Ciugud, comuna cu cea mai mare absorbţie de fonduri europene din ţară, respectiv peste 27 de milioane de euro, dispune în 2018 de un buget pentru investiţii de peste 6 milioane de euro, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, primarul localităţii, Gheorghe Damian.
“Am ajuns anul acesta să trecem de 27 de milioane de euro (fonduri europene atrase – n. r.). Pot să vă spun că am ajuns la 9.000 de euro pe locuitor bani europeni atraşi în comuna Ciugud”, a punctat primarul Damian, citat de Agerpres.
El a adăugat că în Anul Centenarului Marii Uniri, Ciugud va beneficia de cel mai mare buget de investiţii din istoria comunei, de peste 6 milioane de euro. “De ce ? Pentru a creşte confortul cetăţeanului în comuna noastră, pentru a ne dovedi o administraţie prietenoasă cu ei şi nu doar cu ei, şi cu mediul de afaceri, şi pentru a demonstra că o administraţie sănătoasă este aceea care lucrează într-un parteneriat sănătos cu comunitatea”, a afirmat primarul.
Gheorghe Damian a precizat că veniturile proprii ale comunei au fost anul trecut faţă de, exemplu, 2006, de 2.741% mai mari, iar faţă de anul 2000, cu 3.000% mai mult. “Unde se duc aceşti bani ? Avem zeci de proiecte de investiţii”, a spus Damian.
Primarul comunei Ciugud a nominalizat în acest sens proiectul privind construcţia unui pod peste râul Mureş şi a drumurilor de acces spre acesta, o investiţie de 8,1 milioane de lei.
“Pe un proiect cu finanţare europeană în valoare de peste 5, 5 milioane de lei, construim o grădiniţă modernă, cu program prelungit, în zona industrială, în zona de dezvoltare economică. Vrem ca cei care lucrează aici să-şi lase copiii la această grădiniţă, ce va fi deschisă de la 6,00 dimineaţa la ora 18,00. Ne dorim ca părinţii să aibă posibilitatea să ia masa de prânz la grădiniţă împreună cu copilul”, a declarat Damian.
Conform acestuia, în zona de dezvoltare economică sunt 35 de companii, care ocupă o suprafaţă de 33,39 de hectare. “Luna viitoare vom finaliza un plan urbanistic zonal prin care încă 15 hectare de teren vor fi aduse în această zonă, deoarece la ora actuală nu mai avem niciun teren, totul este ocupat”, a specificat primarul, adăugând că săptămâna trecută a avut discuţii cu un investitor belgian, care vrea să dezvolte o fabrică în domeniul automotive.
Citește și:
Campionii dezvoltării durabile în digitalizare 2024
Se caută campionii în digitalizare. Cei ce au derulat proiecte în domeniul digitalizării se pot înscrie în competiția…
5 octombrie 2024
Proiect de lege pentru încurajarea întoarcerii în țară a românilor din străinătate
Proiectul întoarcerii în țară a românilor plecați la muncă peste hotare poate fi realizat, în viziunea mai multor…
5 octombrie 2024
Call center-ul de acasă. Foundever: “85% dintre angajați lucrează de la distanță”
Pandemia a schimbat radical modelele de business ale centrelor de servicii din Cluj: deși majoritatea salariaților muncesc în…
5 octombrie 2024
Spitalul de Urgență Sibiu, proiect de 19 milioane lei pentru eficientizare energetică
Consiliul Județean Sibiu a semnat al șaselea contract de finanțare cu ADR Centru pe zona eficientizării energetice a…
5 octombrie 2024
40 km de drum nou va conecta zona Munților Apuseni & Țara Moților cu coridoare de transport importante
Reabilitarea a 40 km de drum deschide zona Munților Apuseni și o conectează la coridoarele de transport europene…
5 octombrie 2024
Minicasa eficientă energetic, plimbată pe trailer în Transilvania și Banat
Un model de locuință inteligentă în miniatură este prezentat în mai multe orașe de către Asociația pentru Promovarea…
4 octombrie 2024
Ministrul educației a vizitat viitorul institut de inteligență artificială din Cluj
Ligia Deca a vizitat șantierul pe care se edifică centrul de cercetare al Universității Tehnice (UTCN) dar și…
4 octombrie 2024
Programul complet al Zilelor Oradiei – Oradea FestiFall 2024
Doar o săptămână ne mai desparte de cel mai așteptat și vibrant festival al orașului: Oradea FestiFall. Anul…
4 octombrie 2024