Cluj Ultimele stiri

Cum a fost la HR Summit Cluj-Napoca 2018

Inovație în HR, Agile HR, employee engagement, wellbeing la locul de muncă, gamification, disonanțe cognitive în procesul de recrutare, influențare cu impact, sisteme software în HR, instrumente de diagnoză și employer branding sunt doar câteva tematici care au fost abordate în cadrul Conferinței de Resurse Umane HR Summit.
“Daca ar fi să sumarizez experiența HR Summit 2018 în 3 cuvinte, aș spune că HR Summit conectează, inspiră și nu în ultimul rând educă. Tematici de actualitate, speakeri internaționali și discuții despre the future of work, experiențe autentice la locul de muncă și modalități eficiente de comunicare internă – aspect care, de cele mai multe ori este neglijat și care are o influență direct asupra percepției angajaților despre organizație – poziționează HR Summit ca fiind cei mai important eveniment regional de resurse umane”, declară Bianca Tritean, Project Manager HR Summit.
HR Marketing și comunicarea internă eficientă – piloni importanți de business
În ciuda faptului că tehnologia este deja prezentă în vaste domenii profesionale, aceasta nu poate înlocui importanța oamenilor ca forță de muncă. „Dacă permitem line managerilor, de la CEO până la cel mai mic grad de team leader, să redefinească, să articuleze misiunea și viziunea companiei și să o traducă angajaților în așa fel în cât aceștia să înțeleagă CINE sunt și UNDE sunt, organizația beneficiză de un nivel de employee engagement mult mai ridicat”, susține Anthony Ryland, Founder & Managing Director, Tap’d Solutions.
”Salariul, bunăstarea la job și mediul de lucru reprezintă nevoile de bază ale unui angajat. În prezent, pentru a crește nivelul de 30% al oamenilor care afirmă că sunt engaged, trebuie să apelăm la strategii de comunicare internă inovatoare. Oriunde în lume, principiile de business și comuncare rămân aceleași”, declară Catrin Lewis, Global Internal Communications Manager, Reward Gateway. Pe parcursul speech-ului, Catrin a scos în evidență necesitatea HR Marketingului și a arătat cât este de important să folosim social media la potețialul ei maxim.
HR-ul ar trebui să devină cu adevărat un partener strategic pentru business
“Ceea ce trebuie să facă HR-ul astăzi este să adauge valoare, iar să adaugi valoare înseamnă să cunoști foarte bine business-ul și să lași la o parte activitățile care se pot face în cadrul unui Share Service Center. Tot ceea ce înseamnă operațiuni tranzacționale ar trebui înlăturate din HR, iar HR-ul ar trebui să devină cu adevărat un partener strategic pentru business.”, susține Alexandru Aldoescu, Head of HR, General Affairs &Procurement Manager (România & Bulgaria), Samsung Electronics România. Innovation keeps you moving a fost titlul workshop-ului pe care Alexandru l-a susținut în prima zi a evenimentului, în cadrul căruia a provocat comunitatea de resurse umane din Transilvania să găsească soluții inovative cu scopul de a scurta procesul de recrutare de la cinci luni la cinci zile.
“Pentru a avea o organizație performantă avem nevoie în primul rând de procese de optimizare și de oameni performanți.”, susține Dana Tudor Tănase, Managing Partner, Creative&Bright. Care sunt provocările în materie de wellbeing?
• 85% dintre angajați, la nivel global, își caută activ sau pasiv un alt loc de muncă;
• 63% dinintre angajații români se declară stresați la locul de muncă;
• 61% dintre ei sunt neimplicați, iar pe de altă parte, costul absenteismului în România este de 703 euro per angajat.
În acest context, Dana a pus accent pe importanța implementării unor programe de wellbeing la nivel de organizație. Ca impact semnificativ acestea cresc satisfacția clienților cu 10%, productivitatea angajaților cu 21% și creșterea profitabilității cu 22%. De asemenea, absenteismul scade cu 37% și fluctuația de personal cu până la 65%.
Despre HR Summit – The SuperHeroes Conference
HR Summit The SuperHeRoes Conference a avut loc în 13-14 martie la Cluj-Napoca. Conferința a fost susținută de Creative&Bright, Influence Consulting, Zucchetti România, Smart HR, MindIT Consulting, Ascendis România, Equatorial, Never Fail, CV30, Playful Learning, Cufir, P&M Furniture, Office Therapy, The Healthy Cake.

Related posts

Licitație pentru proiectarea și execuția Drumului Apusenilor, contract de 118 mil lei

Stefana Muresan

Mobilizare pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda: a început montarea parapeților

Ion Surdu

Parcare subterană de 2.500 de metri pătrați în centrul istoric al Timișoarei. Primăria caută investitor privat

redactia

Lucrările la Podul Dacia și Pasajul Magheru din Oradea, gata în procent de peste 65%

Traian Dan

Palatul Universul din Bucureşti a fost scos la vânzare

Papuc Irina

Autoliv vrea să atragă zeci de ingineri de dezvoltare și testare software pentru noua divizie de electronice de la Brașov

redactia

Unifarm: 12 avioane cargo și cel puțin 6 transporturi terestre cu PPE urmează să vină în România până la jumătatea lunii mai

Papuc Irina

Sibiu: Montana Garden, una dintre cele mai mari investiții în turismul local din ultimii ani

Stefana Muresan

Tronson de 61 km al celui mai circulat drum judetean din Arad, reabilitat cu peste 140 mil. lei

Stefana Muresan

COMM360: Reputația – greu de construit, ușor de distrus

Transilvania Business

Două comune din Bihor vor să îşi construiască propriul drum de legătură. Se va fluidiza traficul pe centura Oradiei

redactia

Indienii de la Orbit Pharmaceuticals, împreună cu proprietarii Sanosan, vizează relansarea Europharm

Stefana Muresan

Dräxlmaier Hunedoara investește 80.000 de euro în dotarea atelierelor pentru elevii din sistemul de învățământ dual

Papuc Irina

Primul centru de formare profesională integrată din România, la Oradea; investiție de 3 mil. euro, din fonduri comunitare

Stefana Muresan

The Guardian, despre bicicletele Pegas: De la vestigii ale erei comuniste la design de secol 21

Stefana Muresan

Dunwell: Cluj-Napoca, orașul cu cele mai scumpe terenuri din România. Topul orașelor cu cele mai ridicate prețuri pentru dezvoltări industriale

Stefana Muresan

PwC Autofacts: Romania will have the fastest recovery of car sales in Central Europe, after the decline in 2020

Papuc Irina

SPACES deschide primele centre la București

Ligia Voro

CAMPANIE DE COLECTARE A DEȘEURILOR ELECTRICE ȘI ELECTRONICE ÎN SATU MARE

Gruita Ienasoiu

AEW a finalizat vânzarea Promenada Mall Târgu Mureș către Indotek

Ligia Voro

Conflictele de business se rezolvă profitabil la mediator

Stefana Muresan

Adelina Chișu: “La Ghepard Communication nu facem tranziţii, ci mai degrabă învăţăm constant să experimentăm Echilibrul între clasic şi modern”

Nicolae Pop

Cluj-Napoca găzduiește Startup Europe Summit 2019

Stefana Muresan

Adela Cojan, ex-director al Spitalului Polisano din Sibiu, numită preşedinte al CNAS

Papuc Irina

Leave a Comment