Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investiție de 8,9 mil. lei în depozitul de gaze Depomureş

Ministerul Energiei a recepţionat miercuri o investiţie în valoare de 8,9 milioane lei în reţeaua de conducte de gaze naturale aferentă depozitului de gaze Depomureş, din Târgu Mureş, informează ministerul.
Investiţia face parte din proiectele de interes comun aprobate de Comisia Europeană, iar autorizaţia de construire a fost emisă de Ministerul Energiei în luna septembrie a anului trecut.
Noua conductă are o lungime de peste 3 kilometri şi este proiectată să asigure o presiune de 100 bar. Aceasta a fost proiectată atât pentru injecţia gazelor naturale în depozitul Depomureş, cât şi pentru extracţia gazelor şi livrarea lor în sistemul naţional de transport al gazelor naturale.
“Deşi pare un proiect local, acesta este extrem de important pentru întregul sistem naţional de transport al gazelor. Această investiţie, finalizată şi aflată deja în exploatare, a înlocuit o infrastructură veche de peste 30 de ani. Nu de puţine ori, în perioadele de vârf de consum, au fost situaţii în care gazele stocate acolo nu puteau fi extrase sau nu au sprijinit la capacitatea maximă sistemul naţional de transport. Prin această investiţie, am eliminat aceste vulnerabilităţi în ceea ce priveşte aprovizionarea cu gaze în perioadele cu cerere ridicată”, a declarat ministrul Energiei, Anton Anton.
Depozitul de înmagazinare Depomureş are o capcitate de 300 de milioane de metri cubi.
În prezent, pe piaţa românească a gazelor naturale există trei operatori pentru depozitele de înmagazinare subterană: Romgaz, Depomureş şi Amgaz. De asemenea, există 34 de societăţi de distribuţie şi furnizare a gazelor naturale către consumatorii captivi – cei mai mari fiind Distrigaz Sud şi E.ON Gaz Romania şi 76 de furnizori pe piaţa angro.
Romgaz operează şase depozite pe teritoriul României, cu o capacitate totală de lucru de 2,92 miliarde de metri cubi, şi deţine un pachet de 41% din operatorul Depomureş, în asociere cu Engie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Werk Property Group investeste 14 mil. euro intr-un proiect rezidential unic in Romania

Articolul următor

CTP o numește pe Andreea Odovîncă în funcția de Director Financiar pentru România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share