Alba Fonduri Europene Investitii Ultimele stiri

Investiții de peste 114 mil. euro în reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată din Alba

APA CTTA Alba implementează proiectul cu finanțare europeană „Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată în județul Alba, 2014-2020”, în valoare totală de 518.856.784 lei (fără TVA), ce are ca rezultat final îmbunătațirea serviciilor publice asigurate populației din județ.
Consilierii județeni din Alba vor supune spre aprobare un proiect de hotărâre privind garantarea de către Judeţul Alba prin Consiliul Județean Alba a unei finanțări rambursabile contractate de S.C. Apa CTTA Alba S.A., pentru realizarea unor obiective de investiții de interes local.
Astfel, vor fi construite mai multe stații de epurare, kilometri de conducte, iar eterna problemă din Abrud, privind lipsa apei curente în zilele secetoase, va fi rezolvată.
Consiliul Judeţean Alba este acționar al Companiei SC Apa CTTA SA Alba, care este operatorul regional ce are ca obiect de activitate furnizarea de apă în județul Alba. În prezent, acest operator implementează proiectul cu finanțare europeană „Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată în județul Alba, 2014-2020”, în valoare totală de 518.856.784 lei (fără TVA), se arată în proiect.
Implementarea cu succes a acestui proiect va avea ca rezultat final îmbunătațirea serviciilor publice asigurate populației din aria administrativ-teritorială a Consiliului Județean Alba. Având în vedere necesitatea asigurării resurselor necesare pre-finanțării și/sau co-finanțării proiectului sus-menționat, operatorul regional intenționează să contracteze o finanțare rambursabilă în valoare de 54.739.390 lei.
Proiectul cu finanțare rambursabilă „Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată în județul Alba, 2014-2020” este implementat de către S.C. APA C.T.T.A. S.A. ALBA, în baza contractului de finanțare nr. 116/31.08.2017 încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și are o valoare de 518.856.784 lei (fără TVA), potrivit sursei citate.
Beneficiile implementării proiectului sunt multiple și semnificative pentru sistemul de alimentare cu apă și apă uzată din județul Alba, care vor avea ca rezultat final îmbunătățirea serviciilor publice asigurate populației din aria administrativ-teritorială a Consiliului Județean Alba.
”În ceea ce privește stadiul actual al execuției proiectului, se remarcă necesitatea asigurării resurselor financiare necesare derulării proiectului și asigurării contribuției beneficiarului. Ținând cont de faptul ca SC Apa CTTA SA Alba nu are posibilitatea să susțină din veniturile proprii realizarea acestor cheltuieli, se propune ca sursă de finanțare accesarea unui credit bancar în valoare de maxim 54.739.390,71 lei, cu o maturitate de maxim 12 ani”, potrivit proiectului de hotărâre.
Având în vedere cota-parte de 67 % deținută de Consiliul Județean Alba în cadrul structurii acționariatului, garantarea care va fi acordată va fi în cuantum egal cu cota-parte deținută, respectiv maxim 36.675.391,78 lei.
Rambursarea împrumutului urmează a se realiza din fondurile proprii ale societății Apă CTTA Alba, având în vedere rezultatele financiare ale acesteia, astfel nefiind implicații asupra bugetului local.

Related posts

Angajări pe timp de criză: peste 100 de companii internaționale continuă să caute personal

Ion Surdu

Investiții de 230 milioane euro în sectorul de apă și apă uzată din județul Satu Mare

Stefana Muresan

Fermierii campioni la porumb din județul Timiș

redactia

Extindere a rețelei de distribuție a gazelor naturale: intenții de un miliard de euro

Ion Surdu

Două dintre cele patru grupuri ale centralei de la Iernut se opresc definitiv

redactia

Cele mai importante 8 tendințe tehnologice în agricultură, analiză INACO

Ligia Voro

Carmen Orban: Grupul Monza, promotor al elitelor medicale, dezvoltă cel mai mare spital de Oncologie din România

Papuc Irina

Contract de finanțare prin POR în valoare de 5,7 mil. lei, semnat de ADR Vest

redactia

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani pot solicita teren gratuit de la Primărie pentru a-şi construi o locuinţă

redactia

Asociația Patronală a industriei IT face apel la businessul mai puțin afectat de criza Covid-19 să achite impozitele și taxele datorate statului

Ion Surdu

ArchiTEChture Conference & Expo 2017

Ionut Oprea

Două noi piețe pietonale și parcări subterane în Arad, investiție de peste 50 mil. euro

redactia

REPORTAJ Turism în Delta Dunării: Potențial. Lipsă de viziune. Riscuri

Papuc Irina

Banca Mondială, sprijin pentru proiectul autostrăzii Ploieşti-Braşov

Stefana Muresan

O firmă din Iași ridică standardul național de securitate pentru închirieri auto

Ioan Sandor

40 nations explore the future of building and construction

Ionut Oprea

TAROM suplimentează cursele spre Oradea

Traian Dan

Energynomics organizează a șaptea ediție Spring Cocktail 2020

Papuc Irina

11 milioane euro pentru Vida Herastrau

Stefana Muresan

Elrond și LDV Crypto Exchange lansează primul curs de criptomonede din România

Ion Surdu

Tibi Uşeriu, scos din cursa extremă Yukon Arctic Ultra din cauza unor degerături

redactia

Lucrări de infrastructură în Turda, în valoare de 30 mil. euro, atribuite companiilor Diferit, Viarom Construct, Bema Prodserv și Tirenna Scavi

Stefana Muresan

Turism Băile Felix a cumpărat 555.000 de acţiuni SIF Oltenia, în ultima şedinţă din 2018

redactia

Proiectul de lege privind incubatoarele și acceleratoarele de afaceri, lansat în dezbatere publică

redactia

Leave a Comment