Bistrița-Năsăud Cluj Energie Investitii Mureș Ultimele stiri

Delgaz Grid, investiții de peste 450 milioane lei în rețelele de gaze naturale și energie electrică în 2017

Cresterea sigurantei si a calitatii serviciilor de distributie a gazelor naturale si a energiei electrice sunt principalele obiective ale investitiilor derulate an de an de catre compania Delgaz Grid in cele 20 de judete in care este activa.
Astfel, anul trecut, compania de distributie de gaze naturale si electricitate a Grupului E.ON in Romania, a investit circa 9.5 milioane de lei pentru modernizarea a peste 34 kilometri de conducte si bransamente de gaze naturale din judetul Cluj. Cele mai importante investitii au fost derulate in municipiul Cluj-Napoca si localitatile Viisoara, Ceanu Mare si Triteni.
In municipiul Cluj Napoca compania a inlocuit peste 10 kilometri de conducte si bransamente, fiind investite 5.25 milioane de lei, ceea ce reprezinta peste 50% din valoarea totala a investitiilor la nivelul judetului. A fost modernizat sistemul de distributie a gazelor naturale care deserveste consumatorii de pe mai multe strazi din municipiu, printre care mentionam: str. Fierului, Magaziei, Rarau, Tebei, C. Dobrogeanu Gherea, Eroilor, Regele Ferdinand, Croitorilor, Cucului, Dacia, Callatis, Trandafirilor, Anatole France, C.A Rosetti, Dornei si Lapusului.
Alte proiecte de investitii au vizat reteaua de distributie din localitatea Ceanu Mare unde au fost reabilitati 12 km de conducte si bransamente, localitatea Triteni, peste 7.5km si localitatea Viisoara, peste 3km.
« Clientii sunt prioritatea noastra si ei sunt cei care vor beneficia de efectele modernizarii infrastructurii de distributie. Investim an de an sume importante, iar reusita noastra inseamna sa avem tot mai multi clienti care se bucura de confortul dat de gazele naturale sau electricitate, asigurate la parametri superiori de calitate. Vom continua sa investim masiv chiar daca uneori aceasta poate insemna si unele inconveniente pentru cetateni, insa important este ca in urma acestor lucrari se obtine siguranta si confort », declara dl. Csulak Ferenc, Director General Delgaz Grid.
Pentru anul in curs, compania Delgaz Grid si-a propus sa demareze modernizarea circa 43 kilometri de conducte si bransamente de gaze naturale in mai multe localitati ale judetului Cluj, fiind alocat in acest scop un buget in valoare de peste 9 milioane de lei. Se are in vedere demararea unor lucrari noi de investitii in municipiul Cluj-Napoca, precum si in localitatile Padureni si Tritenii de Sus.
Pentru municipiul Cluj-Napoca, planurile de investitii constau in inlocuirea a aproximativ 24.5 kilometri de conducte si bransamente de gaze naturale, valoarea investitiilor fiind estimata la peste 5.75 milioane de lei.
In total, anul trecut Delgaz Grid a investit circa 450 milioane de lei, aceasta fiind cea mai mare suma alocata in acest scop de la intrarea pe piata romaneasca a Grupului E.ON, in anul 2005. Pentru 2018, Delgaz Grid si-a propus sa investeasca peste 494 milioane de lei, destinati in cea mai mare parte modernizarii retelelor de distributie a gazelor naturale si energiei electrice. Totodata, compania va continua sa deruleze campanii de informare a populatiei privind utilizarea corecta si in conditii de siguranta a surselor de energie.
Delgaz Grid, companie din cadrul Grupului german E.ON, deserveste peste 3 milioane de clienti si opereaza:
– o retea de gaze naturale in lungime de peste 21.000 km in 20 de judete din partea de Nord a Romaniei: Cluj, Bistrita Nasaud, Maramures, Satu Mare, Salaj, Timis, Arad, Bihor, Caras-Severin, Hunedoara, Mures, Sibiu, Alba, Harghita, Iasi, Botosani, Vaslui, Suceava, Neamt si Bacau;
– o retea de electricitate de peste 80.000 km in sase judete din Moldova: Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui.

Related posts

Legea „Split TVA”, promulgată de președinte

Stefana Muresan

Prelungire de mandate la Teraplast

Ligia Voro

Iaurtul “ca pe vremuri”, aruncat pe piață la Cluj. Statul se luptă cu granzii lactatelor

Stefana Muresan

Provocări și previziuni despre IT-ul românesc: „Noi am reușit în ciuda faptului că suntem în România, nu datorită faptului că suntem în România”

Ion Surdu

Mihai Daraban (CCIR): Creștere economică cu efecte imediate

redactia

TCI a finalizat un parking de 5,6 milioane de euro în Mănăștur

Nora Dumitrescu

Start-up Nation mută sute de firme din Cluj în Sălaj

Nora Dumitrescu

Lansarea proiectului Teaching and Educating for Sustainability, finanțat prin programul Erasmus+, la Universitatea de Vest din Timisoara

redactia

Sălăjenii își vor înmatricula mașinile la mall

Nora Dumitrescu

Compania de Apă Someș va alimenta mai multe comune din Cluj

Nora Dumitrescu

Trei trasee importante din Transilvania, aflate în reabilitare: vor readuce turismul rural pe harta destinațiilor din România

Ion Surdu

Open Call pentru artisti! Inscrie-te in proiectul Fusion Arts 2018- A place to reCREATE yourself!

Stefana Muresan

Cel mai nou tramvai românesc, produs de Astra Vagoane Călători, testat pe liniile din Timişoara

Stefana Muresan

Robotul SAM va înrola abonații Medicover

Ligia Voro

Volintiru: Producţia Romgaz a crescut cu 7% în primele 9 luni şi a fost vândută integral pe piaţa internă

redactia

Ministerul Dezvoltării cumpără 40 de tramvaie noi, contract de peste 68 mil. euro

redactia

1.800 de români pleacă la muncă în Germania de la Cluj

Nora Dumitrescu

Panel central Cities of Tomorrow #6

Ionut Oprea

HAGAG demarează lucrările la H VICTORIEI 109

Stefana Muresan

Asocierea firmelor orădene Costa Voc şi Trebor Drum Construct a câștigat contractul pentru amenajarea Parcului Industrial din Tileagd

redactia

Majorările prețurilor la carburanți trebuie afișate simultan, spune concurența

Ligia Voro

Cristina Pop – Head of Asset Management Romania, P3

Ionut Oprea

Banca Transilvania, desemnată să cumpere Bancpost

Stefana Muresan

Studenții de la USAMV Cluj-Napoca “dau examen de licență” la Festivalul Alimentului

Ligia Voro

Leave a Comment