Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Prezenta clujeana la Targul International de Turism de la Berlin – un succes incontestabil

Participarea Consiliului Judetean Cluj la Targul International de Turism (ITB) de la Berlin 2018 a fost un adevarat succes in ceea ce priveste promovarea obiectivelor cultural-turistice si a zonelor de interes pentru germanii care intentioneaza sa-si petreaca vacantele in Romania. Standul judetului Cluj a fost asaltat de vizitatorii targului, acestia solicitand informatii despre oportunitatile pe care le au la dispozitie pentru a-si organiza viitoarele sejururi.
„Fara indoiala, atat strategia de promovare in strainatate a Clujului cat si modalitatea concreta in care am decis sa prezentam potentialul turistic al judetului incep sa dea roade, recentul eveniment de la Berlin fiind o noua dovada in acest sens. Tocmai de aceea, vom continua sa folosim aceasta formula de succes, imbinand informatiile de profil prezentate de expertii nostri pe turism cu prestatiile inegalabile ale valorosilor artisti clujeni.”, a precizat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
Pe parcursul celor cinci zile ale manifestarii, reprezentantii Clujului au prezentat publicului german cele mai atractive si reprezentative locuri, zone, obiective si evenimente de interes turistic din judet. Aflat pentru al doilea an consecutiv la acest eveniment international dedicat promovarii turismului, Consiliul Judetean Cluj a urmarit sa prezinte judetul dintr-o perspectiva cat mai complexa, ca o destinatie turistica polivalenta, extrem de pretabila introducerii in cadrul unor circuite si oferte personalizate. Totodata, participarea la targ a reprezentat o foarte buna oportunitate de promovare a potentialului turistic local si regional, cu relevanta si din perspectiva diversificarii legaturilor aeriene directe intre Cluj si principalele orase din Germania, potential generatoare de turisti si oameni de afaceri.
Pe intreaga durata a targului, vizitatorii au umplut pana la refuz standul, mai ales in timpul evolutiilor artistitilor de la Untold si ale celor de la Ansamblul Artistic Romanasul, au cerut informatii despre zona din care provin si despre potentialul turistic al acesteia. Pe langa faptul ca momentele au fost filmate si fotografiate tot timpul, cei prezenti in vizita la stand au tinut neaparat sa joace cu artistii clujeni si si-au facut selfi-uri la standul Clujului. In plus, multi dintre cei care au experimentat jocurile de pe Somes au afirmat ca intentioneaza sa repete experienta si in locurile de unde acestea provin, vizitand Clujul. Vizitatorii au aflat astfel ultimele noutati despre festivalul Untold de la reprezentatii organizatorilor, iar dansatorii de la Ansamblul artistic Romanasul nu doar ca au incantat prin dansurile populare prezentate dar au si devenit instructori de dans ad-hoc pentru sutele de doritori de a se prinde in joc alaturi de ei.
Reamintim faptul ca, in cadrul ITB Berlin, cea mai mare manifestare de profil din Europa, judetul Cluj a fost reprezentat de structura sa de specialitate – Centrul National de Informare si Promovare Turistica (CNIPT), precum si de Asociatia Produs de Cluj.
ITB Berlin a fost infiintat in 1966, acesta reprezentand o platforma unica si complexa de prezentare a ofertelor turistice mondiale ce se adreseaza atat publicului general, cat si specialistilor din turism. In cifre, la editia din 2018 au participat 186 de tari, peste 10.000 de expozanti si un numar de peste 110.000 de vizitatori, public general si specialisti din domeniu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Producătorul de confecții metalice MetalPRO din Bistrița-Năsăud, noi investiții într-o hală de producție

Articolul următor

Licitație pentru proiectarea și execuția Drumului Apusenilor, contract de 118 mil lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share