Cluj Ultimele stiri

Acord cadru pentru serviciile topografice si de cadastru privind imobilele din domeniul public si privat al Clujului

Consiliul Judetean Cluj a încheiat luni, 12 martie 2018, în urma unei proceduri de licitatie publică deschisă derulate în acest scop, acordul cadru privind achizitionarea serviciilor de topografie si cadastru pentru înscrierea în evidentele cadastrale si de carte funciară a imobilelor – clădiri, terenuri si drumuri judetene aflate în inventarul bunurilor care apartin domeniului public sau privat al Judetului Cluj, precum si a celorlalte bunuri imobile care urmează să intre în patrimoniului judetului Cluj în baza unor hotărâri de consiliu judetean sau a altor acte normative.
„Existenta unei evidente clare si cu date exacte, actualizate la zi, privind bunurile imobile aflate în proprietatea judetului este mai mult decât necesară pentru orice investitie pe care o realizăm, fie că ne referim la cele finantate din bugetul Consiliului Judetean, fie la cele cofinantate din fonduri europene nerambursabile”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
În baza acordului cadru încheiat cu firma Topo H.A.N.S. Impex SRL din Bucuresti, pentru o valoare totală de 1.164.735 lei fără TVA, dar si a analizei la zi a necesarului de servicii cadastrale si de topometrie pentru imobilele aflate în proprietatea judetului Cluj, în următorii patru ani vor fi realizate si actualizate toate documentatiile cadastrale necesare înscrierii în Cartea Funciară a dreptului de proprietate asupra imobilelor neîntabulate până în acest moment.
În acelasi timp, în ceea ce priveste imobilele – clădiri si terenuri, vor fi realizate sau actualizate, după caz, noi relevee în care să fie specificată, în mod clar, suprafata utilă, suprafata construită/suprafata construită desfăsurată, precum si determinarea suprafetelor construite ale spatiilor comune – exprimate în metri pătrati si în cote procentuale, pentru condominiile detinute de Consiliul Judetean Cluj. De asemenea, vor fi reactualizate toate informatiile de natură tehnică din cadrul documentelor cadastrale deja întocmite până în acest moment.
În ceea ce priveste infrastructura rutieră a judetului Cluj, Consiliul Judetean urmăreste obtinerea de documentatii pentru topografierea a nu mai putin de 1143 de km de drumuri judetene.

Related posts

Revenirea lui Wargha Enayati. Construiește până la sfârșitul anului viitor cel mai mare proiect medical privat din România, investiție de 60 de mil. euro

redactia

Cluj-Napoca va avea stradă smart şi va moderniza principalul bulevard pe bani europeni

Stefana Muresan

Investiții de 12 mil. euro în Parcul Industrial Eurobusiness II din Oradea

redactia

Leave a Comment