Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

România asigură Comisia Europeană că Autostrada Iași – Tg. Mureș va avea contracte încheiate în 2018

Comisarul european Corina Creţu a declarat, într-un interviu, că autorităţile române au dat asigurări Comisiei Europene că în acest vor fi demarate studiile de fezabilitate şi de impact asupra mediului pentru pregătirea tehnică a secţiunilor autostrăzii Montana.
“Ar fi oportună începerea construcţiei acestei autostrăzi în anul în care România îşi sărbătoreşte centenarul de reunificare. Cu toate acestea, trecerea Munţilor Carpaţi nu este o sarcină uşoară, având în vedere numeroasele provocări geologice şi de inginerie”, a spus comisarul, într-un interviu acordat publicaţiei Curierul de Iaşi.
Corina Creţu a precizat că autorităţile române au trimis cererea de construcţie a autostrăzii Câmpia Turzii – Târgu Mureş, care face legătură cu reţeaua transeuropeană de transport.
“Am fost informaţi de autorităţile române că în acest an vom primi contracte încheiate (studii de fezabilitate, sondaje geologice, evaluări ale impactului asupra mediului sau eventuale proiecte preliminare) pentru pregătirea tehnică a secţiunilor Târgu Mureş – Ditrău – Târgu Neamţ şi Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni. Aceste costuri de pregătire a proiectelor pot fi deja cofinanţate în cadrul programului Infrastructură Mare. Dacă totul merge bine, construcţia propriu-zisă ar trebui să înceapă imediat după finalizarea tuturor pregătirilor necesare: pentru Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni în iunie 2020 şi pentru Târgu Mureş – Ditrău – Târgu Neamţ în decembrie 2021”, a adăugat Corina Creţu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Politicile educationale ale Clujului, prezentate la Sofia in cadrul Conferintei “Regions and Cities Investing in Education to Strengthen EU Values”

Articolul următor

Jumbo se alatura West Park Retail

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share