Cluj Turism Ultimele stiri

Prezenta clujeana la Targul International de Turism de la Berlin – un succes incontestabil

Participarea Consiliului Judetean Cluj la Targul International de Turism (ITB) de la Berlin 2018 a fost un adevarat succes in ceea ce priveste promovarea obiectivelor cultural-turistice si a zonelor de interes pentru germanii care intentioneaza sa-si petreaca vacantele in Romania. Standul judetului Cluj a fost asaltat de vizitatorii targului, acestia solicitand informatii despre oportunitatile pe care le au la dispozitie pentru a-si organiza viitoarele sejururi.
„Fara indoiala, atat strategia de promovare in strainatate a Clujului cat si modalitatea concreta in care am decis sa prezentam potentialul turistic al judetului incep sa dea roade, recentul eveniment de la Berlin fiind o noua dovada in acest sens. Tocmai de aceea, vom continua sa folosim aceasta formula de succes, imbinand informatiile de profil prezentate de expertii nostri pe turism cu prestatiile inegalabile ale valorosilor artisti clujeni.”, a precizat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
Pe parcursul celor cinci zile ale manifestarii, reprezentantii Clujului au prezentat publicului german cele mai atractive si reprezentative locuri, zone, obiective si evenimente de interes turistic din judet. Aflat pentru al doilea an consecutiv la acest eveniment international dedicat promovarii turismului, Consiliul Judetean Cluj a urmarit sa prezinte judetul dintr-o perspectiva cat mai complexa, ca o destinatie turistica polivalenta, extrem de pretabila introducerii in cadrul unor circuite si oferte personalizate. Totodata, participarea la targ a reprezentat o foarte buna oportunitate de promovare a potentialului turistic local si regional, cu relevanta si din perspectiva diversificarii legaturilor aeriene directe intre Cluj si principalele orase din Germania, potential generatoare de turisti si oameni de afaceri.
Pe intreaga durata a targului, vizitatorii au umplut pana la refuz standul, mai ales in timpul evolutiilor artistitilor de la Untold si ale celor de la Ansamblul Artistic Romanasul, au cerut informatii despre zona din care provin si despre potentialul turistic al acesteia. Pe langa faptul ca momentele au fost filmate si fotografiate tot timpul, cei prezenti in vizita la stand au tinut neaparat sa joace cu artistii clujeni si si-au facut selfi-uri la standul Clujului. In plus, multi dintre cei care au experimentat jocurile de pe Somes au afirmat ca intentioneaza sa repete experienta si in locurile de unde acestea provin, vizitand Clujul. Vizitatorii au aflat astfel ultimele noutati despre festivalul Untold de la reprezentatii organizatorilor, iar dansatorii de la Ansamblul artistic Romanasul nu doar ca au incantat prin dansurile populare prezentate dar au si devenit instructori de dans ad-hoc pentru sutele de doritori de a se prinde in joc alaturi de ei.
Reamintim faptul ca, in cadrul ITB Berlin, cea mai mare manifestare de profil din Europa, judetul Cluj a fost reprezentat de structura sa de specialitate – Centrul National de Informare si Promovare Turistica (CNIPT), precum si de Asociatia Produs de Cluj.
ITB Berlin a fost infiintat in 1966, acesta reprezentand o platforma unica si complexa de prezentare a ofertelor turistice mondiale ce se adreseaza atat publicului general, cat si specialistilor din turism. In cifre, la editia din 2018 au participat 186 de tari, peste 10.000 de expozanti si un numar de peste 110.000 de vizitatori, public general si specialisti din domeniu.

Related posts

Senzor produs de BOSCH la Blaj, inovație revoluționară pentru piața auto

redactia

Fonduri pentru primăriile bihorene în funcție de indicatorii de performanță

Traian Dan

Femei de top la The Woman Cluj

Nicolae Pop

Oradea va avea un Centru de conferințe

Traian Dan

VINVEST 2018, o ediţie dedicată Centenarului Marii Uniri

Stefana Muresan

Nouă clădire pentru secţia de psihiatrie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia

redactia

Județele din Transilvania și Banat, fruntașe la servicii poștale private

Nora Dumitrescu

ANRE: În primele 7 luni ale acestui an au crescut importurile de electricitate cu 45 la sută

Papuc Irina

Drumul spre Mărișel va fi modernizat din banii Europei

Nora Dumitrescu

S-a stabilit locația Spitalului Pediatric Monobloc din Cluj. Licitația, finalizată în acest an

Stefana Muresan

MeasureCamp Bucharest, prima UnConference din România 

Ligia Voro

Centru de curierat de 22 de milioane de euro la Cluj

Nora Dumitrescu

CATTIA Brașov, incubatorul de afaceri cu business plan elaborat de echipa Iceberg, nominalizat pentru Premiul UE pentru Arhitectură Contemporană

Ion Surdu

Trei proiecte IT românești anti-Covid-19, premiate la Hacakthonul Challenge Accepted

Traian Dan

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne aproape de agricultorii din România și nu numai!

redactia

Crescătorii de porcine și păsări pot accesa credite cu adeverințe de la APIA

Traian Dan

Romaero vrea să atragă contracte de 1,5 miliarde euro în următorii ani, compania ar putea intra pe profit

Stefana Muresan

Domeniul Bethlen din Arcalia, modernizat cu 2,5 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Takata recrutează 380 oameni pentru fabrica din Arad

Stefana Muresan

BNR menține dobânda la 1,5% pe an

Traian Dan

Elite în business. Județul Mureș: AAGES Mureș (Ranking 18), producător strategic pentru industrie

Transilvania Business

Top căutări despre Sibiu la nivel local și internațional

A. I.

Românii cheltuie, în medie, 8,7 euro pe lună pentru activități culturale și de recreere

Papuc Irina

UMFST din Târgu Mureș – într-o nouă clasificare mondială de prestigiu

Ligia Voro

Leave a Comment