Industrie Mureș Slider

KASTAMONU ROMANIA, modelul de succes al unei investiții impresionante în industria lemnului

După aproape 20 de ani de investiții continue, Kastamonu Romania se poate mândri astăzi cu o platformă industrială de prelucrare a lemnului modernă și complexă, cu o poziție recunoscută la nivel regional în rândul producătorilor de PAL brut, melaminat și blaturi de lucru, și la nivel mondial în rândul producătorilor de fețe de uși din HDF texturat.
 

Compania este rezultatul de succes al unui plan de investiții impresionant, atât din punct de vedere financiar cât și uman, care a fost demarat în 1998, când fabrica din Reghin a fost preluată de către Kastamonu Entegre – cel mai mare trust turcesc din industria lemnului și unul dintre jucătorii de top la nivel mondial în acest domeniu.
Pe platforma de la Reghin funcționează o linie de producție pentru PAL cu o capacitate de 500.000 de metri cubi pe an, două linii de melaminare cu o capacitate de 20.000 000 de metri pătrați pe an, o linie de impregnare hârtie cu o capacitate de 50.000.000 de metri pătrați pe an, o linie de producție blaturi de lucru cu o capacitate de peste 200.000 de bucăți pe an, două linii de producție fețe de uși cu o capacitate de peste 17.000.000 de bucăți pe an și o unitate de producție foi de uși cu o capacitate de peste 100.000 de bucăți pe an.
Pe lângă produsele fabricate pe platforma de la Reghin, Kastamonu Romania comercializează și o largă gamă de produse fabricate în cadrul grupului, în fabricile din Turcia și Rusia. Dintre acestea, cele mai de succes pe piața din România sunt MDF-ul brut și melaminat, MDF-ul ultralucios (EvoGloss, Acrylic) și parchetul laminat (Floorpan).

Începând cu anul 2018, Kastamonu va adăuga gamei de produse comercializate și o colecție de 95 de decoruri de laminate decorative.
Forța de muncă locală cu tradiție în exploatarea și industrializarea lemnului coroborată cu potențialul financiar semnificativ al grupului Kastamonu facilitează pentru Kastamonu Romania abordarea unei game variate de produse, răspunzând cu eficiență maximă nevoilor consumatorilor și fiind un partener de bază pentru producătorii de mobilă și distribuitorii de materiale destinate industriei mobilei.
 
 
  
 

Related posts

Borsec, Aqua Carpatica și Izvorul Minunilor, în topul celor mai vândute ape

Stefana Muresan

Accenture: Absolventele de studii universitare din 2020 – prima generație care va beneficia de egalitatea de gen la locul de muncă

Stefana Muresan

Comisia Europeană, încrezătoare în rezultatele summitului UE de la Sibiu

Stefana Muresan

Leave a Comment