Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oferta turistică a Clujului, promovată în cadrul Târgului Internațional de Turism al României

Centrul National de Informare si Promovare Turistica din cadrul Consiliului Judetean Cluj va participa in perioada 22-25 februarie 2018 la Targul International de Turism al Romaniei care va avea loc la Romexpo, Bucuresti.
In acest cadru, oferta turistica a judetului Cluj va fi promovata prin intermediul unei game extrem de variate de materiale cu rol in evidentierea turismului cultural, balnear, religios, de agrement, de weekend si sejur. Totodata, in standul Consiliului Judetean vor fi prezenti si vor realiza demonstratii practice patru mesteri populari reprezentativi pentru judetul Cluj.
„Intrucat consideram ca turismul intern are un mare potential de crestere si ca exista inca foarte multi romani care nu au cunoscut, la fata locului, ceea ce avem de oferit, iata ca avem, din nou, prilejul sa le prezentam in detaliu cele mai frumoase si de interes obiective si atractii turistice din judet” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
De asemenea, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, institutie de cultura subordonata forului administrativ judetean, se alatura demersurilor de promovare a judetului si participa la editia de primavara a acestei manifestari. In acest context, la evenimentul de la Bucuresti va fi prezenta Orchestra Profesionista „Cununa Transilvana” a institutiei impreuna cu patru solisti vocali, reprezentativi pentru subzonele etnografice ale judetului Cluj: Mariana Morcan, Irina Somesan, Radu Lazar si Raul Oltean. Acestia vor evolua, in fiecare zi, pe scena amplasata in cadrul targului si vor prezenta muzica vocala si instrumentala reprezentativa pentru judet.
Totodata, pentru ca a inceput Postul Pastilor, vineri, 23 februarie a.c., Orchestra Profesionista „Cununa Transilvana” va interpreta muzica sacra din repertoriul international iar solistii vocali vor interpreta pricesne din satul traditional, adevarate rugaciuni cantate. Totodata, sambata, 24 februarie a.c., Orchestra „Cununa Transilvana” va prezenta, pe langa muzica populara, piese de café-concert. Asta, in contextul in care renumita orchestra ce a implinit recent 60 de ani de activitate ofera anual zeci de spectacole in Cluj-Napoca, in judetul Cluj si in tara, abordand repertorii diverse: muzica populara, café-concert si muzica sacra.
Pe langa Orchestra Profesionista „Cununa Transilvana” si solistii vocali, la Targul International de Turism al Romaniei de la Bucuresti vor fi prezenti si mai multi mesteri populari care vor prezenta mestesuguri traditionale, specifice judetului Cluj. Este vorba despre costume populare din Campia Transilvaniei, arta cusutului cu margele si podoabe cu margele din zona Vistea, serpare, curele din piele si cojoace brodate. Reprezentativa pentru judetul Cluj este si Manastirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula, prin scoala de pictura pe sticla dezvoltata aici. Astfel, in cadrul manifestarii vor fi promovate atat Manastirea Nicula cat si arta pictarii icoanelor pe sticla, parintele Siluan Timbus urmand sa picteze o serie de astfel de icoane.
Targul International de Turism al Romaniei este cel mai important eveniment al industriei de profil din tara noastra, care se desfasoara de doua ori pe an, prin intermediul editiilor de primavara si, respectiv, de toamna. Editia de primavara a targului din anul 2018 va fi organizata in noile pavilioane expozitionale B1 si B2 inaugurate la sfarsitul anului 2017, avand alocata o suprafata de 27.000 mp. La precedenta editie de toamna, din luna noiembrie 2017, au participat nu mai putin de 230 de expozanti, agentii de turism si tour operatori din 14 tari precum si reprezentantii a 14 consilii judetene din tara si ai oraselor Bucuresti, Piatra Neamt, Sibiu, Panciu, Sighisoara, Fagaras, Caracal, Horezu, Techirghiol, Targoviste, Iasi, Baile Olanesti si Zalau.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Judeţul Covasna vrea să-şi consolideze poziţia de lider în topul producătorilor de cartofi

Articolul următor

Investiții de peste 114 mil. euro în reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată din Alba

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share