Cluj Cultural Ultimele stiri

Au fost selectate proiectele ce vor primi finantare nerambursabila de la Consiliul Judetean Cluj

Comisiile de specialitate, special constituite la nivelul Consiliului Judetean Cluj, au incheiat procesul de evaluare si selectie a celor 735 de proiecte depuse de catre organizatiile non-profit si de entitatile publice din sfera tineretului si activitatilor socio-educationale, a sportului, culturii si cultelor religioase recunoscute in Romania, precum si din sfera Centenarului Marii Uniri.
,,Am incheiat cu succes o noua procedura anuala de selectie a proiectelor depuse de catre entitatile non-profit, avand intreaga convingere ca acestea vor avea un impact pozitiv asupra comunitatii.”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
Departajat pe domenii de interes, cele mai multe cereri au fost depuse in sfera cultelor – 297 – din care, in urma procesului de selectie, vor fi finantate un numar de 250, bugetul alocat acestui domeniu fiind de 2.000.000 de lei. Sfera tineretului si cea a culturii sunt alte doua domenii care au prezentat un interes deosebit pentru solicitanti, fiind inregistrate nu mai putin de 156 de cereri pentru tineret, din care 87 au fost propuse spre finantare, respectiv 130 de cereri la cultura, din care 115 urmeaza a fi sustinute din fondurile alocate, fiecaruia dintre cele doua domenii fiindu-i repartizata suma de 500.000 de lei. Totodata, pentru sustinerea activitatilor si programelor sportive, Consiliul Judetean Cluj a alocat in acest an suma de 1.200.000 de lei, suma ce va fi utilizata pentru cele 53 de proiecte, din totalul de 95 depuse, care au indeplinit toate criteriile de eligibilitate prevazute in regulament.
Ca o noutate pentru anul 2018, an in care Romania celebreaza 100 de ani de la infaptuirea Marii Uniri, forul administrativ judetean a venit in sprijinul entitatilor care au elaborat initiative in acest sens, alocand suma de 300.000 de lei. Astfel, un numar de 59 de structuri au depus solicitari ce au ca obiectiv marcarea acestui moment istoric deosebit, 49 urmand sa fie sustinute financiar de forul administrativ judetean.
Lista tuturor entitatilor ale caror initiative indeplinesc conditiile cerute pentru acordarea de finantare si suma propusa a fi alocata fiecarei organizatii in parte va fi supusa spre dezbatere in plenul Consiliului Judetean si aprobata prin hotarare a forului administrativ. Totodata, aceste structuri non-profit vor fi instiintate atat in scris, cat si in format electronic, in legatura cu aprobarea finantarii programului propus, valoarea finantarii, precum si in ce priveste alte aspecte legate de implementarea in conditii corespunzatoare a proiectului.
Lista proiectelor castigatoare poate fi consultata pe site-ul oficial al institutiei (www.cjcluj.ro) la sectiunea Formulare.

Related posts

Companiile se așteaptă la o scădere semnificativă a afacerilor

redactia

Concluziile ,,CEO Conference – Shaping the future’’

Ionut Oprea

Finanțarea metroului de Cluj, pusă în pericol de birocrație

Nora Dumitrescu

1.120.000.000 de euro: Suma pe care România o primește de la Comisia Europeană pentru combaterea efectelor Covid-19

Ion Surdu

TU cât de pregătit eşti să INTRI la pensie?

A. I.

Search Corporation va face documentația pentru Drumul Expres A3

Nora Dumitrescu

Care este starea utilajului meu? Soluții pentru aplicații: de la aplicații individuale la monitorizarea întregii instalații – măriți eficiența, calitatea și disponibilitatea cu ifm electronic!

Transilvania Business

Banca Transilvania va susține viitorii manageri de fermă din Ardeal

Nora Dumitrescu

Oradea are pistă de pumptrack

Traian Dan

Oradea, staţiune turistică de nivel naţional

Traian Dan

Arad: Cea mai tânără femeie edil din România, fostă vedetă MTV, oferă spaţiu gratuit firmelor care doresc să creeze locuri de muncă

Stefana Muresan

Groupama Asigurări a decis să acopere, în mod excepțional, riscurile asociate virusului COVID-19

Ion Surdu

Guvernul va introduce o taxă pe ambalaje pentru creşterea gradului de reciclare

Traian Dan

Producătorul de electro­casni­ce De’Longhi, afaceri de peste 200 mil. euro cu fabrica din Jucu

Stefana Muresan

Excelenţa, răsplătită la Ziua Naţională a Bălţatei

Ligia Voro

Clujenii de la Net Brinel şi-au majorat linia de credit de la ING de la 2,5 la 6,4 mil. euro

redactia

ING Bank devine în acest an 100% disponibilă pe smartphone

Papuc Irina

Cele mai mari tranzacții din al doilea trimestru al anului 2019

Ligia Voro

O treime din firmele înfiinţate în 2017 lucrează cu Banca Transilvania

Stefana Muresan

Cezar Ioan: ” VINUL NU ESTE UN MOFT, vinul este – alături de gastronomie și de specificurile regionale – un important vector de bunăstare”

Stefana Muresan

Campioana Ana-Maria Brânză vine la The Woman

Stefana Muresan

Crește numărul incubatoarelor de afaceri din Regiunea Centru

Ligia Voro

Ardelenii vor putea merge direct cu avionul în Bulgaria

Nora Dumitrescu

Viaţa dacilor liberi, prezentată într-o expoziţie în Cetatea Oradea

Stefana Muresan

Leave a Comment