Cluj Industrie Investitii Ultimele stiri

Bosch pune piatra de temelie pentru un nou Centru de Inginerie în Cluj-Napoca

 -Noul sediu al Centrului de Inginerie Bosch va fi gata în 2019
 -Bosch este un partener strategic al Universității Tehnice din Cluj-Napoca
 -Responsabilitate faţă de educație și comunitățile locale
Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, a pus piatra de temelie pentru clădirea ce va găzdui Centrul de Inginerie din Cluj-Napoca. La evenimentul din 26 martie 2018 au participat, alături de managementul companiei, reprezentanţi ai autorităţilor locale și centrale, ai Consulatului German în România şi ai Camerei de Comerţ și Industrie Româno-Germane.
În Centrul de Inginerie deja existent în Cluj-Napoca, înființat în anul 2013, ingineri talentați lucrează la tehnologii inovatoare din domenii precum conducerea automatizată, Internetul lucrurilor și industria conectată (Industria 4.0). Cei aproximativ 400 de angajați care lucrează deja în diferitele locații ale Centrului de Inginerie din Cluj-Napoca vor fi relocați în noua clădire. „Bosch și-a extins activitățile de cercetare și dezvoltare în Romania în ultimii cinci ani, astfel că am decis să construim propria noastră clădire care să găzduiască Centrul de Inginerie în Cluj”, a declarat Mihai Boldijar, reprezentantul Grupului Bosch în România. ”Acest lucru confirmă încă o dată angajamentul Bosch de a dezvolta soluții și tehnologii pentru viitor în România, cu experți locali, în spiritul viziunii noastre – mai sigur, mai eficient energetic, mai economic”, a continuat Boldijar. Noua clădire a Centrului de Inginerie va concentra activități care anterior erau desfăşurate în diferite locații din Cluj.
Bosch planifică o investiție de aproximativ 25 de milioane de euro în noul centru de cercetare şi dezvoltare. Clădirea se va situa în centrul oraşului Cluj-Napoca, în cadrul campusului de software DaVinci, și va fi finalizată în anul 2019. „Pentru Bosch, asigurarea unor condiții optime de muncă pentru angajați reprezintă o prioritate”, a afirmat Dennis Raabe, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca. „Astfel, clădirea nouă, care se va întinde pe aproximativ 17.000 metri pătrați și va avea peste 6 etaje, va oferi angajaților noștri atât condiții de muncă inspiraționale, cât și restaurante, spații de recreere, o sală de sport și parcări subterane”, a continuat Raabe.
Centrul de cercetare și dezvoltare din Cluj are o colaborare strânsă cu alte centre din rețeaua globală Bosch, dar şi cu fabrica locală din Jucu, judeţul Cluj. El dezvoltă produse de ultimă generație în domeniile software, hardware, ingineria fiabilității şi mecanică.
Bosch susține educația şi comunităţile locale
Grupul Bosch își asumă o responsabilitate deosebită în ceea ce privește piaţa muncii și educația. De exemplu, compania a lansat în 2017 un program de masterat în domeniul ingineriei electrice, cu un curriculum adaptat la cerinţele actuale ale pieţei. Masteratul a fost dezvoltat de Centrul de Inginerie Bosch din Cluj, împreună cu fabrica Bosch de componente electronice auto din Jucu, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.
Alte proiecte educaţionale iniţiate de companie pe plan local includ Școala Duală, ce susţine pregătirea practică a elevilor în cadrul fabricilor Bosch din Cluj și Blaj, dar și cursuri de conducere autonomă, organizate în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea de Automatică şi Calculatoare. În același timp, Bosch oferă sprijin financiar și mentorat tinerilor talentați prin intermediul unor proiecte educaționale, precum “Hour of Code”, “Kids in Tech”, unde copii din 250 de cluburi IT din regiuni mai puțin dezvoltate ale țării primesc acces la tehnologie digitală, sau “BattleLab Robotica” (Sumo Robotic), o competiție care implică roboți autonomi creaţi de studenţi.

Related posts

Afacerile ELCO au crescut cu peste 40% în 2020

Ionut Oprea

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: TIMAC Agro, o companie revoluționară în nutriția plantelor

Ligia Voro

eMag, comenzi de aproape 500 de milioane de lei, de Black Friday

Papuc Irina

Producătorii sătmăreni își dispută în aceste zile primirea mărcii Produs Sătmărean

Gruita Ienasoiu

Creștere a numărului de pasageri de 130% pentru Aeroportul Transilvania

Ligia Voro

Iulius incepe constructia a 3 noi cladiri

Ionut Oprea

Practici de prevenire a coruptiei, in atentia comunitatilor de afaceri

Ionut Oprea

Deschidere oficială VINVEST 2019

Stefana Muresan

Clujul va avea o Strategie de Informatizare implementată de Clusterul Cluj IT

Stefana Muresan

20 de milioane de euro pentru reintroducerea tramvaiului la Reșița

Ligia Voro

Producătorul german de echipamente audio Sennheiser va construi o fabrică în Braşov

Stefana Muresan

“Mega-proiect” de 42 mil. euro, fonduri europene, în bazinul hidrografic Mureş

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Brașovul, atractiv pentru investiții naționale și internaționale

Transilvania Business

MedLife investeşte 5 milioane de euro în Ungaria

redactia

NTT DATA Romania, 18 ani de inovație și încredere oferită partenerilor săi

redactia

Se deschide lotul I din Autostrada Sebeș-Turda: lucrările la nodurile rutiere de la Sebeș și de la Alba Iulia Nord nu sunt terminate complet

Ion Surdu

Investițiile și fondurile europene în Guvernul Cîțu – viziunea pe termen mediu: „Să capitalizăm lecțiile învățate în precedentele două perioade de programare”

Ion Surdu

FlorideLux: Începutul anului școlar a triplat vânzările online de flori

Ligia Voro

Studiu PwC: Impactul COVID-19 asupra afacerilor: domeniile cel mai puternic afectate și ce măsuri trebuie luate de urgență

Papuc Irina

ADR Centru: Reabilitarea energetică a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, proiect de peste 15 mil. lei

Stefana Muresan

Bucharest – skyline transformation 2025: Anchor Grup, a developer of communities

Ionut Oprea

Un nou aquapark în Oradea cu finanțare europeană – Grădina termală Ioșia

Traian Dan

Ministrul sălăjean al transporturilor se implică în interconectarea Aeroportului Cluj

Nora Dumitrescu

Astra Vagoane Călători (Valer Blidar) va participa la licitaţia de tramvaie din Capitală

Stefana Muresan

Leave a Comment