Cluj Cultural Ultimele stiri

Balul Operei 2018: spectacol artistic unic, dedicat Centenarului Marii Uniri și susținerii tinerilor artiști

Peste 500 de clujeni s-au bucurat de o ediție de neuitat a Balului Operei, eveniment marcant pentru viața culturală și artistică a orașului, în cadrul căruia cei mai talentați tineri artiști au primit premii de excelență.
Prin generozitatea clujenilor care au cumpărat bilete, cei 11 artiști care fac parte din Transylvanian Opera Academy vor beneficia de bursele lunare pentru o perioadă de un an.
Organizat de Opera Națională Română Cluj-Napoca, Balul Operei 2018 a fost apreciat pentru eleganța și programul artistic unic, dedicat Centenarului Marii Uniri. Prezent pe scenă pentru a înmâna Premiul “Lya Hubic” pentru excelența unei voci feminine, rectorul Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, prof.univ.dr. Vasile Jucan, a apreciat ediția de anul acesta a Balului Operei: “Ne identificăm cu acest Bal al Operei și îi felicit pe organizatori pentru această inițiativă!”
Managerul general al Operei Naționale Române Cluj-Napoca, Florin Estefan, i-a invitat pe toți românii să se bucure de reîntâlnirea cu cei mai valoroși artiști ai Operei Române. “Nu trebuie să ne bucurăm doar noi, clujenii, ci să se bucure toată țara, datorită transmisiunii în direct pe TVR Cluj și TVR3. A fost nevoie de curajul tuturor, al întregii echipe, pentru această ediție!”, a spus Florin Estefan pe scena Operei clujene.
Dirijorul Tiberiu Soare a condus Orchestra Operei Naționale Române Cluj-Napoca, iar programul artistic al serii a inclus cele mai iubite fragmente de operă, valsuri, operetă și musical, oferite de soliștii, Orchestra și Ansamblul de Balet ai Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. Publicul a devenit personajul principal al serii, după ce Sala Mare s-a transformat în sală de bal, într-un decor de poveste.
Premii de excelență pentru tinere talente și Premiul ”Seniorii Cetății” acordate la Balul Operei
Premiul “Alexandru Fărcaș” pentru tinere talente i-a fost acordat lui Andrei Nicoară, bas-bariton, membru al programului desfășurat în cadrul studioului de operă sub egida Operei Naționale Române Cluj-Napoca. Andrei Nicoară a urmat studii de Canto clasic din cadrul Academiei de Muzică ,,Gheorghe Dima” Cluj-Napoca. Tânărul artist le-a mulțumit părinților săi și publicului care îl susține la fiecare spectacol.
Soprana Diana Țugui, solistă a Operei Naționale Române Cluj-Napoca, a primit din partea rectorului Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, prof.univ.dr. Vasile Jucan, premiul “Lya Hubic” pentru excelența unei voci feminine. “Pe lângă aplauzele cu care îmi încălziți sufletul, premiul este o onoare pentru mine, pentru orele pe care le depun pentru întruchiparea personajelor pe care le aduc în fața dumneavoastră”, a spus Diana Țugui.
Diana Țugui, absolventă a Universității de Muzică „George Enescu” din București, se bucură de o strălucitoare carieră națională și internațională, are colaborări cu importante teatre de operă din țară și din străinătate. A studiat și a cântat alături de personalități importante din domeniul liric precum Viorica Cortez, stăpânind la ora actuală un amplu repertoriu de operă și operetă. Fie că interpretează rolurile Violetta din La traviata, Liù din Turandot, Mimì din La bohème, Elvira din I puritani, Adina din L’elisir d’amore, sau Valencienne din Văduva veselă de Franz Lehár, Diana Țugui ne farmecă prin expresivitatea și profesionalismul cu care abordează fiecare ipostază artistică.
Tenorul de renume internațional Ștefan Pop a fost laureatul premiului “Dimitrie Popovici-Bayreuth”, oferit de către managerul general al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. “Vă mulțumesc pentru minunile pe care le faceți în Cluj! România trăieste, este vie, toată lumea știe de noi!”, a spus Ștefan Pop, care i-a încântat apoi pe spectatori și telespectatori cu “Nessun Dorma” din Turandot de G. Puccini.
Tenorul Ștefan Pop, născut la Bistrița, a câștigat două dintre cele mai importante competiții vocale internaționale (Operalia, găzduită de Teatro alla Scala din Milano, sub conducerea lui Placido Domingo, și Competiția Internațională de Muzică de la Seul, în 2010). Ștefan Pop a interpretat roluri memorabile pe scenele Staatsoper Hamburg, Wiener Staatsoper, Opernhaus Zürich, Opéra national de Paris, Royal Opera House. Proiectele sale de viitor includ interpretarea operelor Roberto Devereux la Teatro Carlo Felice din Genova, Rigoletto la Soirées Lyriques de Sanxay (Franța) și Faust la Ópera de Oviedo (Spania).
Teodor Mateescu, vocea Clujului în celebra emisiune “Fotbal minut cu minut”, a primit Premiul “Seniorii Cetății”, acordat de Uniunea Universităților Clujene, pentru cariera sa longevivă în jurnalismul de radio. Un veteran al jurnalismului sportiv la radio, cu record clujean de transmisii directe (1214) în perioada 1971-2008 (transmisii de fotbal, baschet, handbal, volei, polo) la microfoanele Radio Cluj şi Radio România, Teodor Mateescu a devenit un simbol al excelenței în jurnalism radio.
Clujenii s-au bucurat de Sala Mare transformată în premieră în sală de bal și au dansat pe ritmuri de vals, după încheierea programului artistic.
Peste 5000 de crini imperiali și trandafiri albi au decorat Opera Națională Română, creând o atmosferă de poveste, sub bagheta Magnolia.
Co-producător: TVR Cluj
Partener: Uniunea Universităților Clujene
Sponsori: EBS REI, Magnolia, Brâncoveanu, Wens – the Travel Agency, Farmec, Vitrina Advertising, Tetarom, Catwalk by Ramona Mîndru, Michal Negrin, PMA Invest, Mercedes Benz, RMB Inter Auto, La Casa, Peroni, UBA Apart Hotel, Victor Babes 172 Cluj

