Alba Fonduri Europene Investitii Ultimele stiri

Investiții de peste 114 mil. euro în reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată din Alba

APA CTTA Alba implementează proiectul cu finanțare europeană „Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată în județul Alba, 2014-2020”, în valoare totală de 518.856.784 lei (fără TVA), ce are ca rezultat final îmbunătațirea serviciilor publice asigurate populației din județ.
Consilierii județeni din Alba vor supune spre aprobare un proiect de hotărâre privind garantarea de către Judeţul Alba prin Consiliul Județean Alba a unei finanțări rambursabile contractate de S.C. Apa CTTA Alba S.A., pentru realizarea unor obiective de investiții de interes local.
Astfel, vor fi construite mai multe stații de epurare, kilometri de conducte, iar eterna problemă din Abrud, privind lipsa apei curente în zilele secetoase, va fi rezolvată.
Consiliul Judeţean Alba este acționar al Companiei SC Apa CTTA SA Alba, care este operatorul regional ce are ca obiect de activitate furnizarea de apă în județul Alba. În prezent, acest operator implementează proiectul cu finanțare europeană „Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată în județul Alba, 2014-2020”, în valoare totală de 518.856.784 lei (fără TVA), se arată în proiect.
Implementarea cu succes a acestui proiect va avea ca rezultat final îmbunătațirea serviciilor publice asigurate populației din aria administrativ-teritorială a Consiliului Județean Alba. Având în vedere necesitatea asigurării resurselor necesare pre-finanțării și/sau co-finanțării proiectului sus-menționat, operatorul regional intenționează să contracteze o finanțare rambursabilă în valoare de 54.739.390 lei.
Proiectul cu finanțare rambursabilă „Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată în județul Alba, 2014-2020” este implementat de către S.C. APA C.T.T.A. S.A. ALBA, în baza contractului de finanțare nr. 116/31.08.2017 încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și are o valoare de 518.856.784 lei (fără TVA), potrivit sursei citate.
Beneficiile implementării proiectului sunt multiple și semnificative pentru sistemul de alimentare cu apă și apă uzată din județul Alba, care vor avea ca rezultat final îmbunătățirea serviciilor publice asigurate populației din aria administrativ-teritorială a Consiliului Județean Alba.
”În ceea ce privește stadiul actual al execuției proiectului, se remarcă necesitatea asigurării resurselor financiare necesare derulării proiectului și asigurării contribuției beneficiarului. Ținând cont de faptul ca SC Apa CTTA SA Alba nu are posibilitatea să susțină din veniturile proprii realizarea acestor cheltuieli, se propune ca sursă de finanțare accesarea unui credit bancar în valoare de maxim 54.739.390,71 lei, cu o maturitate de maxim 12 ani”, potrivit proiectului de hotărâre.
Având în vedere cota-parte de 67 % deținută de Consiliul Județean Alba în cadrul structurii acționariatului, garantarea care va fi acordată va fi în cuantum egal cu cota-parte deținută, respectiv maxim 36.675.391,78 lei.
Rambursarea împrumutului urmează a se realiza din fondurile proprii ale societății Apă CTTA Alba, având în vedere rezultatele financiare ale acesteia, astfel nefiind implicații asupra bugetului local.

Related posts

Șoseaua Cluj – Zalău va fi reasfaltată. Se schimbă stratul de uzură

Nora Dumitrescu

Smart City Expo World Congress 2018 eyes a record-breaking edition under the theme Cities to live in

Ionut Oprea

Eximbank finanţează Romelectro cu 150 milioane lei

redactia

Soluții inovative la obiectivele turistice administrate de către Oradea Heritage

Ligia Voro

Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc la nivel mondial, cumpără compania Maier Com din Arad

redactia

Clujul are stand la Târgul de Crăciun de la Koln

Nora Dumitrescu

Orădenii pot închiria trotinete electrice de la Oradea Transport Local (OTL)

Traian Dan

Cecilia Tudor este numită managing director Renault Brand South Eastern Europe

Nicolae Pop

Telekom a lansat chatbot-ul Tim, un asistent digital care consiliează clienţii

Traian Dan

20 de ani de evoluție în industria IT – de la EBS Romania la NTT DATA Romania

Nicolae Pop

Liber la Baia Mare Shopping Park

Nora Dumitrescu

”Transalpina de Apuseni”: O asociere formată din constructori români și italieni, interesată de contractul de zeci de milioane de euro

redactia

Europa a stabilit 10 ținte de atins în domeniul pădurilor până în 2040

Ligia Voro

Oriflame echipează împotriva coronavirusului spitale din Alba și Sălaj

Nora Dumitrescu

Federația Patronilor Bihor organizează conferințe online pentru antreprenori

Traian Dan

Aeroportul clujean se modernizează cu 20 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Interes sporit pentru fondurile europene acordate pentru firmele afectate de criză: 8.000 de cereri în 4 ore

Ion Surdu

LeasingWEB: Avantajele unui serviciu de achiziționare în rate a unui website

A. I.

BERD acordă Primăriei Sibiu un împrumut de 65,7 milioane de lei pentru achiziţia a 50 de autobuze noi

Stefana Muresan

Aeroportul Internaţional Cluj, 87 de ani de la înființarea ca aerodrom civil. Noul program de vară

Stefana Muresan

S-au deschis înscrierile la Startarium PitchDay 2019

Ligia Voro

Producătorul lactatelor Olympus vizează o creştere a cifrei de afaceri cu 10%, până la 100 mil. euro, cu fabrica din Braşov

redactia

Al cincilea pod peste râul Someș, construit între Seini și Apa

Stefana Muresan

Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România: Suntem pregătiți să asigurăm necesarul de măști și materiale de protecție pentru populație după 15 mai

Papuc Irina

Leave a Comment