții este penthouse-ul cu 6 camere dispus la ultimul nivel, având 220 mp utili și 520 mp de terase, două locuri de parcare subterane și două pivniţe incluse în preț. Prin tot ceea ce îl definește, nu are rival, fiind practic ,,simply the best” în Târgu Mures”, susțin investitorii.
În total, Citadela Residence are 59 de unități locative dispuse pe 6.000 mp.
Complexul are și 20 de locuri de parcare subterane, iar în exterior mai există 40 de locuri de parcare. Întreg sistemul de parcare este dotat cu control access, exclusiv pentru viitorii proprietari. Investitorii au prevăzut ca fiecare viitor proprietar de apartament să poată opta pentru un loc de parcare.
Referitor la confortul imobilului, Dan Gliga, administratorul Alfa Construct, ne-a mai oferit câteva detalii: “vorbim despre apartamente înalte, mai exact 2,7 metri față de 2,55 m înălțimea medie practicată în general la imobile supratetajate, cu suprafețe vitrate mari (unele ferestre acoperă tot peretele), cu balcoane generoase (sunt apartamente care au câte două balcoane), cu terase mari la locuințele de la parter. Am folosit doar materiale de top. Discutăm despre cărămidă Porotherm, tâmplărie aluminiu marca Shuco cu sticlărie Saint Gobain (locul 1 în lume ), șape în care am folosit granule de polistiren pentru izolare termică și fonică foarte bune. Încălzirea va fi făcută cu centrale termice individuale cu colectarea gazelor arse pe coșuri de fum comune, Wiessmann/Vaillant. Liftul Kone, cu mentenanță asistată on-line, va avea o capacitate de 6 persoane și va lega subsolul de ultimul etaj.
Concluzionând, cu sprijinul ahitectului clujean Adrian Turcu (Adi Proiect), a echipei Alfa Construct și a colegilor de la Regional Business Solutions, am creat un imobil care va reprezenta o bornă de referință pe piața de locuințe din județul Mureș. Din acest moment, cine va dori să fie dezvoltator imobiliar în Tîrgu Mureş va trebui să se raporteze la proiectul nostru. Construcția Citadela Residence a început în februarie 2017 și se va încheia în mai 2018. E o performanță în sine, având în vedere calitatea și dimensiunile proiectului”.
Apartamentele vor fi semifinisate, urmând ca viitorii locatari să își aleagă tipul de parchet, gresie sau faianță. Toate spațiile comune și balcoanele vor fi finisate de dezvoltator.
Prețul mediu oferit de dezvoltator este de 820 euro/mp utili.
Din totalul de 59 de unități locative au fost vândute deja 58. Mai este disponibil doar penthouse-ul de la ultimul etaj. De altfel, având în vedere profilul viitorului proprietar, cei doi investitori nici nu au dorit să-l promoveze spre vânzare decât în momentul în care va fi definitivat.
”Faptul că am constatat interes mare al clienților pentru tipul nostru de ofertă ne determină să mergem mai departe. Avem deja două noi proiecte, atât în ceea ce privește imobile supraetajate cât și case. Aducem în discuție un concept nou, case unifamiliale pentru seniori, dispuse pe un singur nivel, într-o locație foarte bună din Sâncraiu de Mureş, dar și un ansamblu rezidenţial într-o zonă deosebit de atractivă a municipiului Tîrgu Mureş. Aşa cum ne-am obişnuit partenerii, discutăm de proiecte premium din punct de vedere calitativ, dar la prețuri corecte. Dar despre acestea vom vorbi la momentul potrivit”, concluzionează cei doi investitori.
 
