Bistrița-Năsăud Cluj Energie Investitii Mureș Ultimele stiri

Delgaz Grid, investiții de peste 450 milioane lei în rețelele de gaze naturale și energie electrică în 2017

Cresterea sigurantei si a calitatii serviciilor de distributie a gazelor naturale si a energiei electrice sunt principalele obiective ale investitiilor derulate an de an de catre compania Delgaz Grid in cele 20 de judete in care este activa.
Astfel, anul trecut, compania de distributie de gaze naturale si electricitate a Grupului E.ON in Romania, a investit circa 9.5 milioane de lei pentru modernizarea a peste 34 kilometri de conducte si bransamente de gaze naturale din judetul Cluj. Cele mai importante investitii au fost derulate in municipiul Cluj-Napoca si localitatile Viisoara, Ceanu Mare si Triteni.
In municipiul Cluj Napoca compania a inlocuit peste 10 kilometri de conducte si bransamente, fiind investite 5.25 milioane de lei, ceea ce reprezinta peste 50% din valoarea totala a investitiilor la nivelul judetului. A fost modernizat sistemul de distributie a gazelor naturale care deserveste consumatorii de pe mai multe strazi din municipiu, printre care mentionam: str. Fierului, Magaziei, Rarau, Tebei, C. Dobrogeanu Gherea, Eroilor, Regele Ferdinand, Croitorilor, Cucului, Dacia, Callatis, Trandafirilor, Anatole France, C.A Rosetti, Dornei si Lapusului.
Alte proiecte de investitii au vizat reteaua de distributie din localitatea Ceanu Mare unde au fost reabilitati 12 km de conducte si bransamente, localitatea Triteni, peste 7.5km si localitatea Viisoara, peste 3km.
« Clientii sunt prioritatea noastra si ei sunt cei care vor beneficia de efectele modernizarii infrastructurii de distributie. Investim an de an sume importante, iar reusita noastra inseamna sa avem tot mai multi clienti care se bucura de confortul dat de gazele naturale sau electricitate, asigurate la parametri superiori de calitate. Vom continua sa investim masiv chiar daca uneori aceasta poate insemna si unele inconveniente pentru cetateni, insa important este ca in urma acestor lucrari se obtine siguranta si confort », declara dl. Csulak Ferenc, Director General Delgaz Grid.
Pentru anul in curs, compania Delgaz Grid si-a propus sa demareze modernizarea circa 43 kilometri de conducte si bransamente de gaze naturale in mai multe localitati ale judetului Cluj, fiind alocat in acest scop un buget in valoare de peste 9 milioane de lei. Se are in vedere demararea unor lucrari noi de investitii in municipiul Cluj-Napoca, precum si in localitatile Padureni si Tritenii de Sus.
Pentru municipiul Cluj-Napoca, planurile de investitii constau in inlocuirea a aproximativ 24.5 kilometri de conducte si bransamente de gaze naturale, valoarea investitiilor fiind estimata la peste 5.75 milioane de lei.
In total, anul trecut Delgaz Grid a investit circa 450 milioane de lei, aceasta fiind cea mai mare suma alocata in acest scop de la intrarea pe piata romaneasca a Grupului E.ON, in anul 2005. Pentru 2018, Delgaz Grid si-a propus sa investeasca peste 494 milioane de lei, destinati in cea mai mare parte modernizarii retelelor de distributie a gazelor naturale si energiei electrice. Totodata, compania va continua sa deruleze campanii de informare a populatiei privind utilizarea corecta si in conditii de siguranta a surselor de energie.
Delgaz Grid, companie din cadrul Grupului german E.ON, deserveste peste 3 milioane de clienti si opereaza:
– o retea de gaze naturale in lungime de peste 21.000 km in 20 de judete din partea de Nord a Romaniei: Cluj, Bistrita Nasaud, Maramures, Satu Mare, Salaj, Timis, Arad, Bihor, Caras-Severin, Hunedoara, Mures, Sibiu, Alba, Harghita, Iasi, Botosani, Vaslui, Suceava, Neamt si Bacau;
– o retea de electricitate de peste 80.000 km in sase judete din Moldova: Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui.

Related posts

Trei antreprenori din Brașov au investit 80.000 de euro într-un centru de escaladă lângă București

Papuc Irina

Bosch a investit peste 76 de milioane de euro în România în 2019. Perspective pentru 2020

Papuc Irina

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad – Partener Enterprise Europe Network

redactia

Banca Mondială va ajuta Clujul să își aducă investitori

Nora Dumitrescu

Două dintre cele patru grupuri ale centralei de la Iernut se opresc definitiv

redactia

O delegaţie a Fondului suveran de investiţii din Qatar, la București

Ligia Voro

Centrul comercial Satu Mare Shopping Plaza deținut de Radu Bud, scos la vânzare cu 12,5 milioane de euro

Stefana Muresan

Antibiotice Iași a câștigat licitația organizată de Comisia Europeană pentru unul dintre cele mai utilizate antibiotice în tratamentul pentru COVID-19

Papuc Irina

Noul birou al AHK România

Papuc Irina

De la stabil, la negativ. Scăderea ratingului de țară pentru România: ce avem și ce urmează

Papuc Irina

Supercom ia locul Rosal pe străzile Clujului, pentru 18 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Tarom ar putea deschide o bază aeriană la Sibiu

Stefana Muresan

Harghita: Locurile de cazare ocupate pentru vizita Papei Francisc. Sunt așteptate un milion de persoane

redactia

Finanțarea metroului de Cluj, pusă în pericol de birocrație

Nora Dumitrescu

Proclamație a statului Ohio dedicată Centenarului României

Stefana Muresan

Care sunt cele mai importante șantiere din Oradea

Stefana Muresan

Decanul Facultății de Medicină din Cluj-Napoca, Anca Dana Buzoianu, a primit Ordinul Naţional de Merit al Republicii Franceze

Stefana Muresan

Un startup din Sibiu vrea să folosească tehnologia blockchain pentru ajuta medicii și pacienții

Papuc Irina

Comunicarea internă – factor esențial pentru engagementul angajaților

Stefana Muresan

”Tradiții nipone”, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Stefana Muresan

Primăria Arad câștigă o finanţare europeană de peste 85 de milioane de lei

redactia

AZO pierde din cauza OUG 114, ministrul Agriculturii speră că va fi abrogată în Parlament

Ligia Voro

Joi, 19 noiembrie –  „Romanian Food & Agribusiness Conference”, online  

Ionut Oprea

CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ TB – Viitorul Europei, discutat în cadrul unei conferințe internaționale la Sibiu

Stefana Muresan

Leave a Comment