Agricultura Mureș Slider Ultimele stiri

Iustin Moldovan, două decenii în slujba Romvac Co

de Alin ZAHARIE
De două decenii, cariera medicului veterinar Iustin Moldovan se împletește cu activitatea companiei Romvac Co în județul Mureș. Acum două decenii, Romvac Co, o companie cu o istorie de peste 40 de ani pe piață, deschidea primul depozit în Tîrgu Mureș. Gama de produse Romvac Co este una diversă, destinată atât consumului veterinar, dar și celui uman și, nu în ultimul rând, agriculturii.
Compania Romvac activează de 20 de ani în județul Mureș, medicul veterinar Iustin Moldovan fiind reprezentantul acesteia în județul Mureș.
„Compania Romvac are o experiență de peste 40 de ani de a activitate. Înainte de 89 a fost o instituție de stat care s-a privatizat după Revoluție, fiind în prezent o societate pe acțiuni, cu depozite în toată țara. În anul 1996 s-a înființat depozitul din Tîrgu Mureș. Era atunci un coleg de-al meu mai în vârstă, doctorul Ioan Deac, un domn extrem de meticulos. Cunoscându-se cu directorii generali de la București, fiind și colegi de facultate, doctorul Deac a înființat depozitul Romvac de la Tîrgu Mureș. Din păcate, după doi ani de la înființarea depozitului din Tîrgu Mureș, doctorul Deac a murit. După decesul său, am preluat conducerea activității. Anul acesta fac 20 de ani de când sunt reprezentantul Romvac pe județul Mureș. Pe măsură ce Romvac s-a dezvoltat, ne-am dezvoltat și noi, atât în ceea ce privește dotarea cât și în ceea ce privește serviciile. Primul sediu Romvac la Tîrgu Mureș a fost undeva pe strada Cosminului, în casa doctorului Deac, iar în 1998 Romvac a cumpărat locația actualului sediu, din Cartierul Unirii, strada Tisei, nr. 30, apartament 1”, își amintește Iustin Moldovan.
Oferta Romvac Co
Gama de produse Romvac Co este una diversă, destinată atât consumului veterinar, dar și celui uman și, nu în ultimul rând, agriculturii.
„Noi facem și vaccinuri pentru toate speciile de animale. O parte sunt obligatorii, o parte preventive. Avem, de asemenea, antibiotice, antiparazitare, produse necesare fiecărui fermier, crescător de animale. Ponderea cea mai importantă a Romvac pe medicamente este reprezentată de vaccinuri. Sunt importante, în primul rând, acțiunile profilactice, tuberculina, vaccinarea anticărbunoasă, astea sunt niște zoonoze care se transmit de la animal la om și atunci noi avem în planul ciclic să prevenim. De asemenea, tuberculina se face o dată pe an la bovine, prin care ținem sub control tuberculoza, apoi este antraxul, o boală telurică, pe care, tot așa, o stăpânim cu vaccinări obligatorii. În fiecare an se vaccinează tot ce e rumegător, oaie, capră, vacă, chiar și caii se vaccinează anticărbunos. De asemenea suntem bine pregătiți, cu foarte multe produse pe pasăre, atât vaccinuri cât și antibiotice”, a explicat Iustin Moldovan.
Însănătoșirea solului cu Rom-Agrobiofertil NP
În portofoliul Romvac se găsesc și produse destinate agriculturii, respectiv Rom-Agrobiofertil NP, îngrășământ biologic pe bază de culturi bacteriene. Produsul conține un amestec de culturi bacteriene, prin acțiunea acestora asupra descompunerii fosfaților și azotaților anorganici din sol, administrarea repetată a produsului contribuie la însănătoșirea solului prin curățarea acestuia de îngrășămintele chimice și obținerea unor culturi bio.
„Sunt, practic, niște bacterii care se administrează în silozuri dar și pe culturi, care substituie îngrășământul chimic. Produsul e sub formă lichidă, destinat atât producătorilor mai mici, cu 5-10 ari, cât și pentru fermieri cu culturi mari. Acest produs se administrează pe cultură, fiind un îngrășământ biologic”, a arătat Iustin Moldovan.
Combaterea psoriazisului pe cale naturală
Altă componentă acoperită de Romvac este cea a produselor destinate sănătății omului din gama Imunoistant (tratament natural, pe baza unei proteine din ou). În mediu steril, găinile sunt vaccinate împotriva unei infecții cu o anumită bacterie sau virus, iar, după trei zile, ouăle pe care le produc ajung să conțină o cantitate suficientă de imunoglobulină IgY împotriva respectivului agent patogen.
„Imunoglobulina este un produs care stimulează reacția de apărare a organismului. Sunt imunoglobuline care sunt cu acțiune generală și sunt cele specifice anumitor boli, precum helicobacter și psoriazis. Imonuglobulinele au fost testate pentru prima dată în Statele Unite, rata acolo este undeva la 50 de imunoglobuline, iar Romvac a ajuns undeva la 24 de imunoglobuline. Imunoglobina este produsă de o pasăre, la o fermă în Voluntari, liberă de germeni, ținută în condiții speciale. Se recoltează de la omul bolnav o mostră, se prelucrează, după care se injectează la aceste găini care, prin ou, elimină această imunoglobulină. O pasăre poate să producă undeva la 50 de imunoglobuline. Din ou se pot obține mai multe produse sub diferite forme, oul crud, mai exact gălbenușul, care se poate consuma crud sau cu lapte, miere. Apoi, din coaja oului se fac niște produse pe bază de calciu organic, niște tablete, folosite pentru osteoropoză, pentru articulații. Apoi vin imunoglobulinele lichide, specifice anumitor boli, ambalate în recipiente de 80 ml. Un tratament cu imunoglobuline din ou durează 30 de zile (1 ou/zi), iar la cele lichide, tratamentul durează între 10 și 14 zile”, a menționat Iustin Moldovan.
„Acționează la țintă”
Compania Romvac deține un cabinet medical în Voluntari, unde pacientului bolnav i se recoltează probe. Acestea se injectează în pasăre, iar din oul care iese de la aceasta rezultă produsul personalizat cu rezultate spectaculoase la boala pacientului.
„Sunt foarte mulți pacienți care s-au tratat cu antibiotice ani de zile, în urma căruia organismul a devenit rezistent, iar medicamentele nu mai au niciun efect. Atunci noi venim cu aceste produse naturiste, cu partea de imunoglobuline, mai ales cele personalizate care acționează la țintă”, a conchis Iustin Moldovan.
„Noi facem și vaccinuri pentru toate speciile de animale. O parte sunt obligatorii, o parte preventive. Avem, de asemenea, antibiotice, antiparazitare, produse necesare fiecărui fermier, crescător de animale. Ponderea cea mai importantă a Romvac pe medicamente este reprezentată de vaccinuri. Sunt importante, în primul rând, acțiunile profilactice, tuberculina, vaccinarea anticărbunoasă, astea sunt niște zoonoze care se transmit de la animal la om și atunci noi avem în planul ciclic să prevenim. De asemenea, tuberculina se face o dată pe an la bovine, prin care ținem sub control tuberculoza, apoi este antraxul, o boală telurică, pe care, tot așa, o stăpânim cu vaccinări obligatorii. În fiecare an se vaccinează tot ce e rumegător, oaie, capră, vacă, chiar și caii se vaccinează anticărbunos. De asemenea suntem bine pregătiți, cu foarte multe produse pe pasăre, atât vaccinuri cât și antibiotice”
Medic veterinar Iustin Moldovan, reprezentantul Romvac în județul Mureș

