Infrastructura Investitii Mureș Ultimele stiri

Sume ”fără precedent” pentru bugetul Aeroportului Internaţional “Transilvania” Târgu-Mureş

Consilierii judeţeni mureșeni au aprobat, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, bugetul de venituri şi cheltuieli al Aeroportului Internaţional “Transilvania” Târgu-Mureş în sumă de 9.734.000 lei la categoria “Venituri” şi 9.732.000 lei la categoria “Cheltuieli”.
75.000 de pasageri, traficul estimat în 2018
Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, “veniturile prognozate pe anul 2018 s-au bazat pe un trafic estimat de 75.000 de pasageri și 1.386 de mișcări aeronave”, iar în cadrul veniturilor totale în sumă de 9734.000 lei, „ajutorul public (transferul – n.r.) de la Consiliul Județean Mureș este de 5.700.000 lei, ceea ce reprezintă 58,56% din cheltuielile Aeroportului, fără a lua în considerare activitatea de investiții.”
În ceea ce privește cheltuielile, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş a precizat că „se remarcă o creștere a acestora, proporțional cu creșterea volumului de activitate, în special a cheltuielilor cu bunuri și servicii, cu 160%, dar și a cheltuielilor de personal, plus 21%, ca urmare a reîntoarcerii personalului disponibilizat temporar.”
Investiţii noi
Totodată, a Péter Ferenc a mai precizat că pentru „Investiții”, din suma totală de 9.264.000 lei, 9.019.000 lei reprezintă alocația de la bugetul județului, diferența de 245.000 lei fiind acoperită din tariful de securitate perceput de Regie.
„Peste 80% din suma alocată din bugetul județului este destinată investițiilor în continuare. Dintre obiectivele noi remarcăm “Modernizare terminal plecări – Etapa I”, Reconfigurare echipament degivrare aeronave” și “Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic pentru amenajare flux cargo”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.
Peti Andras: „Infrastructura conexă, la fel de importantă”
La şedinţă a participat şi Peti Andras, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş, care s-a declarat mulţumit de bugetul instituţiei pentru acest an.
Totodată, Peti Andras a apreciat că sumele primite de la bugetul Consiliului Judeţean Mureş pentru diverse investiţii sunt „fără precedent” în istoria Aeroportului Internaţional „Transilvania”.
“Consiliul Judeţean a subliniat şi a întărit poziţia prin care Aeroportul “Transilvania” Târgu-Mureş rămâne o prioritate de dezvoltare a judeţului. S-au aprobat sume fără precedent în istoria Aeroportului, pornind de la suma necesară pentru reparaţia capitală a pistei, de aproape 55 de milioane de lei, s-au alocat suplimentar 10 milioane de lei pentru investiţii şi 5,7 milioane de lei pentru reparaţii, respectiv pentru funcţionare. Desigur, în ultima perioadă s-a vorbit mult mai mult despre suprafeţele de mişcare şi mai puţin de restul infrastructurii conexe care este la fel de importantă. Din păcate, de-a lungul celor 50 de ani de istorie a Aeroportului şi dare în exploatare, multe servicii conexe şi clădiri conexe au rămas în urmă, iar pe de altă parte certificatul european de autorizare a impus niveluri superioare care trebuie îndeplinite, cum ar fi de exemplu construire de remiză PSI, creare şi construire de drum tehnologic şi asigurarea unei categorii de intervenţii la stins incendii care să permită operarea avioanelor de linie pentru pasageri”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional “Transilvania” Târgu-Mureş.
Alex TOTH

Related posts

Şoseaua care leagă Hunedoara de Călan, modernizată cu 36,4 milioane lei, fonduri europene

redactia

O asociere condusă de Drumserv din Târgu Mureş va reabilita un drum judeţean din Sibiu pentru 45 mil. lei, fonduri europene

Stefana Muresan

De ce să ai încredere în soluțiile ERP?

redactia

Laptele crud de măgăriță, mină de aur pentru doi bihoreni

Traian Dan

Lead-uri de peste 1 milion de euro generate prin platforma Softlead, de la începutul anului

Papuc Irina

Dafora Mediaș, cifră de afaceri cu 64% mai mare și pierderi de aproape trei ori mai mici

Stefana Muresan

Brașov: proiecte de finanțare de peste 5,3 milioane de Euro, din fonduri europene. Cum vor fi utilizați banii

Papuc Irina

Un start-up fondat de o echipă de români dezvoltă o platformă bazată pe inteligența artificială care să ajute companiile să-și modernizeze operațiunile IT

Papuc Irina

Aeroportul internaţional Baia Mare se redeschide

Stefana Muresan

Investiția UBM Feed Romania din Sânpaul, apreciată de fermieri

Stefana Muresan

Drum de legătură cu autostrada Arad-Timișoara, din fonduri europene

Stefana Muresan

Dräxlmaier Hunedoara investește 80.000 de euro în dotarea atelierelor pentru elevii din sistemul de învățământ dual

Papuc Irina

Patronatele din turism cer Guvernului să înființeze Autoritatea Națională pentru Turism, care să fie condusă de un președinte cu rang de secretar de stat

Papuc Irina

Investiție de aproape 7 milioane de euro în Aeroportul Timișoara: nou Terminal Sosiri Curse Externe

redactia

Liber spre mare, pe Autostrada Soarelui, reparațiile se reiau din toamnă

Ligia Voro

Bivolii, comoara neexploatată de sălăjeni

Nora Dumitrescu

Industrial Park Brasov aniversează 10 ani

redactia

Firmele bihorene de top premiate la gala „Topul firmelor din judeţul Bihor”

Traian Dan

Castelul Banffy, din nou în circuitul turistic

Nora Dumitrescu

Search Corporation (România) şi Acciona (Spania) se bat deja pentru tronsonul de munte din autostrada Târgu Mureş-Iași

Stefana Muresan

Virtual Property Forum 2020 – the agenda for 9th of June

Ionut Oprea

Ratingul Transgaz este ‘BBB-‘ cu Perspectivă Stabilă, conform Fitch

Ligia Voro

PayWell 2019: 25% dintre companii iau în considerare importul de angajați pentru a-și acoperi deficitul de forță de muncă

Papuc Irina

ADR Centru: Aproape 2,9 milioane, investite pentru imbunatatirea gestionarii energiei la Spitalul Municipal Targu Secuiesc

Stefana Muresan

Leave a Comment