Related posts

Industriaşul Valer Blidar deschide o școală de maiștri la Arad

Stefana Muresan

Liderii de business din Transilvania, despre cooperare și competiție, la RBL Cluj

Ligia Voro

Noul sediu al Academiei de Muzică din Cluj costă 37 milioane euro

Nora Dumitrescu

”Digital Assembly 2019” începe mâine   

Ligia Voro

Activele nete ale fondurilor de investiții au crescut în luna octombrie cu 1,3%, până la nivelul de 10 miliarde de euro

Papuc Irina

Încep înscrierile în competiţia E.ON Energy Globe Award România 2018

Stefana Muresan

Asahi vizează extinderea brandurilor premium locale pe pieţele internaţionale

Stefana Muresan

Baia Mare a câștigat o finanțare europeană de 70 milioane €

Nora Dumitrescu

Zona Industrială Vest Sibiu: Grupo Antolin – cea mai mare creștere a cifrei de afaceri, Marquardt – cea mai mare creștere a profitului

Stefana Muresan

Continental România, parteneriat pentru orașe inteligente și comunități susținute

Stefana Muresan

Industria dezvoltatorilor de jocuri video din România anunță angajări și continuă să crească

Ion Surdu

Falimentul unei istorii de aproape trei decenii: RAFO Onești. Și totuși…

Ligia Voro

Businessmenii Maramureșului vor să facă afaceri cu chinezii

Nora Dumitrescu

Carmen Neagu, director general EnergoBit: Centrala de la Luduş, un proiect în care putem arde gazul cu o eficienţă dublă

Stefana Muresan

Judetul Sibiu, cooperare cu provincia Jiangsu din China

redactia

Fermierii pot obține ajutoare de 120.000 de euro

Nora Dumitrescu

CEFC intenționează să finanțeze cu 3 miliarde dolari dezvoltarea KMG International (fostul Rompetrol)

Stefana Muresan

Daikin România își menține poziția de lider al pieței HVAC

Ligia Voro

CJ Cluj: 16 certificate de urbanism emise pentru modernizarea a 100 de km de drumuri județene

Stefana Muresan

Șimleul vrea facilități fiscale pentru investitori după plecarea Ara Shoes

Nora Dumitrescu

Elite în business. Județul Mureș. MOȘTENITORII. Horațiu Sebastian Călugăr, proprietar și administrator CIS GAZ SA: „Dacă ţi-ai asumat un lucru, trebuie să ai puterea şi onoarea să îl duci până la capăt, indiferent de rezultat”

Ligia Voro

Schimbare în managementul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva

redactia

Sibiul concurează pentru titlul de cea mai bună destinație turistică din Europa

Papuc Irina

Sibiu: Viitoarea Regiune Gastronomică Europeană, finanțare europeană de 160.000 de euro

Stefana Muresan

Leave a Comment