București Real Estate Ultimele stiri

Doi chiriași noi în AFI Tech Park pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați

AFI Europe România anunță semnarea a încă două contracte de închiriere pentru AFI Tech Park, noul parc de business pe care compania îl dezvoltă în prezent în București. RTC Proffice Experience, liderul pieței pe segmentul de papetărie și birotică, a închiriat 650 mp GLA în clădirea AFI Tech Park 1 și Ecovis România, companie specializată în oferirea de servicii financiar-contabile (cu aprox. 350 mp), au devenit noii chiriași ai campusului de business, după World Class (1.500 mp), Quick Service Restaurant „1 Minute” (110 mp) și Game World Group (2.000 mp).
Contractele de închiriere deja semnate, precum și alte acorduri cadru pentru alte suprafețe din clădire, reprezintă un grad de ocupare de aproape 40% din AFI Tech Park 1, în prezent fiind în derulare discuții avansate și cu alte companii din IT&C, pharma și FMCG.
Termenul de livrare pentru prima clădire de birouri, care dispune de o suprafață totală închiriabilă de 20.000 mp de birouri Clasa A și 2.000 mp de zonă comercială, este estimat pentru luna mai a acestui an. Clădirea poate găzdui până la 3.000 de angajați.
„AFI Tech Park, noul nostru reper de business din București, atrage tot mai multe companii care au înțeles oportunitatea de a închiria spații de birouri într-o clădire Clasa A în apropiere de centrul orașului, precum și beneficiile relocării activității lor în oraș, spre deosebire de zonele mărginașe, care au devenit mai puțin atrăgătoare. În același timp, companiile au înțeles nevoile angajaților de a eficientiza timpul petrecut către și dinspre locul de muncă”, spune David Hay, CEO AFI Europe România.
 
AFI Tech Park cuprinde două clădiri de birouri de opt etaje (P+8) și un turn de birouri de 14 etaje, cu o suprafață totală închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, înconjurată de peste 5.000 mp de spații verzi. Proiectul este localizat la cinci minute de centrul orașului și zona Unirii, în apropierea hotelului JW Marriott și a Palatului Parlamentului. Spațiile de birouri din AFI Tech Park dispun de cele mai înalte specificații din punct de vedere tehnic și sunt proiectate să obțină cea mai înaltă recunoaștere pentru clădiri verzi, primind deja pre-certificarea LEED Platinum pentru utilizarea tehnicilor și tehnologiilor de construcție, proiectare și operare cu impact minim asupra mediului.
Un serviciu unic pe care AFI Tech Park îl oferă este o sală de conferințe comună de 400 de metri pătrați pentru a fi utilizată de viitorii chiriași ai clădirii, ce confirmă angajamentul de a contribui la optimizarea costurilor pentru viitorii chiriași ai campusului. Alte beneficii includ: cardul „AFI Club”, ce oferă reduceri pentru masa de prânz și alte servicii, sau primul serviciu de car sharing din București.
Procesul de închiriere a fost intermediat cu succes de către Colliers International, reprezentată de consultanții Lucian Opriș și Alexandru Orzea.
AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider în ceea ce privește dezvoltarea, managementul și investițiile din domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală şi de Est din 1997.
Portofoliul AFI Europe include centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi dezvoltări rezidenţiale de mare amploare şi dezvoltări cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Letonia.
AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează “AFI Cotroceni”, cel mai mare şi de succes mall din România şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est. Centrul comercial se întinde pe o suprafaţă închiriabilă de aproape 90.000 metri pătrați (GLA) şi oferă vizitatorilor săi o zonă extinsă dedicată activităților de divertisment, care include o varietate de opțiuni de petrecere a timpului liber și peste 300 de magazine ale brandurilor locale şi internaţionale, vizitate în medie de 50.000 de clienţi pe zi.
În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafață închiriabilă (GLA) de 34.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.
Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Cotroceni, AFI Europe România a dezvoltat AFI Park, cel mai nou și mai modern parc de business de clasa A din București. AFI Park oferă 70.000 metri pătrați de spaţii de birouri, ocupate de companii multinaționale din domeniu IT&C. Clădirile de birouri AFI Park 1-5 au atins un grad de închiriere de aproape 100%. În aprilie 2016, AFI Europe România a finalizat lucrările la clădirile de birouri AFI Park 4 și 5, pe o suprafață închiriabilă de 32.000 de metri pătrați. Printre cele mai cunoscute companii multinaționale care au sediul în complexul de birouri se numără: Microchip Technologies, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron USA, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, TELUS International, Veeam Software și Dell SecureWorks.
În prezent, AFI Europe România dezvoltă în centrul orașului Brașov proiectul AFI Brașov, care include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și două clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 25.000 de metri pătrați.
Pe segmentul de birouri, AFI România are în dezvoltare AFI TECH PARK, un parc de business de clasa A cu o suprafață închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, aflat în apropierea hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului României. Parcul de business va include două clădiri de birouri de înălţime redusă și un turn de birouri, care vor avea spații verzi amenajate într-o grădină centrală, proiectul fiind un campus high tech care răspunde nevoilor de extindere a companiilor IT&C din România prin oferirea unui spațiu potrivit din punct de vedere al dotărilor tehnice și al posibilităților de dezvoltare.
De asemenea, AFI Europe România va începe în viitorul apropiat dezvoltarea a încă două proiecte: unul va consta într-un parc de retail care va fi construit pe un teren de 80.000 de metri pătrați din Arad, a cărui ancoră va fi un hypermarket și un magazin tip „DYI”, iar cel de-al doilea, AFI City, un proiect rezidențial amplu, care va fi dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri pătrați din Bucureștii Noi (sectorul 1 din București).

