Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Delgaz Grid, investiții de peste 450 milioane lei în rețelele de gaze naturale și energie electrică în 2017

Cresterea sigurantei si a calitatii serviciilor de distributie a gazelor naturale si a energiei electrice sunt principalele obiective ale investitiilor derulate an de an de catre compania Delgaz Grid in cele 20 de judete in care este activa.
Astfel, anul trecut, compania de distributie de gaze naturale si electricitate a Grupului E.ON in Romania, a investit circa 9.5 milioane de lei pentru modernizarea a peste 34 kilometri de conducte si bransamente de gaze naturale din judetul Cluj. Cele mai importante investitii au fost derulate in municipiul Cluj-Napoca si localitatile Viisoara, Ceanu Mare si Triteni.
In municipiul Cluj Napoca compania a inlocuit peste 10 kilometri de conducte si bransamente, fiind investite 5.25 milioane de lei, ceea ce reprezinta peste 50% din valoarea totala a investitiilor la nivelul judetului. A fost modernizat sistemul de distributie a gazelor naturale care deserveste consumatorii de pe mai multe strazi din municipiu, printre care mentionam: str. Fierului, Magaziei, Rarau, Tebei, C. Dobrogeanu Gherea, Eroilor, Regele Ferdinand, Croitorilor, Cucului, Dacia, Callatis, Trandafirilor, Anatole France, C.A Rosetti, Dornei si Lapusului.
Alte proiecte de investitii au vizat reteaua de distributie din localitatea Ceanu Mare unde au fost reabilitati 12 km de conducte si bransamente, localitatea Triteni, peste 7.5km si localitatea Viisoara, peste 3km.
« Clientii sunt prioritatea noastra si ei sunt cei care vor beneficia de efectele modernizarii infrastructurii de distributie. Investim an de an sume importante, iar reusita noastra inseamna sa avem tot mai multi clienti care se bucura de confortul dat de gazele naturale sau electricitate, asigurate la parametri superiori de calitate. Vom continua sa investim masiv chiar daca uneori aceasta poate insemna si unele inconveniente pentru cetateni, insa important este ca in urma acestor lucrari se obtine siguranta si confort », declara dl. Csulak Ferenc, Director General Delgaz Grid.
Pentru anul in curs, compania Delgaz Grid si-a propus sa demareze modernizarea circa 43 kilometri de conducte si bransamente de gaze naturale in mai multe localitati ale judetului Cluj, fiind alocat in acest scop un buget in valoare de peste 9 milioane de lei. Se are in vedere demararea unor lucrari noi de investitii in municipiul Cluj-Napoca, precum si in localitatile Padureni si Tritenii de Sus.
Pentru municipiul Cluj-Napoca, planurile de investitii constau in inlocuirea a aproximativ 24.5 kilometri de conducte si bransamente de gaze naturale, valoarea investitiilor fiind estimata la peste 5.75 milioane de lei.
In total, anul trecut Delgaz Grid a investit circa 450 milioane de lei, aceasta fiind cea mai mare suma alocata in acest scop de la intrarea pe piata romaneasca a Grupului E.ON, in anul 2005. Pentru 2018, Delgaz Grid si-a propus sa investeasca peste 494 milioane de lei, destinati in cea mai mare parte modernizarii retelelor de distributie a gazelor naturale si energiei electrice. Totodata, compania va continua sa deruleze campanii de informare a populatiei privind utilizarea corecta si in conditii de siguranta a surselor de energie.
Delgaz Grid, companie din cadrul Grupului german E.ON, deserveste peste 3 milioane de clienti si opereaza:
– o retea de gaze naturale in lungime de peste 21.000 km in 20 de judete din partea de Nord a Romaniei: Cluj, Bistrita Nasaud, Maramures, Satu Mare, Salaj, Timis, Arad, Bihor, Caras-Severin, Hunedoara, Mures, Sibiu, Alba, Harghita, Iasi, Botosani, Vaslui, Suceava, Neamt si Bacau;
– o retea de electricitate de peste 80.000 km in sase judete din Moldova: Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autostrada Sebeş - Turda: Segmentele 3 şi 4, deschise circulaţiei în luna mai

Articolul următor

Companii austriece din domeniul utilităților caută parteneri în Bistrița Năsăud

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share