Performanțele Alfa Construct
 

Înființată în anul 2003, compania mureșeană Alfa Construct a făcut un pas mare în dezvoltarea activității în 2008, când investițiile de aproape un milion de euro efectuate în dotarea cu utilaje moderne, performante, au propulsat firma spre lucrări de mare anvergură.
În anii următori, echipa Alfa Construct și-a trecut în portofoliu mai multe proiecte de succes: Sala de sport şi Centrul de informatică al Universităţii Petru Maior din Tîrgu Mureș, Bazinul Olimpic de înot acoperit – Clubul de Agrement și Sport Mureșul, Bazinul Olimpic din cadrul Ștrandului Municipal Grigorescu Cluj, Acta Residence Tîrgu Mureș, Centrul Medical Cardiomed din Tîrgu Mureș, Centrul Medical Topmed Tîrgu Mureş, Centrul Medical Galenus Tîrgu Mureș etc.
Într-o piață extraordinar de dificilă, locul I obținut în anul 2015 în Topul Firmelor de construcții din judeţul Mureş reprezintă o confirmare a eforturilor și muncii depuse. Infrastuctura civilă Dedeman Tîrgu Mureş, Selgros – strada Gheorghe Doja, Selgros Leipzig – Germania, antreprenor general al unui proiect european de 7.000.000 de euro, reprezentând o instalație de producere de energie electrică din biomasă, cu o putere instalată de 1,6 MW oră din Carei, judeţul Satu Mare, reprezintă un blazon greu de egalat.
Un succes este și participarea Alfa Construct la efectuarea de lucrări în anul 2015 la sediul NATO din Bruxelles, lucrări pentru care compania mureșeană a primit certificare NATO de la Ministerul Apărării Naționale.
“Compusă în anii de maximă dezvoltare din 270 de oameni, prin prisma eficientizării manageriale, echipa Alfa Construct numără astazi 110 persoane. Alcătuind aproape o familie, majoritatea angajaţilor având o vechime de peste 10 ani, compania beneficiază de experiență și de o dotare tehnică ce îi permite să ducă la bun sfârșit proiecte de mare anvergură.
Ne mândrim cu faptul că după 15 ani de existență, într-o piață în care asistăm zilnic la falimente și insolvenţe, suntem o companie cu capital 100 % românesc, ce nu are nicio datorie la bănci, are toate mijloacele fixe și activele în proprietate, are toate impozitele și taxele către stat și parteneri achitate la zi. Putem afirma și demonstra că în 15 ani de activitate nu am avut niciun incident de plată cu furnizorii”, susține Dan Gliga, administrator al Alfa Construct.
Certificările deținute de Alfa Construct includ: ISO9001/2008, privind Managementul Calității, OHSAS 18001/2008 privind Managementul Securității și Sănătății în Muncă, ISO 14001/2005 privind Managementul Mediului, Q MARK – începând din 2009, standardul RS 2000 cu privire la responsabilitatea socială. Aceste certificate au fost acordate de AJA Registrars, cu acreditare UKAS Marea Britanie.

Related posts

Porr Construct a semnat contractul pentru Secţiunea 1 din Autostrada Sibiu – Pitești

Stefana Muresan

Nymphaea Oradea redeschis din 3 iulie

Traian Dan

Powertrain pornește ca o companie independentă

Stefana Muresan

Premii de peste 4.500 de euro pentru studenți la Energy Challenge 2021

Traian Dan

Italienii din Bihor, Timiș și Arad trag un semnal de alarmă asupra efectelor crizei

Traian Dan

City-dwellers take centre stage in MIPIM 2020 conversations

Ionut Oprea

Stratulat Albulescu a asistat GapMinder Venture Partners pentru investiția în Druid

Transilvania Business

Administrația Fondului de Mediu a lansat Programul Rabla Clasic

Traian Dan

Via Transilvanica – Drumul care unește românii, omologat oficial ca traseu turistic pe teritoriul judeţului Bistriţa-Năsăud

redactia

PIN Awards & Forum 2018

Ionut Oprea

Apartamente mai scumpe în marile orașe ale Transilvaniei

Nora Dumitrescu

Radu Ștefan Oprea, ministrul MMACA: „Ne dorim o dezvoltare și dăm un impuls firmelor ca să revenim pe anumite piețe tradiționale”

redactia

SIXT Group Romania, partener de mobilitate pentru Banca pentru alimente

Stefana Muresan

Claudia Tudor, Executive Director The Concept: “Am învățat că totul este despre client”

Ionut Oprea

Spitalele Județean și Municipal Oradea, reabilitate cu fonduri europene

Traian Dan

11 milioane euro pentru Vida Herastrau

Stefana Muresan

CA Immo aduce arta stradală și în Orhideea Towers

Papuc Irina

Premiul The COTERIE Best Handbag, câștigat de Atribut la New York

Ligia Voro

Helios Phoenix extinde cu peste 10,000 m2 parcul industrial Olympian Park din Brașov

Concurs de proiecte pentru amenajarea spațiului de deasupra Digi-parcării

Traian Dan

Portalul „Construim Împreună”, bursă a locurilor de muncă pentru constructori

Traian Dan

[Enjoy Transylvania!] Universitatea, motor al dezvoltării sociale

Transilvania Business

The current circumstances confirmed that Rustler’s in-house specialists and know-how represent a powerful tool

Ionut Oprea

Cărnurile alese de la Petry distinse cu Premiul Value&Quality Award de către statul ungar

Ligia Voro

Leave a Comment