Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

KASTAMONU ROMANIA, modelul de succes al unei investiții impresionante în industria lemnului

După aproape 20 de ani de investiții continue, Kastamonu Romania se poate mândri astăzi cu o platformă industrială de prelucrare a lemnului modernă și complexă, cu o poziție recunoscută la nivel regional în rândul producătorilor de PAL brut, melaminat și blaturi de lucru, și la nivel mondial în rândul producătorilor de fețe de uși din HDF texturat.
 

Compania este rezultatul de succes al unui plan de investiții impresionant, atât din punct de vedere financiar cât și uman, care a fost demarat în 1998, când fabrica din Reghin a fost preluată de către Kastamonu Entegre – cel mai mare trust turcesc din industria lemnului și unul dintre jucătorii de top la nivel mondial în acest domeniu.
Pe platforma de la Reghin funcționează o linie de producție pentru PAL cu o capacitate de 500.000 de metri cubi pe an, două linii de melaminare cu o capacitate de 20.000 000 de metri pătrați pe an, o linie de impregnare hârtie cu o capacitate de 50.000.000 de metri pătrați pe an, o linie de producție blaturi de lucru cu o capacitate de peste 200.000 de bucăți pe an, două linii de producție fețe de uși cu o capacitate de peste 17.000.000 de bucăți pe an și o unitate de producție foi de uși cu o capacitate de peste 100.000 de bucăți pe an.
Pe lângă produsele fabricate pe platforma de la Reghin, Kastamonu Romania comercializează și o largă gamă de produse fabricate în cadrul grupului, în fabricile din Turcia și Rusia. Dintre acestea, cele mai de succes pe piața din România sunt MDF-ul brut și melaminat, MDF-ul ultralucios (EvoGloss, Acrylic) și parchetul laminat (Floorpan).

Începând cu anul 2018, Kastamonu va adăuga gamei de produse comercializate și o colecție de 95 de decoruri de laminate decorative.
Forța de muncă locală cu tradiție în exploatarea și industrializarea lemnului coroborată cu potențialul financiar semnificativ al grupului Kastamonu facilitează pentru Kastamonu Romania abordarea unei game variate de produse, răspunzând cu eficiență maximă nevoilor consumatorilor și fiind un partener de bază pentru producătorii de mobilă și distribuitorii de materiale destinate industriei mobilei.
 
 
 



 
 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

HIRSCH Porozell, 45 de ani de experiență internațională în producerea polistirenului expandat

Articolul următor

Astor Valpet, soluții sigure în construcții și amenajări

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share