Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sume ”fără precedent” pentru bugetul Aeroportului Internaţional “Transilvania” Târgu-Mureş

Consilierii judeţeni mureșeni au aprobat, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, bugetul de venituri şi cheltuieli al Aeroportului Internaţional “Transilvania” Târgu-Mureş în sumă de 9.734.000 lei la categoria “Venituri” şi 9.732.000 lei la categoria “Cheltuieli”.
75.000 de pasageri, traficul estimat în 2018
Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, “veniturile prognozate pe anul 2018 s-au bazat pe un trafic estimat de 75.000 de pasageri și 1.386 de mișcări aeronave”, iar în cadrul veniturilor totale în sumă de 9734.000 lei, „ajutorul public (transferul – n.r.) de la Consiliul Județean Mureș este de 5.700.000 lei, ceea ce reprezintă 58,56% din cheltuielile Aeroportului, fără a lua în considerare activitatea de investiții.”
În ceea ce privește cheltuielile, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş a precizat că „se remarcă o creștere a acestora, proporțional cu creșterea volumului de activitate, în special a cheltuielilor cu bunuri și servicii, cu 160%, dar și a cheltuielilor de personal, plus 21%, ca urmare a reîntoarcerii personalului disponibilizat temporar.”
Investiţii noi
Totodată, a Péter Ferenc a mai precizat că pentru „Investiții”, din suma totală de 9.264.000 lei, 9.019.000 lei reprezintă alocația de la bugetul județului, diferența de 245.000 lei fiind acoperită din tariful de securitate perceput de Regie.
„Peste 80% din suma alocată din bugetul județului este destinată investițiilor în continuare. Dintre obiectivele noi remarcăm “Modernizare terminal plecări – Etapa I”, Reconfigurare echipament degivrare aeronave” și “Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic pentru amenajare flux cargo”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.
Peti Andras: „Infrastructura conexă, la fel de importantă”
La şedinţă a participat şi Peti Andras, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş, care s-a declarat mulţumit de bugetul instituţiei pentru acest an.
Totodată, Peti Andras a apreciat că sumele primite de la bugetul Consiliului Judeţean Mureş pentru diverse investiţii sunt „fără precedent” în istoria Aeroportului Internaţional „Transilvania”.
“Consiliul Judeţean a subliniat şi a întărit poziţia prin care Aeroportul “Transilvania” Târgu-Mureş rămâne o prioritate de dezvoltare a judeţului. S-au aprobat sume fără precedent în istoria Aeroportului, pornind de la suma necesară pentru reparaţia capitală a pistei, de aproape 55 de milioane de lei, s-au alocat suplimentar 10 milioane de lei pentru investiţii şi 5,7 milioane de lei pentru reparaţii, respectiv pentru funcţionare. Desigur, în ultima perioadă s-a vorbit mult mai mult despre suprafeţele de mişcare şi mai puţin de restul infrastructurii conexe care este la fel de importantă. Din păcate, de-a lungul celor 50 de ani de istorie a Aeroportului şi dare în exploatare, multe servicii conexe şi clădiri conexe au rămas în urmă, iar pe de altă parte certificatul european de autorizare a impus niveluri superioare care trebuie îndeplinite, cum ar fi de exemplu construire de remiză PSI, creare şi construire de drum tehnologic şi asigurarea unei categorii de intervenţii la stins incendii care să permită operarea avioanelor de linie pentru pasageri”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional “Transilvania” Târgu-Mureş.
Alex TOTH

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Livadă ecologică de aluni, investiție cu fonduri europene în Ilva Mică

Articolul următor

Tremend, cu o divizie în Brașov, în topul celor mai dinamice companii din Europa. Crestere cu 431% a cifrei de afaceri in perioada 2013 - 2016

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share