Cluj Cultural Turism Ultimele stiri

Oferta turistică a Clujului, promovată în cadrul Târgului Internațional de Turism al României

Centrul National de Informare si Promovare Turistica din cadrul Consiliului Judetean Cluj va participa in perioada 22-25 februarie 2018 la Targul International de Turism al Romaniei care va avea loc la Romexpo, Bucuresti.
In acest cadru, oferta turistica a judetului Cluj va fi promovata prin intermediul unei game extrem de variate de materiale cu rol in evidentierea turismului cultural, balnear, religios, de agrement, de weekend si sejur. Totodata, in standul Consiliului Judetean vor fi prezenti si vor realiza demonstratii practice patru mesteri populari reprezentativi pentru judetul Cluj.
„Intrucat consideram ca turismul intern are un mare potential de crestere si ca exista inca foarte multi romani care nu au cunoscut, la fata locului, ceea ce avem de oferit, iata ca avem, din nou, prilejul sa le prezentam in detaliu cele mai frumoase si de interes obiective si atractii turistice din judet” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
De asemenea, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, institutie de cultura subordonata forului administrativ judetean, se alatura demersurilor de promovare a judetului si participa la editia de primavara a acestei manifestari. In acest context, la evenimentul de la Bucuresti va fi prezenta Orchestra Profesionista „Cununa Transilvana” a institutiei impreuna cu patru solisti vocali, reprezentativi pentru subzonele etnografice ale judetului Cluj: Mariana Morcan, Irina Somesan, Radu Lazar si Raul Oltean. Acestia vor evolua, in fiecare zi, pe scena amplasata in cadrul targului si vor prezenta muzica vocala si instrumentala reprezentativa pentru judet.
Totodata, pentru ca a inceput Postul Pastilor, vineri, 23 februarie a.c., Orchestra Profesionista „Cununa Transilvana” va interpreta muzica sacra din repertoriul international iar solistii vocali vor interpreta pricesne din satul traditional, adevarate rugaciuni cantate. Totodata, sambata, 24 februarie a.c., Orchestra „Cununa Transilvana” va prezenta, pe langa muzica populara, piese de café-concert. Asta, in contextul in care renumita orchestra ce a implinit recent 60 de ani de activitate ofera anual zeci de spectacole in Cluj-Napoca, in judetul Cluj si in tara, abordand repertorii diverse: muzica populara, café-concert si muzica sacra.
Pe langa Orchestra Profesionista „Cununa Transilvana” si solistii vocali, la Targul International de Turism al Romaniei de la Bucuresti vor fi prezenti si mai multi mesteri populari care vor prezenta mestesuguri traditionale, specifice judetului Cluj. Este vorba despre costume populare din Campia Transilvaniei, arta cusutului cu margele si podoabe cu margele din zona Vistea, serpare, curele din piele si cojoace brodate. Reprezentativa pentru judetul Cluj este si Manastirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula, prin scoala de pictura pe sticla dezvoltata aici. Astfel, in cadrul manifestarii vor fi promovate atat Manastirea Nicula cat si arta pictarii icoanelor pe sticla, parintele Siluan Timbus urmand sa picteze o serie de astfel de icoane.
Targul International de Turism al Romaniei este cel mai important eveniment al industriei de profil din tara noastra, care se desfasoara de doua ori pe an, prin intermediul editiilor de primavara si, respectiv, de toamna. Editia de primavara a targului din anul 2018 va fi organizata in noile pavilioane expozitionale B1 si B2 inaugurate la sfarsitul anului 2017, avand alocata o suprafata de 27.000 mp. La precedenta editie de toamna, din luna noiembrie 2017, au participat nu mai putin de 230 de expozanti, agentii de turism si tour operatori din 14 tari precum si reprezentantii a 14 consilii judetene din tara si ai oraselor Bucuresti, Piatra Neamt, Sibiu, Panciu, Sighisoara, Fagaras, Caracal, Horezu, Techirghiol, Targoviste, Iasi, Baile Olanesti si Zalau.

Related posts

Cluj Symphony Experience – un weekend în care muzica este trăită altfel la Cluj

Ligia Voro

Zalăul a accesat proiecte europene de 100 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Apel pentru restaurarea monumentelor istorice: 3 milioane de lei pentru intervenții de urgență

Ion Surdu

Aramis Invest și-a dezvoltat capacitățile de producţie şi de stocare, după o investiție de 55 de milioane de euro

Stefana Muresan

Se redeschide perla termală a Sălajului

Nora Dumitrescu

Pegas inaugurează prima franciză, în Brașov. De Black Friday, reduceri de până la 80%

redactia

Iulian Iuga, Accesa: “Am reușit să avem succes pe propriile picioare”

Stefana Muresan

A treia ediție a conferinței “Soluții prefabricate din beton” în toamnă

Ligia Voro

Studenții mecatroniști brașoveni, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la concursurile organizate în cadrul manifestărilor "Zilele Educației Mecatronice – Sibiu 2018"

Stefana Muresan

Banii universităților se vor putea folosi la investiții. La Timișoara se ridică cel mai modern cămin studențesc din România

Robert Bloancă

Spaniolii vor parc industrial în Maramureș

Nora Dumitrescu

Prima participare a României la Campionatul Mondial de degustare a vinurilor

Ligia Voro

Inserția pe piața muncii – vectorul învățământului terțiar

redactia

REPORTAJ Turism în Delta Dunării: Potențial. Lipsă de viziune. Riscuri

Papuc Irina

Transilvania Motor Ring, în curs de omologare

redactia

Traficul de internet mobil s-a dublat in prima jumatate a acestui an fata de aceeasi perioada din 2016

Stefana Muresan

Afaceri de 1 milion de lei pentru clubul care oferă cursuri de educație acvatică

Papuc Irina

Antreprenoriatul, tehnologia și inovarea socială, în dezbatere la UVT

redactia

Liviu Cojoc. Diplomatul

Ligia Voro

Agraria 2018 isi deschide portile, din nou, in Parcul Industrial Tetarom III din Jucu

Stefana Muresan

”Oscar” în zona medicală, din Cluj în Transilvania

Stefana Muresan

ELITE ÎN BUSINESS. Top 20 companii românești din Județul Covasna

Ion Surdu

Acţiunile Armătura, cele mai mari creşteri, vineri, pe bursă

Stefana Muresan

Liebrecht & wooD anunță Liziera de Lac, cel mai ambițios proiect rezidențial din estul Bucureștiului

Ionut Oprea

Leave a Comment