Energie Energy Mirror Of Romania Mureș Slider

eMobility: Parteneriat strategic E.ON şi Nissan pentru vehicule electrice

E.ON și Nissan au convenit, la Salonul Auto de la Geneva, asupra unui parteneriat strategic prin care îşi propun să valorifice experiența internațională a ambelor companii atât în domeniul mobilității electrice, cât și în distribuția și stocarea energiei electrice, se arată într-un comunicat de presă al E.ON.
 
Mai exact, cei doi parteneri urmăresc, în primul rând, să exploreze oportunitățile legate de ofertele comerciale privind reîncărcarea vehiculelor electrice, precum şi serviciile de tipul vehicle-to-grid (servicii de integrare în reţea). De asemenea, cooperarea se concentrează pe un subiect foarte actual, anume soluțiile de generare și stocare a energiei descentralizate.
Parteneriatul se desfășoară pe baza angajamentului Nissan de a dezvolta un ecosistem electric complet atât pentru consumatori, cât și pentru întreprinderi, precum și pe baza viziunii E.ON privind transformarea vehiculului electric în componentă a ecosistemului eMobility.
Cooperarea dintre cele două companii prinde deja contur în Danemarca, acolo unde clienţilor li se oferă un pachet complet, compus dintr-o stație de încărcare pentru acasă și beneficiază de o rată fixă de energie pentru a-și încărca vehiculul electric Nissan. De aici, se are în vedere în viitorul apropiat extinderea programului în alte țări europene, pentru a continua electrificarea durabilă a vehiculelor și a locuințelor.
În plus, parteneriatul va crea pârghii pentru dezvoltarea infrastructurii pentru maşinile electrice Nissan și pentru implementarea tehnologiei avansate de încărcare bi-direcțională. Cea din urmă va permite clienților să își optimizeze costurile şi consumul de energie. E.ON are deja o experienţă extinsă în domeniul soluțiilor solare și de stocare pentru proprietarii de case. Această calitate va permite celor doi parteneri să ofere clienților Nissan soluții de energie regenerabilă și de optimizare a costurilor cu energia electrică.
“Ne-am propus să eliminăm orice barieră în calea deţinerii vehiculelor electrice. Un astfel de parteneriat inovator precum cel cu E.ON este un nou pas în această călătorie. Obiectivul nostru este ca Nissan să fie recunoscută ca partener de încredere al industriei auto pentru servicii energetice, cu scopul final de a furniza electricitate gratuită cumpărătorilor noștri de vehicule electrice”, a declarat Paul Willcox, președintele Nissan Europe.

“Parteneriatul dintre Nissan și E.ON a luat naştere din dorința noastră de a elibera mașina electrică de orice fel de constrângeri. Ne angajăm să furnizăm clienților produse și servicii inovatoare, integrate și durabile pe piaţa energetică. Acest parteneriat este un pas important spre îndeplinirea acestui scop”, a punctat Karsten Wildberger, şef de operaţiuni al E.ON.

E.ON este deja implicată alături de Nissan, Grupul MOL, Hrvatska elektroprivreda din Croaţia, PETROL şi BMW în dezvoltarea unei reţele europene pentru alimentarea vehiculelor electrice în cadrul proiectului NEXT-E, cofinanţat de Comisia Europeană.
În cadrul acestuia, consorţiul va instala 222 de staţii de încărcare rapidă multi-standard (50 kW) şi 30 de staţii de încărcare ultra-rapidă (150-350 kW) de-a lungul principalelor coridoare europene de transport şi a reţelei trans-europene de transport. În Romania vor fi instalate 40 staţii de încărcare rapidă a vehiculelor electrice. Dintre acestea. un număr de 19 staţii vor fi instalate de către E.ON Energie România, care va susţine această investiţie printr-o finanţare nerambursabilă din fonduri europene, în valoare de peste 1 milion de euro.

Related posts

Colliers: Standardul WELL Health-Safety, noul must pentru clădiri

Ionut Oprea

Romgaz a prelungit mandatul directorului general cu încă două luni

Stefana Muresan

A fost aleasă varianta pentru Centura Beiușului

Traian Dan

Rotary. Diferențele sunt doar lingvistice, idealurile sunt aceleași!

Ligia Voro

Auchan și foodpanda extind parteneriatul pentru livrări la domiciliul clienților

Traian Dan

Launch of Paris Real Estate Week in September

Papuc Irina

ibis TimiȘoara City Center, deschis oficial

Ion Surdu

O nouă parcare în centrul Oradiei în valoare de peste 13,5 milioane de lei

Traian Dan

Colaborare între CCI Mureș și autoritatea de formare profesională în sistem dual

Ligia Voro

Canadienii de la Celestica, furnizor Alcatel sau NEC, aduc încă 30 milioane dolari în Borș

redactia

Patru oferte pentru sala polivalentă din Turda, investiție de 55 milioane lei

Stefana Muresan

Compania Autonom Rent a Car pune la dispoziţia ONG-urilor maşini gratuite

Traian Dan

FOTO: FOREN 2018 în era tranziției. Energia cheia tuturor problemelor

Ligia Voro

Proiectul cu fonduri UE al Parcului Științific și Tehnologic Bihor a fost deblocat

Traian Dan

Moment aniversar pentru Asociația OncoHelp, care împlinește 15 ani de existență

Nicolae Pop

POZITIV TB: Dr. Sebastian Văduva – „Criza este și un fenomen economic de curățire a sistemului”

Traian Dan

Strabag a facturat 32,6 mil lei pentru Lot 2, Ugheni-Ogra, din autostrada Braşov-Târgu Mureş

redactia

Cadrele didactice din Bihor, cele mai active la cursul „Profesor în Online”

Traian Dan

ADR Vest – 20 de ani de la înființare

Stefana Muresan

Investiţia de 5,9 milioane de euro prin care un oraş din Transilvania renaşte

Stefana Muresan

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a luat peste 6 mil. euro de la UE pentru reabilitare şi modernizare

Stefana Muresan

Paza automatizată reduce substanțial cheltuielile firmelor. Soluția oferită de Gombos Security

Florin Marcel

VGP începe dezvoltarea unui nou parc logistic în Brașov

Nicolae Pop

Liniște și confort în oraș. AMA Residence Tîrgu Mureș

Ligia Voro

Leave a Comment