Cluj Fonduri Europene Sanatate Ultimele stiri

Studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale, gata la sfârşitul acestui an

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, pentru Mediafax, că, la sfârşitul acestui an, vor fi încheiate studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale care se vor construi la Iaşi, Cluj şi Craiova. Fiecare dintre aceste unităţi medicale va avea între 800 şi 900 de paturi.
“Pot să spun cu certitudine că, în acest moment, am convingerea că aceste spitale se vor face pentru că toată lumea îşi doreşte acest lucru. Studiile de fezabilitate vor fi gata în trimestrul patru al acestui an şi vor fi depuse la Bruxelles. (…) În afară de designe-ul spitalelor, avem nevoie şi de partea de utilităţi, lucru care presupune implicarea autorităţilor locale, având în vedere că partea de infrastructură, drumuri, utilităţi ţine de administraţiile locale”, a explicat Sorina Pintea, potrivit sursei citate.
Infrastructura din zonele respective este una de o importanţa majoră, care trebuie să se dezvolte în acelaşi timp cu spitalele.
“Este obigatoriu ca infrastructura din acele zone să fie gata pentru că în momentul în care spitalul intră în funcţiune, trebuie să aibă şi utilităţile funcţionale, deci se merge în paralele, inclusiv drumurile. Se fac PUZ-urile, extinderi de PUZ, aşa cum este cazul celui de la Cluj. Există nişte planuri foarte bine stabilite, deci, sunt lucrări care vor merge în paralel cu construcţia spitalelor”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Related posts

CJ Sibiu caută soluții pentru centura de Sud a orașului. A fost contractat studiul de prefezabilitate

Papuc Irina

Platforma Scarabeo 9 începe forajul în perimetrul Trident din Marea Neagră

Papuc Irina

Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România are un nou președinte

Papuc Irina

Leave a Comment