Transilvania Business
Agricultura Ultimele stiri

Bugetul alocat pentru plăţile compensatorii de dezvoltare rurală depăşeşte 2,6 miliarde euro

Ministerul Agriculturii (MADR) a anunţat luni că bugetul alocat pentru plăţile compensatorii de dezvoltare rurală este mai mare de 2,6 miliarde euro. MADR a lansat şi o invitaţie către fermieri ca, începând din 1 martie 2018, să solicite la APIA plăţile compensatorii de dezvoltare rurală prin cererea unică de plată.
Cererile unice de plată se pot depune până la jumătatea lunii mai la Centrele Judeţene şi Centrele Locale ale APIA.
Sunt eligibili fermierii care utilizează terenuri agricole situate în zonele eligibile pentru pachetele de agro-mediu şi climă, în zonele afectate de constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice şi fermierii care utilizează terenuri aflate în conversie sau terenuri certificate în agricultura ecologică, potrivit ministerului.
Printre noutăţile aduse de către MADR măsurilor de mediu şi climă începând cu anul 2018 este introducerea a tre noi pachete în cadrul Măsurii 10 – Agro-mediu şi climă aplicabile pe terenuri agricole pentru conservarea speciilor acvila ţipătoare mică (Aquila pomarina) şi dropia (Otis tarda), precum şi pe terenuri arabile pentru protejarea speciilor de păsări comune.
În plus, ministerul permite includerea posibilităţii de a cumula pe aceeaşi suprafaţă plăţile compensatorii acordate în cadrul pachetelor aplicabile pe pajişti permanente, atât prin Măsura 11 – agricultura ecologică, cât şi prin Măsura 10 – agro-mediu şi climă.
”Astfel, în funcţie de combinaţia de pachete accesate, nivelul plăţilor cumulate poate fi cuprins între 119 – 449 euro/ha/an pentru perioada de conversie şi între 153 – 483 euro/ha/an pentru perioada de menţinere a practicilor de agricultură ecologică”, se arată în comunicat.
În plus, ministerul a anunţat creşterea nivelului plăţilor compensatorii acordate la nivel naţional pe pajişti permanente fără angajament de agro-mediu şi climă cu 19 euro/ha/an pentru perioada de conversie şi cu 18 euro/ha/an pentru perioada de menţinere a practicilor de agricultură ecologică, faţă de anul 2017.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Oana Taban, Dent Estet: Urmarim oportunitatile de extindere in afara tarii

redactia

Fermierii campioni la porumb din județul Arad

redactia

Seră hidroponică pentru roşii cherry, investiție de 700.000 de euro în Bihor

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More