Cluj Turism Ultimele stiri

Prezenta clujeana la Targul International de Turism de la Berlin – un succes incontestabil

Participarea Consiliului Judetean Cluj la Targul International de Turism (ITB) de la Berlin 2018 a fost un adevarat succes in ceea ce priveste promovarea obiectivelor cultural-turistice si a zonelor de interes pentru germanii care intentioneaza sa-si petreaca vacantele in Romania. Standul judetului Cluj a fost asaltat de vizitatorii targului, acestia solicitand informatii despre oportunitatile pe care le au la dispozitie pentru a-si organiza viitoarele sejururi.
„Fara indoiala, atat strategia de promovare in strainatate a Clujului cat si modalitatea concreta in care am decis sa prezentam potentialul turistic al judetului incep sa dea roade, recentul eveniment de la Berlin fiind o noua dovada in acest sens. Tocmai de aceea, vom continua sa folosim aceasta formula de succes, imbinand informatiile de profil prezentate de expertii nostri pe turism cu prestatiile inegalabile ale valorosilor artisti clujeni.”, a precizat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
Pe parcursul celor cinci zile ale manifestarii, reprezentantii Clujului au prezentat publicului german cele mai atractive si reprezentative locuri, zone, obiective si evenimente de interes turistic din judet. Aflat pentru al doilea an consecutiv la acest eveniment international dedicat promovarii turismului, Consiliul Judetean Cluj a urmarit sa prezinte judetul dintr-o perspectiva cat mai complexa, ca o destinatie turistica polivalenta, extrem de pretabila introducerii in cadrul unor circuite si oferte personalizate. Totodata, participarea la targ a reprezentat o foarte buna oportunitate de promovare a potentialului turistic local si regional, cu relevanta si din perspectiva diversificarii legaturilor aeriene directe intre Cluj si principalele orase din Germania, potential generatoare de turisti si oameni de afaceri.
Pe intreaga durata a targului, vizitatorii au umplut pana la refuz standul, mai ales in timpul evolutiilor artistitilor de la Untold si ale celor de la Ansamblul Artistic Romanasul, au cerut informatii despre zona din care provin si despre potentialul turistic al acesteia. Pe langa faptul ca momentele au fost filmate si fotografiate tot timpul, cei prezenti in vizita la stand au tinut neaparat sa joace cu artistii clujeni si si-au facut selfi-uri la standul Clujului. In plus, multi dintre cei care au experimentat jocurile de pe Somes au afirmat ca intentioneaza sa repete experienta si in locurile de unde acestea provin, vizitand Clujul. Vizitatorii au aflat astfel ultimele noutati despre festivalul Untold de la reprezentatii organizatorilor, iar dansatorii de la Ansamblul artistic Romanasul nu doar ca au incantat prin dansurile populare prezentate dar au si devenit instructori de dans ad-hoc pentru sutele de doritori de a se prinde in joc alaturi de ei.
Reamintim faptul ca, in cadrul ITB Berlin, cea mai mare manifestare de profil din Europa, judetul Cluj a fost reprezentat de structura sa de specialitate – Centrul National de Informare si Promovare Turistica (CNIPT), precum si de Asociatia Produs de Cluj.
ITB Berlin a fost infiintat in 1966, acesta reprezentand o platforma unica si complexa de prezentare a ofertelor turistice mondiale ce se adreseaza atat publicului general, cat si specialistilor din turism. In cifre, la editia din 2018 au participat 186 de tari, peste 10.000 de expozanti si un numar de peste 110.000 de vizitatori, public general si specialisti din domeniu.

Related posts

UBB Cluj, acceptată în reţeaua pentru dezvoltare sustenabilă a ONU

redactia

CJ | Noul sediu EBS – NTT Data

Transilvania Business

PROFI ajută prin angajări

Ligia Voro

Cecilia Tudor devine, de la 1 martie 2020, noul director de comunicare și responsabilitate socială aI Groupe Renault România

Nicolae Pop

Bosch Future Mobility Challenge 2020, prima ediție exclusiv online

Transilvania Business

Gala celor mai reușite proiecte bihorene, la Muzeul Țării Crișurilor

Traian Dan

Baia Mare își face ștrand de 5 milioane de euro

Nora Dumitrescu

BVB a implementat măsuri pentru ca activitatea să nu fie afectată de extinderea COVID-19

Ligia Voro

Riscurile procurării de echipamente medicale în contextul Covid-19: cadrul legislativ și nevoile sociale

Ion Surdu

La Sibiu sunt căutați ingineri și operatori pentru Zona Industrială Vest

Stefana Muresan

Conferința Internațională de Service-Learning, la Cluj-Napoca

Ligia Voro

Drumurile din Sălaj vor fi modernizate cu 11 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Punctul de frontieră Borș 2 de pe Autostrada A3, inaugurat în 4 septembrie

Traian Dan

CJ | Literatura şi marea pe viu cu Radu Niciporuc

Fabrica Eaton Electric și-a reluat parțial producția

Nora Dumitrescu

Brașovul începe actualizarea Planului Urbanistic General cu peste 3,4 milioane lei, în cinci etape

Ion Surdu

Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România are un nou președinte

Papuc Irina

Brânza de Țaga bate la porțile Europei

redactia

Undă verde pentru „Autostrada Unirii”

redactia

Cel mai mare retailer fashion alege Unirii View. H&M închiriază 1.000 mp pentru viitorul său sediu

Stefana Muresan

Medlife anunță o nouă investiție: La 10 minute de Piața Victoriei va fi unul dintre cele mai mari proiecte medicale din Europa Centrala și de Est

Papuc Irina

Județul Sibiu își prezintă atuurile turistice în Israel

redactia

EuropaProperty: short-list for 12th annual SEE Real Estate Awards

Ionut Oprea

Fonduri europene pentru un oraș „smart”: Sibiul își actualizează Strategia de Dezvoltare și Planul de Mobilitate pentru următorii 10 ani

Ion Surdu

Leave a Comment