Cluj Ultimele stiri

Cum a fost la HR Summit Cluj-Napoca 2018

Inovație în HR, Agile HR, employee engagement, wellbeing la locul de muncă, gamification, disonanțe cognitive în procesul de recrutare, influențare cu impact, sisteme software în HR, instrumente de diagnoză și employer branding sunt doar câteva tematici care au fost abordate în cadrul Conferinței de Resurse Umane HR Summit.
“Daca ar fi să sumarizez experiența HR Summit 2018 în 3 cuvinte, aș spune că HR Summit conectează, inspiră și nu în ultimul rând educă. Tematici de actualitate, speakeri internaționali și discuții despre the future of work, experiențe autentice la locul de muncă și modalități eficiente de comunicare internă – aspect care, de cele mai multe ori este neglijat și care are o influență direct asupra percepției angajaților despre organizație – poziționează HR Summit ca fiind cei mai important eveniment regional de resurse umane”, declară Bianca Tritean, Project Manager HR Summit.
HR Marketing și comunicarea internă eficientă – piloni importanți de business
În ciuda faptului că tehnologia este deja prezentă în vaste domenii profesionale, aceasta nu poate înlocui importanța oamenilor ca forță de muncă. „Dacă permitem line managerilor, de la CEO până la cel mai mic grad de team leader, să redefinească, să articuleze misiunea și viziunea companiei și să o traducă angajaților în așa fel în cât aceștia să înțeleagă CINE sunt și UNDE sunt, organizația beneficiză de un nivel de employee engagement mult mai ridicat”, susține Anthony Ryland, Founder & Managing Director, Tap’d Solutions.
”Salariul, bunăstarea la job și mediul de lucru reprezintă nevoile de bază ale unui angajat. În prezent, pentru a crește nivelul de 30% al oamenilor care afirmă că sunt engaged, trebuie să apelăm la strategii de comunicare internă inovatoare. Oriunde în lume, principiile de business și comuncare rămân aceleași”, declară Catrin Lewis, Global Internal Communications Manager, Reward Gateway. Pe parcursul speech-ului, Catrin a scos în evidență necesitatea HR Marketingului și a arătat cât este de important să folosim social media la potețialul ei maxim.
HR-ul ar trebui să devină cu adevărat un partener strategic pentru business
“Ceea ce trebuie să facă HR-ul astăzi este să adauge valoare, iar să adaugi valoare înseamnă să cunoști foarte bine business-ul și să lași la o parte activitățile care se pot face în cadrul unui Share Service Center. Tot ceea ce înseamnă operațiuni tranzacționale ar trebui înlăturate din HR, iar HR-ul ar trebui să devină cu adevărat un partener strategic pentru business.”, susține Alexandru Aldoescu, Head of HR, General Affairs &Procurement Manager (România & Bulgaria), Samsung Electronics România. Innovation keeps you moving a fost titlul workshop-ului pe care Alexandru l-a susținut în prima zi a evenimentului, în cadrul căruia a provocat comunitatea de resurse umane din Transilvania să găsească soluții inovative cu scopul de a scurta procesul de recrutare de la cinci luni la cinci zile.
“Pentru a avea o organizație performantă avem nevoie în primul rând de procese de optimizare și de oameni performanți.”, susține Dana Tudor Tănase, Managing Partner, Creative&Bright. Care sunt provocările în materie de wellbeing?
• 85% dintre angajați, la nivel global, își caută activ sau pasiv un alt loc de muncă;
• 63% dinintre angajații români se declară stresați la locul de muncă;
• 61% dintre ei sunt neimplicați, iar pe de altă parte, costul absenteismului în România este de 703 euro per angajat.
În acest context, Dana a pus accent pe importanța implementării unor programe de wellbeing la nivel de organizație. Ca impact semnificativ acestea cresc satisfacția clienților cu 10%, productivitatea angajaților cu 21% și creșterea profitabilității cu 22%. De asemenea, absenteismul scade cu 37% și fluctuația de personal cu până la 65%.
Despre HR Summit – The SuperHeroes Conference
HR Summit The SuperHeRoes Conference a avut loc în 13-14 martie la Cluj-Napoca. Conferința a fost susținută de Creative&Bright, Influence Consulting, Zucchetti România, Smart HR, MindIT Consulting, Ascendis România, Equatorial, Never Fail, CV30, Playful Learning, Cufir, P&M Furniture, Office Therapy, The Healthy Cake.

Related posts

Principalele economii ale românilor se duc spre cumpărarea unei case

Traian Dan

Sharp și-a prezentat cel mai nou monitor, dedicat lucrului în Windows  

Ligia Voro

Recital extraordinar VOCI PENTRU EUROPA, în Turneul laureaților Concursului Internațional de Canto ”Georges Enesco” Paris – Luni, 13 mai 2019

Stefana Muresan

Elite în business. Județul Mureș. Ranking I: Violeta Oltean, director general MAVIPROD: “Nimic nu este mai frumos decât să ai o afacere proprie pe care să o vezi cum crește, din nimic, și ajunge acolo unde nici nu ai visat!”

Ligia Voro

Începe construcția Podului Centenarului din Oradea, investiție de 2,5 mil. euro

Stefana Muresan

Studiu CEZ: Din ce în ce mai mulți români sunt interesați să #SchimbePeVerde

Ligia Voro

Muzeul Etnografic al Transilvaniei se redeschide. Administratorii au pregătit o serie de măsuri speciale

Papuc Irina

Încasări record pentru hoteluri și restaurante de 1 Decembrie la Alba Iulia

redactia

Benchmark Electronics, afaceri de 330 mil. lei cu fabrica din judeţul Braşov

Stefana Muresan

Profitabilitatea Grupului TeraPlast a crescut cu 26%  

Ligia Voro

Hirschmann România pregătită pentru noi proiecte

redactia

Top județelor din Regiunea Centru la comerț: exporturi de 8 miliarde de euro, importuri de 7,5 miliarde de euro în 9 luni

Papuc Irina

Jumătate din suprafața agricolă a României a fost cultivată cu porumb și floarea soarelui

Stefana Muresan

Bihor: Licitație pentru construirea a trei bazine didactice de înot

Stefana Muresan

Clujul face jocurile la bursă. Radu Hanga, ales pe patru ani

Nora Dumitrescu

Universitarii clujeni au scos prima producție de cireșe

Nora Dumitrescu

Hidroelectrica, dividende de peste un miliard de lei

Stefana Muresan

Energynomics organizează a șaptea ediție Spring Cocktail 2020

Papuc Irina

Cluj: Alocare de 23 mil. lei pentru infrastrutura Tetarom V

Stefana Muresan

Turda, orașul din inima Transilvaniei care se transformă într-un oraș occidental!

redactia

Complexul Energetic Hunedoara va furniza servicii de sistem la o putere de 400 de MW până în 2020

Stefana Muresan

Alertă: Fan Courier avertizează asupra unui nou atac de tip phishing

Papuc Irina

Constructorul arădean P.A.B. aparținând omului de afaceri Ion Sandu, angajări masive

Stefana Muresan

S-a aprobat Memorandumul pentru programul de susţinere a companiilor mari

Traian Dan

Leave a Comment