Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Au fost selectate proiectele ce vor primi finantare nerambursabila de la Consiliul Judetean Cluj

Comisiile de specialitate, special constituite la nivelul Consiliului Judetean Cluj, au incheiat procesul de evaluare si selectie a celor 735 de proiecte depuse de catre organizatiile non-profit si de entitatile publice din sfera tineretului si activitatilor socio-educationale, a sportului, culturii si cultelor religioase recunoscute in Romania, precum si din sfera Centenarului Marii Uniri.
,,Am incheiat cu succes o noua procedura anuala de selectie a proiectelor depuse de catre entitatile non-profit, avand intreaga convingere ca acestea vor avea un impact pozitiv asupra comunitatii.”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
Departajat pe domenii de interes, cele mai multe cereri au fost depuse in sfera cultelor – 297 – din care, in urma procesului de selectie, vor fi finantate un numar de 250, bugetul alocat acestui domeniu fiind de 2.000.000 de lei. Sfera tineretului si cea a culturii sunt alte doua domenii care au prezentat un interes deosebit pentru solicitanti, fiind inregistrate nu mai putin de 156 de cereri pentru tineret, din care 87 au fost propuse spre finantare, respectiv 130 de cereri la cultura, din care 115 urmeaza a fi sustinute din fondurile alocate, fiecaruia dintre cele doua domenii fiindu-i repartizata suma de 500.000 de lei. Totodata, pentru sustinerea activitatilor si programelor sportive, Consiliul Judetean Cluj a alocat in acest an suma de 1.200.000 de lei, suma ce va fi utilizata pentru cele 53 de proiecte, din totalul de 95 depuse, care au indeplinit toate criteriile de eligibilitate prevazute in regulament.
Ca o noutate pentru anul 2018, an in care Romania celebreaza 100 de ani de la infaptuirea Marii Uniri, forul administrativ judetean a venit in sprijinul entitatilor care au elaborat initiative in acest sens, alocand suma de 300.000 de lei. Astfel, un numar de 59 de structuri au depus solicitari ce au ca obiectiv marcarea acestui moment istoric deosebit, 49 urmand sa fie sustinute financiar de forul administrativ judetean.
Lista tuturor entitatilor ale caror initiative indeplinesc conditiile cerute pentru acordarea de finantare si suma propusa a fi alocata fiecarei organizatii in parte va fi supusa spre dezbatere in plenul Consiliului Judetean si aprobata prin hotarare a forului administrativ. Totodata, aceste structuri non-profit vor fi instiintate atat in scris, cat si in format electronic, in legatura cu aprobarea finantarii programului propus, valoarea finantarii, precum si in ce priveste alte aspecte legate de implementarea in conditii corespunzatoare a proiectului.
Lista proiectelor castigatoare poate fi consultata pe site-ul oficial al institutiei (www.cjcluj.ro) la sectiunea Formulare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Directorul CNAIR: În 2018 se vor finaliza „cu siguranţă” lucrările la 60 de kilometri de autostradă

Articolul următor

Parcare supraetajată cu 400 de locuri în zona centrală a municipiului Oradea, investiție de peste 17 mil. lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share