Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noi soluţii Smart City la Alba Iulia: Senzori ultrasonici de parcare şi de alertă, pe stâlpi de iluminat

Noi soluţii inteligente pentru monitorizarea traficului și a locurilor din parcările publice sunt propuse de administrația orașului Alba Iulia. Una dintre ele propune un sistem cu senzori ultrasonici montaţi pe stâlpi de iluminat, prin care să fie identificate maşinile în parcări şi să fie monitorizat traficul auto şi pietonal, dar şi dispozitive cu butoane de alertă, prin care să se poată semnala situaţii de urgenţă legate de sănătate sau siguranţă publică, scrie ziarul Alba24.ro.
În lista proiectelor propuse pentru aprobare în şedinţa de joi a Consiliului Local se află şi trei propuneri de soluţii smart pentru municipiul Alba Iulia.
Una dintre acestea este varianta “Intrarom” SA Bucureşti, ce oferă “Pachet complet de soluţii sustenabile pentru oraşe inteligente” implementat la nivel stradal, un ansamblu de module şi aplicaţii inteligente.
Pachetul cuprinde trei lămpi inteligente cu LEF56W cu module preinstalate de comunicare şi control tip gateway şi antene radio integrate. Fiecare va avea modul de control incorporat, prin care se poate ajusta intensitatea luminii.
Alt proiect, tot pentru iluminat public intelligent, este propus de Philips Lighting – “iluminat inteligent şi eficient energetic”, notează sursa citată.
Este vorba despre instalarea a 10 lămpi inteligente cu LED de mare putere (104W), calitate (culoare 3000K) şi eficienţă energetică, 8 kit-uri de control cu acces GSM ce pot fi utilizate cu lămpile actuale. Pentru telegestiune, se foloseşte City Touch – sistem control inteligent centralizat iluminat public, cu sistem tip cloud cu acces securizat multi-utilizator de pe terminale PC sau tabletă, comunicaţie criptată în reţea GSM. Oferă: conexiune şi control individual la nivel de lampă, programare scenariu control al intensităţii luminoase şi control/rapoarte privind consumurile sau eventualele defecţiuni; înregistrarea automată a lămpilor noi în sistem. Reducerile estimate de consum energie electrică sunt de peste 40%.
Al treilea proiect vizează instalarea unui sistem cu tehnologie verde de ultimă generaţie la o creşă din oraş. Astfel, vor fi reduse costurile pentru apa caldă menajeră.
Iniţiativa aparţine Delphi Electric SRL Alba Iulia, ce pune la dispoziţie un sistem solar termodinamic tip Solar Box 1 pentru preparare apă caldă menajeră.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitatea de Vest din Timișoara: Au început înscrierile în grupul țintă al proiectului „Atelierul de antreprenori ”

Articolul următor

Un miliardar suedez de 92 de ani controlează circa 1.200 ha de teren agricol în Banat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share