Alba Cluj Infrastructura Ultimele stiri

Autostrada Sebeş – Turda: Segmentele 3 şi 4, deschise circulaţiei în luna mai

Ministrul Transporturilor Lucian Şova a declarat, miercuri, la Alba Iulia, că şi-a propus ca obiectiv ca în luna mai două dintre segmentele Autostrăzii Sebeş – Turda, respectiv 3 şi 4, să fie deschise circulaţiei, precizând că în cazul celorlalte două loturi – 1 şi 2 – “încă suntem departe de a vorbi despre recepţie”.
“Eu mi-am fixat aşa ca obiectiv ca în cursul lunii mai aceste două segmente să fie deschise. Facem eforturi şi cu constructorii. Avem discuţii săptămânal. Unele dintre aspectele semnalate ca neconformităţi din partea experţilor de la compania de drumuri au fost asumate şi intervin asupra lor astfel încât să fie împăcate şi exigenţele pe care trebuie să le îndeplinească autoritatea contractantă, dar până la urmă să folosim aceste segmente de autostradă, atât de puţine cât sunt totuşi, să fie date în circulaţie, pentru că orice kilometru de autostradă este important şi cu atât mai rău că totuşi există cale de rulare utilizabilă, e păcat să stăm să ne uităm la ea”, a spus Lucian Şova, citat de news.ro.
El a precizat că după “evenimentele nefericite” din trecut privind recepţia altor segmente de autostradă s-a ajuns ca recepţia să nu poate fi făcută decât cu îndeplinirea tuturor condiţionalităţilor.
Întrebat despre loturile 1 şi 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda, ministrul Transporturilor a spus că în cazul acestora “încă suntem departe de a vorbi despre recepţie”.
Ministrul a adăugat că îşi propune ca de la sfârşitul acestei luni să aibă “o activitatea mai consistentă” cu CNAIR şi totodată să facă vizite pe şantiere pentru a afla la faţa locului care sunt problemele cu care se confruntă atât constructorii, cât şi autoritatea contractantă.
Autostrada A10 Sebeş – Turda traversează judeţele Alba şi Cluj, având lungimea totală de 70 kilometri, şi leagă autostrăzile A1 şi A3. Autostrada ar fi trebuit finalizată în 2016, iar lucrarea este împărţită pe patru loturi, dintre care 3 şi 4 sunt cele mai avansate, iar pe 1 şi 2 se înregistrează cele mai mari întârzieri.
Comisia Europeană (CE) a anunţat recent că a aprobat pentru România suma de 272 de milioane euro pentru construcţia autostrăzii Sebeş-Turda.

Related posts

Soluţii inovatoare de energie de la E.ON ca să te bucuri din plin de zona ta de confort

Ligia Voro

Business Days București repune pe agendă un subiect major:  rolul oamenilor de afaceri în construcția proiectului de țară

Ionut Oprea

Falcă: Investițiile reprezintă 39% din bugetul municipiului Arad, accentul cade pe dezvoltare

Stefana Muresan

Leave a Comment