Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autostrada Sebeş – Turda: Segmentele 3 şi 4, deschise circulaţiei în luna mai

Ministrul Transporturilor Lucian Şova a declarat, miercuri, la Alba Iulia, că şi-a propus ca obiectiv ca în luna mai două dintre segmentele Autostrăzii Sebeş – Turda, respectiv 3 şi 4, să fie deschise circulaţiei, precizând că în cazul celorlalte două loturi – 1 şi 2 – “încă suntem departe de a vorbi despre recepţie”.
“Eu mi-am fixat aşa ca obiectiv ca în cursul lunii mai aceste două segmente să fie deschise. Facem eforturi şi cu constructorii. Avem discuţii săptămânal. Unele dintre aspectele semnalate ca neconformităţi din partea experţilor de la compania de drumuri au fost asumate şi intervin asupra lor astfel încât să fie împăcate şi exigenţele pe care trebuie să le îndeplinească autoritatea contractantă, dar până la urmă să folosim aceste segmente de autostradă, atât de puţine cât sunt totuşi, să fie date în circulaţie, pentru că orice kilometru de autostradă este important şi cu atât mai rău că totuşi există cale de rulare utilizabilă, e păcat să stăm să ne uităm la ea”, a spus Lucian Şova, citat de news.ro.
El a precizat că după “evenimentele nefericite” din trecut privind recepţia altor segmente de autostradă s-a ajuns ca recepţia să nu poate fi făcută decât cu îndeplinirea tuturor condiţionalităţilor.
Întrebat despre loturile 1 şi 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda, ministrul Transporturilor a spus că în cazul acestora “încă suntem departe de a vorbi despre recepţie”.
Ministrul a adăugat că îşi propune ca de la sfârşitul acestei luni să aibă “o activitatea mai consistentă” cu CNAIR şi totodată să facă vizite pe şantiere pentru a afla la faţa locului care sunt problemele cu care se confruntă atât constructorii, cât şi autoritatea contractantă.
Autostrada A10 Sebeş – Turda traversează judeţele Alba şi Cluj, având lungimea totală de 70 kilometri, şi leagă autostrăzile A1 şi A3. Autostrada ar fi trebuit finalizată în 2016, iar lucrarea este împărţită pe patru loturi, dintre care 3 şi 4 sunt cele mai avansate, iar pe 1 şi 2 se înregistrează cele mai mari întârzieri.
Comisia Europeană (CE) a anunţat recent că a aprobat pentru România suma de 272 de milioane euro pentru construcţia autostrăzii Sebeş-Turda.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Decanul Facultății de Medicină din Cluj-Napoca, Anca Dana Buzoianu, a primit Ordinul Naţional de Merit al Republicii Franceze

Articolul următor

Delgaz Grid, investiții de peste 450 milioane lei în rețelele de gaze naturale și energie electrică în 2017

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share