Energie Energy Mirror Of Romania Mureș Slider

eMobility: Parteneriat strategic E.ON şi Nissan pentru vehicule electrice

E.ON și Nissan au convenit, la Salonul Auto de la Geneva, asupra unui parteneriat strategic prin care îşi propun să valorifice experiența internațională a ambelor companii atât în domeniul mobilității electrice, cât și în distribuția și stocarea energiei electrice, se arată într-un comunicat de presă al E.ON.
 
Mai exact, cei doi parteneri urmăresc, în primul rând, să exploreze oportunitățile legate de ofertele comerciale privind reîncărcarea vehiculelor electrice, precum şi serviciile de tipul vehicle-to-grid (servicii de integrare în reţea). De asemenea, cooperarea se concentrează pe un subiect foarte actual, anume soluțiile de generare și stocare a energiei descentralizate.
Parteneriatul se desfășoară pe baza angajamentului Nissan de a dezvolta un ecosistem electric complet atât pentru consumatori, cât și pentru întreprinderi, precum și pe baza viziunii E.ON privind transformarea vehiculului electric în componentă a ecosistemului eMobility.
Cooperarea dintre cele două companii prinde deja contur în Danemarca, acolo unde clienţilor li se oferă un pachet complet, compus dintr-o stație de încărcare pentru acasă și beneficiază de o rată fixă de energie pentru a-și încărca vehiculul electric Nissan. De aici, se are în vedere în viitorul apropiat extinderea programului în alte țări europene, pentru a continua electrificarea durabilă a vehiculelor și a locuințelor.
În plus, parteneriatul va crea pârghii pentru dezvoltarea infrastructurii pentru maşinile electrice Nissan și pentru implementarea tehnologiei avansate de încărcare bi-direcțională. Cea din urmă va permite clienților să își optimizeze costurile şi consumul de energie. E.ON are deja o experienţă extinsă în domeniul soluțiilor solare și de stocare pentru proprietarii de case. Această calitate va permite celor doi parteneri să ofere clienților Nissan soluții de energie regenerabilă și de optimizare a costurilor cu energia electrică.
“Ne-am propus să eliminăm orice barieră în calea deţinerii vehiculelor electrice. Un astfel de parteneriat inovator precum cel cu E.ON este un nou pas în această călătorie. Obiectivul nostru este ca Nissan să fie recunoscută ca partener de încredere al industriei auto pentru servicii energetice, cu scopul final de a furniza electricitate gratuită cumpărătorilor noștri de vehicule electrice”, a declarat Paul Willcox, președintele Nissan Europe.

“Parteneriatul dintre Nissan și E.ON a luat naştere din dorința noastră de a elibera mașina electrică de orice fel de constrângeri. Ne angajăm să furnizăm clienților produse și servicii inovatoare, integrate și durabile pe piaţa energetică. Acest parteneriat este un pas important spre îndeplinirea acestui scop”, a punctat Karsten Wildberger, şef de operaţiuni al E.ON.

E.ON este deja implicată alături de Nissan, Grupul MOL, Hrvatska elektroprivreda din Croaţia, PETROL şi BMW în dezvoltarea unei reţele europene pentru alimentarea vehiculelor electrice în cadrul proiectului NEXT-E, cofinanţat de Comisia Europeană.
În cadrul acestuia, consorţiul va instala 222 de staţii de încărcare rapidă multi-standard (50 kW) şi 30 de staţii de încărcare ultra-rapidă (150-350 kW) de-a lungul principalelor coridoare europene de transport şi a reţelei trans-europene de transport. În Romania vor fi instalate 40 staţii de încărcare rapidă a vehiculelor electrice. Dintre acestea. un număr de 19 staţii vor fi instalate de către E.ON Energie România, care va susţine această investiţie printr-o finanţare nerambursabilă din fonduri europene, în valoare de peste 1 milion de euro.

Related posts

O nouă bază de tratament în Sovata

Stefana Muresan

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Bayer, ofertă integrată

Ligia Voro

Copiii se vor plimba la Oradea cu Tramvaiul de Epocă și Autobuzul Cabrio

Traian Dan

Azi se împlinesc 101 ani de la instaurarea administrației românești la Oradea

Traian Dan

Electrica Transilvania Nord, investiție în zona turistică Vârtop

Nora Dumitrescu

Tribunalul Arbitral de la Geneva îi dă dreptate lui Remus Borza

Stefana Muresan

Arad: OMV Petrom a finalizat modernizarea depozitului de carburanţi, investiţie de aproximativ 19 milioane de euro

Stefana Muresan

A8, Tîrgu Mureș – Iași – Ungheni, realizată din fonduri europene, zice (încă) ministrul Șova

redactia

Autostrada Sibiu-Pitești, finalizată în 2025

Stefana Muresan

Un milion de euro pentru Aeroportul Oradea, ajutor de la Comisia Europeană

Traian Dan

Deloitte: Locuințele noi s-au scumpit în majoritatea statelor europene în 2019

Traian Dan

Speedwell a semnat contractul cu Bog’Art pentru MIRO, noul proiect de birouri din București

Ionut Oprea

POZITIV TB: Sorin Rotariu, Managing Director, Visma România Holding – „Industria IT este motorul economiei românești și vreau să ducem această parte a economiei la 15% din PIB”

Papuc Irina

Un vis devenit realitate. Stiloul Regelui Mihai I al României made by Herlitz – Pelikan

Ligia Voro

Eldi reinventează reţeta bunului gust

Stefana Muresan

Statuia arhitectului orădean Rimanóczy Kálmán Jr. dezvelita la Oradea

Traian Dan

Editorii de presă digitală, membri ai BRAT – apel către clienți și industria media

Ligia Voro

Revenirea la birou: O nouă experiență zilnică gândită să țină de cont de așteptările angajaților

Papuc Irina

Câştigurile E.ON afectate de dificultăţile din Marea Britanie

A. I.

Târg gastronomic și de vinuri – „Vinul și pâinea”, la Oradea, 19-20 septembrie 2020

Traian Dan

Centru economic de educație și afaceri pentru întreprinzătorii tinerii din Salonta

Traian Dan

Rareș Cojoc, antreprenor general: “În acest business cel mai important factor este locația”

Ligia Voro

Intalnire reprezentanti operatori de sistem transport gaze naturale – TRANSGAZ, DESFA, BULGARTRANSGAZ, FGSZ si ICGB

Stefana Muresan

Castelul Teleki din Dumbrăvioara, județul Mureș, scos la vânzare

redactia

Leave a Comment