Related posts

Fonduri europene în valoare de 610 milioane de euro au fost atrase în 10 ani, în Oradea, de 18 specialiști

redactia

Gradul de îndatorare al microîntreprinderilor depășește 70%. Cel mai bine stau firmele din sănătate

Papuc Irina

CNAIR a semnat contractul pentru realizarea centurii Comarnic, care va fi gata peste șapte luni

Stefana Muresan

Piață de peste opt hectare dedicată Centenarului, construită de Primăria Oradea

Stefana Muresan

Lucrări de 36 mil. lei pentru execuția parcării subterane din centrul Oradiei, scoase la licitație

Stefana Muresan

Finanțare de peste 5 milioane de lei, din fonduri europene, pentru o arie protejată din Bihor

Stefana Muresan

foodpanda: Comenzile online de mâncare s-au dublat în iunie față de începutul anului

Ligia Voro

CJ Sibiu a finalizat un proiect european de 73,8 mil. lei pentru închiderea depozitelor necon­forme de deşeuri din judeţ

redactia

Devierea Someşului Mic pentru extinderea Aeroportului Cluj-Napoca, buget de 110 milioane de lei

redactia

Ciocolatierul din Sâncraiu. Cel mai dulce proiect pe Startup Nation

Stefana Muresan

Australienii de la ADX Energy cumpără licența de producție gaze Iecea Mare

redactia

BeKid.ro investește peste 150.000 de euro în departamentul de call center

Ligia Voro

FOTO: Cea mai mare fabrică de nutrețuri din România la Sânpaul, după 15,6 mil. euro investiți

Ligia Voro

Bistriţa Năsăud, Maramureş și Sibiu – centre de colectare lână şi piei de animale

Stefana Muresan

Eldi reinventează reţeta bunului gust

Stefana Muresan

Aproape 33.000 de fermieri bihoreni au depus Cereri unice de plată la APIA Bihor

Traian Dan

Optim PM – doua premii in cadrul celor mai prestigioase gale din industria imobiliara

Ionut Oprea

Michelin, la 40 de ani de existenţă a fabricii de la Zalău: investiţii de 33 milioane de euro și 100 de noi locuri de muncă

Stefana Muresan

Prima stradă inteligentă din România, realizată cu aproape 1 milion de euro

Nora Dumitrescu

Bosch dezvoltă programe educaționale dedicate studenților și elevilor pasionați de tehnologie

Ligia Voro

Scrisoare deschisă a editorilor de presă europeni pentru Guvernele Statelor Membre

redactia

Gala Scheherazade – "Călătoria unei speranţe"

Stefana Muresan

Toamna revigorează construcțiile industriale de mari dimensiuni

Nora Dumitrescu

Barometrul de conjunctură economică CCIFER – iunie 2017

Ligia Voro

Leave a Comment