Related posts

ASF așteaptă documentele doar în format electronic

Ligia Voro

Demo Metal, Smart Industry 2018

redactia

Aqua Park și bază sportivă pentru fotbalul de performanță, la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Uzinele Tenaris au trimis echipament medical la Zalău și Călărași

Nora Dumitrescu

Patru noi proiecte cu finanțare europeană, câștigate de Consiliul Județean Cluj

Stefana Muresan

Cum își revine din criză principalul angajator din Blaj și ce măsuri ia pentru a-și păstra angajații

Ion Surdu

Proiect de 4 milioane de lei la Primăria Mediaș: Resurse integrate pentru o dezvoltare locală sustenabilă

Papuc Irina

Ferma din Recea Cristur a finalizat trecerea la agricultura ecologică

Nora Dumitrescu

De la stabil, la negativ. Scăderea ratingului de țară pentru România: ce avem și ce urmează

Papuc Irina

Ministerul Apelor şi Pădurilor, lucrări de o jumătate de miliard de lei, pentru amenajarea cursurilor de apă, în 2018

redactia

Zece tablete donate de Federația Patronilor Bihor copiilor defavorizați

Traian Dan

Cupru Min, venituri în creştere cu 35,8% în 2017

Stefana Muresan

Facultățile clujene – reduceri la săli fitness, cabinete medicale sau şcoli de şoferi ca să atragă studenţi

Stefana Muresan

Horia Ciorcilă, președintele Băncii Transilvania, într-un mesaj către acționari: „Este a patra reinventare pentru noi. Traversăm cu încredere această perioadă. Curaj, România!”

Ion Surdu

Bucharest is 7th in the inaugural Tech Cities of the Future ranking. London is 1st.

Ionut Oprea

Spitalul Municipal din Blaj, gata să investească până la jumătate de milion de lei pentru dotări de ultimă generație

Papuc Irina

Produs de Cluj, la Deva

Stefana Muresan

Fonduri europene pentru Republica Moldova: Un ONG a dezvoltat un program de care ar putea beneficia 17% din populație, 50% din primării și 2.000 de tineri

Papuc Irina

Chatboții Druid ajung în industrii din Marea Britanie

Traian Dan

Îmbuteliatorul de apă minerală Apemin Zizin construieşte o nouă fabrică la Braşov

redactia

Secretul dezvoltării orașelor României cu fonduri europene: proiectele integrate

redactia

Cristian Hotoboc, președintele PALMED-Asociația Furnizorilor de Servicii Medicale din România: ”Sistemul de sănătate, public și privat, sunt complementare și trebuie să coexiste”

Stefana Muresan

Exemplu de mobilizare: Cum s-au reinventat restaurantele în plină criză, cu ajutorul producătorilor locali

Ion Surdu

Prezent și viitor în domeniul mașinilor agricole – Agricultura de precizie

Stefana Muresan

Leave a Comment