Infrastructura Investitii Mureș Ultimele stiri

Sume ”fără precedent” pentru bugetul Aeroportului Internaţional “Transilvania” Târgu-Mureş

Consilierii judeţeni mureșeni au aprobat, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, bugetul de venituri şi cheltuieli al Aeroportului Internaţional “Transilvania” Târgu-Mureş în sumă de 9.734.000 lei la categoria “Venituri” şi 9.732.000 lei la categoria “Cheltuieli”.
75.000 de pasageri, traficul estimat în 2018
Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, “veniturile prognozate pe anul 2018 s-au bazat pe un trafic estimat de 75.000 de pasageri și 1.386 de mișcări aeronave”, iar în cadrul veniturilor totale în sumă de 9734.000 lei, „ajutorul public (transferul – n.r.) de la Consiliul Județean Mureș este de 5.700.000 lei, ceea ce reprezintă 58,56% din cheltuielile Aeroportului, fără a lua în considerare activitatea de investiții.”
În ceea ce privește cheltuielile, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş a precizat că „se remarcă o creștere a acestora, proporțional cu creșterea volumului de activitate, în special a cheltuielilor cu bunuri și servicii, cu 160%, dar și a cheltuielilor de personal, plus 21%, ca urmare a reîntoarcerii personalului disponibilizat temporar.”
Investiţii noi
Totodată, a Péter Ferenc a mai precizat că pentru „Investiții”, din suma totală de 9.264.000 lei, 9.019.000 lei reprezintă alocația de la bugetul județului, diferența de 245.000 lei fiind acoperită din tariful de securitate perceput de Regie.
„Peste 80% din suma alocată din bugetul județului este destinată investițiilor în continuare. Dintre obiectivele noi remarcăm “Modernizare terminal plecări – Etapa I”, Reconfigurare echipament degivrare aeronave” și “Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic pentru amenajare flux cargo”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.
Peti Andras: „Infrastructura conexă, la fel de importantă”
La şedinţă a participat şi Peti Andras, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş, care s-a declarat mulţumit de bugetul instituţiei pentru acest an.
Totodată, Peti Andras a apreciat că sumele primite de la bugetul Consiliului Judeţean Mureş pentru diverse investiţii sunt „fără precedent” în istoria Aeroportului Internaţional „Transilvania”.
“Consiliul Judeţean a subliniat şi a întărit poziţia prin care Aeroportul “Transilvania” Târgu-Mureş rămâne o prioritate de dezvoltare a judeţului. S-au aprobat sume fără precedent în istoria Aeroportului, pornind de la suma necesară pentru reparaţia capitală a pistei, de aproape 55 de milioane de lei, s-au alocat suplimentar 10 milioane de lei pentru investiţii şi 5,7 milioane de lei pentru reparaţii, respectiv pentru funcţionare. Desigur, în ultima perioadă s-a vorbit mult mai mult despre suprafeţele de mişcare şi mai puţin de restul infrastructurii conexe care este la fel de importantă. Din păcate, de-a lungul celor 50 de ani de istorie a Aeroportului şi dare în exploatare, multe servicii conexe şi clădiri conexe au rămas în urmă, iar pe de altă parte certificatul european de autorizare a impus niveluri superioare care trebuie îndeplinite, cum ar fi de exemplu construire de remiză PSI, creare şi construire de drum tehnologic şi asigurarea unei categorii de intervenţii la stins incendii care să permită operarea avioanelor de linie pentru pasageri”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional “Transilvania” Târgu-Mureş.
Alex TOTH

Related posts

Zalăul va avea un parking public de 1,6 milioane de euro

Nora Dumitrescu

O nouă revoluție pentru Dacia: Prezentarea în premieră a unei mașini de oraș 100% electrică

Papuc Irina

HAGAG – autorizație de construcție pentru H ELIADE 9 RESIDENCE

Papuc Irina

NTT DATA anunță lansarea WinActor® Versiunea 7.1.1 o actualizare majoră a propriei soluții RPA

Nicolae Pop

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu are un nou rector: Sorin Radu

Papuc Irina

Unul dintre puținele județe care are un plan județean de gestionare a deșeurilor: Acces la fonduri de milioane pentru investiții necesare

Ion Surdu

Propunerile CCIR pentru diminuarea efectelor COVID-19 asupra mediului de afaceri

Traian Dan

La un an după achiziția activelor Oltchim, Chimcomplex anunță finalizarea operațiunilor de integrare și numește o nouă echipă executivă

Ligia Voro

Plaja Ghioroc – „Litoralul Vestului”, se pregătește pentru primirea turiștilor

Traian Dan

EXCLUSIV – The 12th Annual ACI EUROPE Best Airport Awards

Industria mobilei din România caută noi oportunități de export la Milano

Stefana Muresan

Conexiunea Sălajului la Autostrada Transilvania va fi modernizată

Nora Dumitrescu

Se știu constructorii pentru încă două tronsoane ale Autostrăzii Transilvania

Traian Dan

Provocări și soluții în implementarea proiectelor de investiții – eveniment online

Ion Surdu

Nouă clădire pentru secţia de psihiatrie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia

redactia

Ciumbrud, comuna din Alba care produce 70% din pomii fructiferi vânduți în supermarketurile din România

Stefana Muresan

Miele deschide la Timişoara cel de-al patrulea showroom propriu

Stefana Muresan

Primăria Brașov a demarat procedurile pentru Spitalul Regional, investiție de 250 mil. euro

redactia

Gara de Nord din Timişoara mai aşteaptă până va fi renovată

Robert Bloancă

Suedezii de la Autoliv, investiție de 6,5 milioane de euro într-o nouă hală în Brașov

Stefana Muresan

Primarii învață cum să aibă o administrație inteligentă

Nora Dumitrescu

Liber la Hotelul Privo pe malul Someșului

Nora Dumitrescu

ELITE ÎN BUSINESS. Top 20 companii românești din Județul Maramureș

Ion Surdu

Tranzacție pe piața IT din Sibiu: Gigantul nordic Visma a cumpărat jumătate din acțiunile SmartBill

Papuc Irina

Leave a Comment