Ciugud, comuna cu cea mai mare absorbţie de fonduri europene din ţară, respectiv peste 27 de milioane de euro, dispune în 2018 de un buget pentru investiţii de peste 6 milioane de euro, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, primarul localităţii, Gheorghe Damian.
“Am ajuns anul acesta să trecem de 27 de milioane de euro (fonduri europene atrase – n. r.). Pot să vă spun că am ajuns la 9.000 de euro pe locuitor bani europeni atraşi în comuna Ciugud”, a punctat primarul Damian, citat de Agerpres.
El a adăugat că în Anul Centenarului Marii Uniri, Ciugud va beneficia de cel mai mare buget de investiţii din istoria comunei, de peste 6 milioane de euro. “De ce ? Pentru a creşte confortul cetăţeanului în comuna noastră, pentru a ne dovedi o administraţie prietenoasă cu ei şi nu doar cu ei, şi cu mediul de afaceri, şi pentru a demonstra că o administraţie sănătoasă este aceea care lucrează într-un parteneriat sănătos cu comunitatea”, a afirmat primarul.
Gheorghe Damian a precizat că veniturile proprii ale comunei au fost anul trecut faţă de, exemplu, 2006, de 2.741% mai mari, iar faţă de anul 2000, cu 3.000% mai mult. “Unde se duc aceşti bani ? Avem zeci de proiecte de investiţii”, a spus Damian.
Primarul comunei Ciugud a nominalizat în acest sens proiectul privind construcţia unui pod peste râul Mureş şi a drumurilor de acces spre acesta, o investiţie de 8,1 milioane de lei.
“Pe un proiect cu finanţare europeană în valoare de peste 5, 5 milioane de lei, construim o grădiniţă modernă, cu program prelungit, în zona industrială, în zona de dezvoltare economică. Vrem ca cei care lucrează aici să-şi lase copiii la această grădiniţă, ce va fi deschisă de la 6,00 dimineaţa la ora 18,00. Ne dorim ca părinţii să aibă posibilitatea să ia masa de prânz la grădiniţă împreună cu copilul”, a declarat Damian.
Conform acestuia, în zona de dezvoltare economică sunt 35 de companii, care ocupă o suprafaţă de 33,39 de hectare. “Luna viitoare vom finaliza un plan urbanistic zonal prin care încă 15 hectare de teren vor fi aduse în această zonă, deoarece la ora actuală nu mai avem niciun teren, totul este ocupat”, a specificat primarul, adăugând că săptămâna trecută a avut discuţii cu un investitor belgian, care vrea să dezvolte o fabrică în domeniul automotive.
Citește și:
Depoluarea Băii Mari, premiată la World Smart City – Barcelona
Inițiativa din Maramureș vizează utilizarea sustenabilă a terenurilor poluate și reintroducerea lor în circuit printr-o soluție bazată pe…
2 decembrie 2023
Noah Watch a scos un ceas în ediție limitată Gheorghe Zamfir
Producătorul de ceasuri de lemn din comuna clujeană Gilău a fost desemnat să execute o comandă deosebită. “Într-o…
2 decembrie 2023
Wizz Air suspendă trei rute de la Cluj
Mai multe mari orașe din România vor fi afectate de decizia operatorului low-cost din Ungaria. Wizz Air a…
1 decembrie 2023
Weberbau a restaurat Casa Hintz. Cum a fost la inaugurarea Cărturești
Sute de oameni au participat la deschiderea noii librării din clădirea monument istoric, imobil reabilitat de antreprenorul general…
1 decembrie 2023
Târgul de Crăciun din Oradea și-a deschis porțile
Târgul de Crăciun Oradea și-a deschis oficial porțile pentru vizitatori, joi, 30 noiembrie la ora 16:00. Zeci de…
1 decembrie 2023
Primul tren Alstom, din cele 37 cumpărate de ARF, ajunge la Curtici în 2 decembrie
Primul tren produs de către Alstom pentru a fi livrat României, prin ARF – Autoritatea pentru Reforma…
1 decembrie 2023
Consilierul de stat László Borbély a fost ales președinte al prestigioasei organizații Rețeaua Europeană de Dezvoltare Durabilă (ESDN)
László Borbély e noul președinte al Rețelei Europene de Dezvoltare Durabilă (ESDN). La Adunarea Generală a Rețelei Europene de…
30 noiembrie 2023
Asociația BookLand a îmbunătățit condițiile de învățământ pentru 15.000 de copii anual
După 4 ani de activitate susținută în renovarea școlilor din mediul rural, Asociația BookLand trage concluziile. 80 de școli…
30 noiembrie 2023
Zi de Zi știri economice:
