Infrastructura Investitii Mureș Ultimele stiri

Sume ”fără precedent” pentru bugetul Aeroportului Internaţional “Transilvania” Târgu-Mureş

Consilierii judeţeni mureșeni au aprobat, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, bugetul de venituri şi cheltuieli al Aeroportului Internaţional “Transilvania” Târgu-Mureş în sumă de 9.734.000 lei la categoria “Venituri” şi 9.732.000 lei la categoria “Cheltuieli”.
75.000 de pasageri, traficul estimat în 2018
Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, “veniturile prognozate pe anul 2018 s-au bazat pe un trafic estimat de 75.000 de pasageri și 1.386 de mișcări aeronave”, iar în cadrul veniturilor totale în sumă de 9734.000 lei, „ajutorul public (transferul – n.r.) de la Consiliul Județean Mureș este de 5.700.000 lei, ceea ce reprezintă 58,56% din cheltuielile Aeroportului, fără a lua în considerare activitatea de investiții.”
În ceea ce privește cheltuielile, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş a precizat că „se remarcă o creștere a acestora, proporțional cu creșterea volumului de activitate, în special a cheltuielilor cu bunuri și servicii, cu 160%, dar și a cheltuielilor de personal, plus 21%, ca urmare a reîntoarcerii personalului disponibilizat temporar.”
Investiţii noi
Totodată, a Péter Ferenc a mai precizat că pentru „Investiții”, din suma totală de 9.264.000 lei, 9.019.000 lei reprezintă alocația de la bugetul județului, diferența de 245.000 lei fiind acoperită din tariful de securitate perceput de Regie.
„Peste 80% din suma alocată din bugetul județului este destinată investițiilor în continuare. Dintre obiectivele noi remarcăm “Modernizare terminal plecări – Etapa I”, Reconfigurare echipament degivrare aeronave” și “Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic pentru amenajare flux cargo”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.
Peti Andras: „Infrastructura conexă, la fel de importantă”
La şedinţă a participat şi Peti Andras, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş, care s-a declarat mulţumit de bugetul instituţiei pentru acest an.
Totodată, Peti Andras a apreciat că sumele primite de la bugetul Consiliului Judeţean Mureş pentru diverse investiţii sunt „fără precedent” în istoria Aeroportului Internaţional „Transilvania”.
“Consiliul Judeţean a subliniat şi a întărit poziţia prin care Aeroportul “Transilvania” Târgu-Mureş rămâne o prioritate de dezvoltare a judeţului. S-au aprobat sume fără precedent în istoria Aeroportului, pornind de la suma necesară pentru reparaţia capitală a pistei, de aproape 55 de milioane de lei, s-au alocat suplimentar 10 milioane de lei pentru investiţii şi 5,7 milioane de lei pentru reparaţii, respectiv pentru funcţionare. Desigur, în ultima perioadă s-a vorbit mult mai mult despre suprafeţele de mişcare şi mai puţin de restul infrastructurii conexe care este la fel de importantă. Din păcate, de-a lungul celor 50 de ani de istorie a Aeroportului şi dare în exploatare, multe servicii conexe şi clădiri conexe au rămas în urmă, iar pe de altă parte certificatul european de autorizare a impus niveluri superioare care trebuie îndeplinite, cum ar fi de exemplu construire de remiză PSI, creare şi construire de drum tehnologic şi asigurarea unei categorii de intervenţii la stins incendii care să permită operarea avioanelor de linie pentru pasageri”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional “Transilvania” Târgu-Mureş.
Alex TOTH

Related posts

Zacaria lansează în Sibiu ZHub – un spațiu de coworking, un cerc de viitori prieteni

Papuc Irina

Proiecte cu finanțare europeană în valoare de 120 mil. euro pentru Baia Mare. Municipiul concurează cu Oradea și Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Peste 500.000 mp se adaugă stocului de birouri din București în 2019 și în 2020

Ionut Oprea

E.ON și Samus TEC Dej, parteneri într-un proiect de producere a energiei fotovoltaice 

Ligia Voro

Cesimex va angaja 50 de tâmplari pentru noile colecții din 2021

Nora Dumitrescu

Deszăpezirea și salubritatea un business de 4 miliarde de lei. Topul firmelor de profil

Papuc Irina

Drumuri Bihor și Drumuri Orășenești Oradea, lucrări de întreținere rutieră de peste 19 milioane de euro

redactia

Program de incubare destinat antreprenorilor și startup-urilor din retail și domenii conexe

Stefana Muresan

Complexul Trei Lacuri va fi modernizat din banii Europei

Nora Dumitrescu

EnergoBit, cifră de afaceri bugetată pentru acest an de aproximativ 70 mil. euro, în creştere cu 27%

Stefana Muresan

Mercedes-Benz și Suzuki din Ungaria reiau săptămâna viitoare producția

Traian Dan

La Sibiu s-a discutat despre nevoia de stimulare a fermelor de elită: strategii europene în domeniul creșterii ovinelor și caprinelor

Papuc Irina

Cluj-Napoca: 35 milioane € pentru alei pietonale, piste de biciclete și zone de agrement pe malurile Someșului

Stefana Muresan

Micro-granturi nerambursabile pentru 9 proiecte de mediu și educație, la Oradea

Traian Dan

Analiză: Unde se află cele mai apreciate hoteluri și pensiuni din țară

Papuc Irina

Îngrijire net superioară a pacientului cu AVC la Spitalul de Urgență Târgu Mureș

Transilvania Business

Timişoara primeşte bani europeni nerambursabili pentru un nou set de şapte noi garnituri de tramvai

Robert Bloancă

ANSWEAR.ro îți aduce cele mai tari tendințe pentru toamna anului 2019

Ligia Voro

O fabrică din Codlea s-a reprofilat și produce combinezoane de protecție

Ion Surdu

Brașov: Un leu din trei, în investiții în perioada 2018-2020

redactia

Comenzile noi din industria prelucrătoare sunt în creștere

Papuc Irina

Câștigătorul licitațiilor pentru construcția a încă 33,9 km din autostrada Transilvania – Asocierea Trameco SA – Vahostav-SK, a.s. – Drumuri Bihor SA – Drum Asfalt SRL – East Water Drillings SRL

redactia

BERD a investit 240 milioane lei în emisiunea de obligaţiuni subordonate derulată de Raiffeisen Bank în România

Papuc Irina

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: BASF creează chimie

Ligia Voro

Leave a Comment