Alba Fonduri Europene Investitii Ultimele stiri

Investiții de peste 114 mil. euro în reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată din Alba

APA CTTA Alba implementează proiectul cu finanțare europeană „Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată în județul Alba, 2014-2020”, în valoare totală de 518.856.784 lei (fără TVA), ce are ca rezultat final îmbunătațirea serviciilor publice asigurate populației din județ.
Consilierii județeni din Alba vor supune spre aprobare un proiect de hotărâre privind garantarea de către Judeţul Alba prin Consiliul Județean Alba a unei finanțări rambursabile contractate de S.C. Apa CTTA Alba S.A., pentru realizarea unor obiective de investiții de interes local.
Astfel, vor fi construite mai multe stații de epurare, kilometri de conducte, iar eterna problemă din Abrud, privind lipsa apei curente în zilele secetoase, va fi rezolvată.
Consiliul Judeţean Alba este acționar al Companiei SC Apa CTTA SA Alba, care este operatorul regional ce are ca obiect de activitate furnizarea de apă în județul Alba. În prezent, acest operator implementează proiectul cu finanțare europeană „Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată în județul Alba, 2014-2020”, în valoare totală de 518.856.784 lei (fără TVA), se arată în proiect.
Implementarea cu succes a acestui proiect va avea ca rezultat final îmbunătațirea serviciilor publice asigurate populației din aria administrativ-teritorială a Consiliului Județean Alba. Având în vedere necesitatea asigurării resurselor necesare pre-finanțării și/sau co-finanțării proiectului sus-menționat, operatorul regional intenționează să contracteze o finanțare rambursabilă în valoare de 54.739.390 lei.
Proiectul cu finanțare rambursabilă „Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată în județul Alba, 2014-2020” este implementat de către S.C. APA C.T.T.A. S.A. ALBA, în baza contractului de finanțare nr. 116/31.08.2017 încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și are o valoare de 518.856.784 lei (fără TVA), potrivit sursei citate.
Beneficiile implementării proiectului sunt multiple și semnificative pentru sistemul de alimentare cu apă și apă uzată din județul Alba, care vor avea ca rezultat final îmbunătățirea serviciilor publice asigurate populației din aria administrativ-teritorială a Consiliului Județean Alba.
”În ceea ce privește stadiul actual al execuției proiectului, se remarcă necesitatea asigurării resurselor financiare necesare derulării proiectului și asigurării contribuției beneficiarului. Ținând cont de faptul ca SC Apa CTTA SA Alba nu are posibilitatea să susțină din veniturile proprii realizarea acestor cheltuieli, se propune ca sursă de finanțare accesarea unui credit bancar în valoare de maxim 54.739.390,71 lei, cu o maturitate de maxim 12 ani”, potrivit proiectului de hotărâre.
Având în vedere cota-parte de 67 % deținută de Consiliul Județean Alba în cadrul structurii acționariatului, garantarea care va fi acordată va fi în cuantum egal cu cota-parte deținută, respectiv maxim 36.675.391,78 lei.
Rambursarea împrumutului urmează a se realiza din fondurile proprii ale societății Apă CTTA Alba, având în vedere rezultatele financiare ale acesteia, astfel nefiind implicații asupra bugetului local.

Related posts

„Ruta bisericilor de lemn din Bihor”, proiect pilot lansat la Oradea

Traian Dan

S&T România va fuziona cu Cronus eBusiness

Papuc Irina

ASF a atins obiectivul fundamental al proiectului strategic STEAM

Ligia Voro

La 1 ianuarie 2020, CCIR va prelua președinția Consiliului de Afaceri al OCEMN

Papuc Irina

Liderul pieței cărnii de pasăre din România, Transavia, anunță că poate produce la capacitate de 100% până inclusiv în septembrie

Ion Surdu

Bucureşti, Cluj şi Timiş- cele mai multe imobile vândute în februarie

Stefana Muresan

Cât a investit cel mai mare angajator din Sibiu în ultimii 2 ani pentru dezvoltarea afacerii

Papuc Irina

Iustin Moldovan, două decenii în slujba Romvac Co

Stefana Muresan

Chirurgul Radu Zamfir, supraviețuitor în accidentul aviatic din Apuseni, noul director al Agenţiei Naţionale de Transplant

Stefana Muresan

ABSL a premiat online cele mai inovative proiecte ale industriei de business services

Papuc Irina

ASF: Statutul de piață emergentă al BVB, un pas important pentru dezvoltarea economică

Ligia Voro

1.100 de viziere de la Silcotub, aduse la “județeanul” din Sălaj

Nora Dumitrescu

AGRARIA 2018: Tehnică agricolă de ultimă generație. Inovație în zootehnie

Stefana Muresan

Proiect de mobilitate urbană cu finanţare europeană în Zalău

redactia

FOTOREPORTAJ TB – Ziua în care Sibiul a primit Europa la el acasă

Stefana Muresan

Flanco vrea să investească 11 milioane de lei în 2020. Jumătate din business are legătură cu piața chineză

Papuc Irina

mömax deschide săptămâna viitoare un magazin la Oradea

Traian Dan

Proiectele majore ale Clujului: metroul, centura și trenul metropolitan

Nora Dumitrescu

Rețeaua Deloitte Legal va fi reprezentată de un birou regional Reff la Cluj

Nora Dumitrescu

72% dintre antreprenori nu au încredere în instituțiile statului

Traian Dan

Ultimele spații disponibile la Agromalim 2017

Stefana Muresan

Commoditrader investește în echipa din România aducând specialiști în agribusiness

Ligia Voro

CNAIR: 180 de kilometri de autostradă, dați în trafic până la sfârșitul anului

Stefana Muresan

Sebeș: Oprean, cifră de afaceri de 64,2 milioane de lei

Stefana Muresan

Leave a Comment