Cluj Sanatate Ultimele stiri

Decanul Facultății de Medicină din Cluj-Napoca, Anca Dana Buzoianu, a primit Ordinul Naţional de Merit al Republicii Franceze

Anca Dana Buzoianu, decan al Facultății de Medicină din Cluj-Napoca, a primit Ordinul Naţional de Merit în grad de Cavaler, acordat de Republica Franceză.
Ceremonia a avut loc marți, 13 martie 2018, în aula ”Iuliu Hațieganu” a Universității de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca, în prezența primarului Emil Boc, a unor personalități marcante din sfera academică, dar și cea medicală clujeană, a actualilor și foștilor rectori și decani ai mai multor facultăți de medicină din țară, a unor cunoscuți lideri din mediul de afaceri clujean, a cadrelor didactice și studenților de la UMF Cluj-Napoca.
Excelența Sa, Michèle Ramis, Ambasadorul Republicii Franceze în România, i-a înmânat profesorului univ. dr. Anca Buzoianu, decan al Facultății de Medicină din Cluj-Napoca, decorația acordată de Republica Franceză printr-un brevet semnat de Președintele Emmanuel Macron.
Anca Dana Buzoianu este prima femeie din Cluj care primește această înaltă distincție, ca urmare a contribuției importante pe care a avut-o pentru dezvoltarea francofoniei în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca, dar și în mediul academic și medical clujean.
”Recunoașterea oferită astfel de Statul Francez subliniază performanțele primei femei din Cluj-Napoca decorată cu această distincție și totodată, performanța Școlii clujene de medicină, care pregătește profesioniști remarcabili la nivel internațional în toate ramurile acestui domeniu.”, a subliniat primarul Emil Boc.

Related posts

Bistrița Năsăud: Proiect de 50 mil. euro pentru reabilitarea barajului Colibița

redactia

30.000 de lalele colorează Grădina Botanică din Cluj

Stefana Muresan

40.000 de euro pentru demararea unei afaceri nonagricole în regiunea Nord-Vest

Stefana Muresan

Leave a Comment