Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Doi chiriași noi în AFI Tech Park pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați

AFI Europe România anunță semnarea a încă două contracte de închiriere pentru AFI Tech Park, noul parc de business pe care compania îl dezvoltă în prezent în București. RTC Proffice Experience, liderul pieței pe segmentul de papetărie și birotică, a închiriat 650 mp GLA în clădirea AFI Tech Park 1 și Ecovis România, companie specializată în oferirea de servicii financiar-contabile (cu aprox. 350 mp), au devenit noii chiriași ai campusului de business, după World Class (1.500 mp), Quick Service Restaurant „1 Minute” (110 mp) și Game World Group (2.000 mp).
Contractele de închiriere deja semnate, precum și alte acorduri cadru pentru alte suprafețe din clădire, reprezintă un grad de ocupare de aproape 40% din AFI Tech Park 1, în prezent fiind în derulare discuții avansate și cu alte companii din IT&C, pharma și FMCG.
Termenul de livrare pentru prima clădire de birouri, care dispune de o suprafață totală închiriabilă de 20.000 mp de birouri Clasa A și 2.000 mp de zonă comercială, este estimat pentru luna mai a acestui an. Clădirea poate găzdui până la 3.000 de angajați.
„AFI Tech Park, noul nostru reper de business din București, atrage tot mai multe companii care au înțeles oportunitatea de a închiria spații de birouri într-o clădire Clasa A în apropiere de centrul orașului, precum și beneficiile relocării activității lor în oraș, spre deosebire de zonele mărginașe, care au devenit mai puțin atrăgătoare. În același timp, companiile au înțeles nevoile angajaților de a eficientiza timpul petrecut către și dinspre locul de muncă”, spune David Hay, CEO AFI Europe România.
 
AFI Tech Park cuprinde două clădiri de birouri de opt etaje (P+8) și un turn de birouri de 14 etaje, cu o suprafață totală închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, înconjurată de peste 5.000 mp de spații verzi. Proiectul este localizat la cinci minute de centrul orașului și zona Unirii, în apropierea hotelului JW Marriott și a Palatului Parlamentului. Spațiile de birouri din AFI Tech Park dispun de cele mai înalte specificații din punct de vedere tehnic și sunt proiectate să obțină cea mai înaltă recunoaștere pentru clădiri verzi, primind deja pre-certificarea LEED Platinum pentru utilizarea tehnicilor și tehnologiilor de construcție, proiectare și operare cu impact minim asupra mediului.
Un serviciu unic pe care AFI Tech Park îl oferă este o sală de conferințe comună de 400 de metri pătrați pentru a fi utilizată de viitorii chiriași ai clădirii, ce confirmă angajamentul de a contribui la optimizarea costurilor pentru viitorii chiriași ai campusului. Alte beneficii includ: cardul „AFI Club”, ce oferă reduceri pentru masa de prânz și alte servicii, sau primul serviciu de car sharing din București.
Procesul de închiriere a fost intermediat cu succes de către Colliers International, reprezentată de consultanții Lucian Opriș și Alexandru Orzea.
AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider în ceea ce privește dezvoltarea, managementul și investițiile din domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală şi de Est din 1997.
Portofoliul AFI Europe include centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi dezvoltări rezidenţiale de mare amploare şi dezvoltări cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Letonia.
AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează “AFI Cotroceni”, cel mai mare şi de succes mall din România şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est. Centrul comercial se întinde pe o suprafaţă închiriabilă de aproape 90.000 metri pătrați (GLA) şi oferă vizitatorilor săi o zonă extinsă dedicată activităților de divertisment, care include o varietate de opțiuni de petrecere a timpului liber și peste 300 de magazine ale brandurilor locale şi internaţionale, vizitate în medie de 50.000 de clienţi pe zi.
În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafață închiriabilă (GLA) de 34.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.
Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Cotroceni, AFI Europe România a dezvoltat AFI Park, cel mai nou și mai modern parc de business de clasa A din București. AFI Park oferă 70.000 metri pătrați de spaţii de birouri, ocupate de companii multinaționale din domeniu IT&C. Clădirile de birouri AFI Park 1-5 au atins un grad de închiriere de aproape 100%. În aprilie 2016, AFI Europe România a finalizat lucrările la clădirile de birouri AFI Park 4 și 5, pe o suprafață închiriabilă de 32.000 de metri pătrați. Printre cele mai cunoscute companii multinaționale care au sediul în complexul de birouri se numără: Microchip Technologies, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron USA, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, TELUS International, Veeam Software și Dell SecureWorks.
În prezent, AFI Europe România dezvoltă în centrul orașului Brașov proiectul AFI Brașov, care include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și două clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 25.000 de metri pătrați.
Pe segmentul de birouri, AFI România are în dezvoltare AFI TECH PARK, un parc de business de clasa A cu o suprafață închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, aflat în apropierea hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului României. Parcul de business va include două clădiri de birouri de înălţime redusă și un turn de birouri, care vor avea spații verzi amenajate într-o grădină centrală, proiectul fiind un campus high tech care răspunde nevoilor de extindere a companiilor IT&C din România prin oferirea unui spațiu potrivit din punct de vedere al dotărilor tehnice și al posibilităților de dezvoltare.
De asemenea, AFI Europe România va începe în viitorul apropiat dezvoltarea a încă două proiecte: unul va consta într-un parc de retail care va fi construit pe un teren de 80.000 de metri pătrați din Arad, a cărui ancoră va fi un hypermarket și un magazin tip „DYI”, iar cel de-al doilea, AFI City, un proiect rezidențial amplu, care va fi dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri pătrați din Bucureștii Noi (sectorul 1 din București).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale, gata la sfârşitul acestui an

Articolul următor

HR Steps Timișoara: Parcursul departamentului de HR în dezvoltarea regională, între provocări și oportunități

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share