Cluj Industrie Investitii Ultimele stiri

Bosch pune piatra de temelie pentru un nou Centru de Inginerie în Cluj-Napoca

 -Noul sediu al Centrului de Inginerie Bosch va fi gata în 2019
 -Bosch este un partener strategic al Universității Tehnice din Cluj-Napoca
 -Responsabilitate faţă de educație și comunitățile locale
Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, a pus piatra de temelie pentru clădirea ce va găzdui Centrul de Inginerie din Cluj-Napoca. La evenimentul din 26 martie 2018 au participat, alături de managementul companiei, reprezentanţi ai autorităţilor locale și centrale, ai Consulatului German în România şi ai Camerei de Comerţ și Industrie Româno-Germane.
În Centrul de Inginerie deja existent în Cluj-Napoca, înființat în anul 2013, ingineri talentați lucrează la tehnologii inovatoare din domenii precum conducerea automatizată, Internetul lucrurilor și industria conectată (Industria 4.0). Cei aproximativ 400 de angajați care lucrează deja în diferitele locații ale Centrului de Inginerie din Cluj-Napoca vor fi relocați în noua clădire. „Bosch și-a extins activitățile de cercetare și dezvoltare în Romania în ultimii cinci ani, astfel că am decis să construim propria noastră clădire care să găzduiască Centrul de Inginerie în Cluj”, a declarat Mihai Boldijar, reprezentantul Grupului Bosch în România. ”Acest lucru confirmă încă o dată angajamentul Bosch de a dezvolta soluții și tehnologii pentru viitor în România, cu experți locali, în spiritul viziunii noastre – mai sigur, mai eficient energetic, mai economic”, a continuat Boldijar. Noua clădire a Centrului de Inginerie va concentra activități care anterior erau desfăşurate în diferite locații din Cluj.
Bosch planifică o investiție de aproximativ 25 de milioane de euro în noul centru de cercetare şi dezvoltare. Clădirea se va situa în centrul oraşului Cluj-Napoca, în cadrul campusului de software DaVinci, și va fi finalizată în anul 2019. „Pentru Bosch, asigurarea unor condiții optime de muncă pentru angajați reprezintă o prioritate”, a afirmat Dennis Raabe, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca. „Astfel, clădirea nouă, care se va întinde pe aproximativ 17.000 metri pătrați și va avea peste 6 etaje, va oferi angajaților noștri atât condiții de muncă inspiraționale, cât și restaurante, spații de recreere, o sală de sport și parcări subterane”, a continuat Raabe.
Centrul de cercetare și dezvoltare din Cluj are o colaborare strânsă cu alte centre din rețeaua globală Bosch, dar şi cu fabrica locală din Jucu, judeţul Cluj. El dezvoltă produse de ultimă generație în domeniile software, hardware, ingineria fiabilității şi mecanică.
Bosch susține educația şi comunităţile locale
Grupul Bosch își asumă o responsabilitate deosebită în ceea ce privește piaţa muncii și educația. De exemplu, compania a lansat în 2017 un program de masterat în domeniul ingineriei electrice, cu un curriculum adaptat la cerinţele actuale ale pieţei. Masteratul a fost dezvoltat de Centrul de Inginerie Bosch din Cluj, împreună cu fabrica Bosch de componente electronice auto din Jucu, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.
Alte proiecte educaţionale iniţiate de companie pe plan local includ Școala Duală, ce susţine pregătirea practică a elevilor în cadrul fabricilor Bosch din Cluj și Blaj, dar și cursuri de conducere autonomă, organizate în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea de Automatică şi Calculatoare. În același timp, Bosch oferă sprijin financiar și mentorat tinerilor talentați prin intermediul unor proiecte educaționale, precum “Hour of Code”, “Kids in Tech”, unde copii din 250 de cluburi IT din regiuni mai puțin dezvoltate ale țării primesc acces la tehnologie digitală, sau “BattleLab Robotica” (Sumo Robotic), o competiție care implică roboți autonomi creaţi de studenţi.

Related posts

Primele 200.000 de teste rapide pentru depistarea Covid-19 ajung miercuri la București

Ion Surdu

Fabrica de încălțăminte Clujana a depășit faza insolvenței

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] Reghin municipality, from a rich history to digital technology

Transilvania Business

Guvernul va finanța Baia Mare dacă ajunge capitală a tineretului

Nora Dumitrescu

1.000 de locuri de la liceu vor fi trecute la învățământ profesional

Stefana Muresan

Soluția revoluționară oferită de un start-up sibian pentru serviciile de relații cu clienții: primul client – Orange Luxembourg

Papuc Irina

Noi proiecte Smart City Alba Iulia: Fotografii pentru turişti, monitorizarea radonului, servicii de sănătate, robotică

Stefana Muresan

Adrian Vascu, senior partner Veridio, despre măsurile Guvernului: „Nu e suficient să ne oprim aici”

Ion Surdu

Absolvenții UVT din Bruxelles, invitați să se alăture eforturilor de internaționalizare

redactia

Studiul metroului de Cluj va fi făcut de italieni și francezi

Nora Dumitrescu

Doi antreprenori au cumpărat o parte din uzina Roman Braşov pentru a face un parc de retail

Stefana Muresan

De pe Aeroportul International ,,Avram Iancu” Cluj, zboruri spre 40 de destinații. Program zboruri

Stefana Muresan

Cinci produse lactate, atestate ca „Produs Montan” din Bihor

Traian Dan

Aliz Kosza şi dimensiunile echilibrului în leadership

redactia

Britanicii de la Castrol donează echipament medical în Transilvania

Nora Dumitrescu

Fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării

redactia

CFR Călători și operatorii naționali din Ungaria și Austria intoduc în circulație un nou tren pe ruta Cluj Napoca – Budapesta – Viena

redactia

Statele Unite au angajat un român pentru strategia de imagine a Americii în lume

redactia

Finanțele propun majorarea cu 10 miliarde de euro a plafonului pentru emiterea titlurilor de stat pe pieţele internaţionale până în 2022

Ion Surdu

Silicon Forest, un nou hub de tehnologie în Cluj-Napoca, investiție de 200.000 de euro

Stefana Muresan

Romaqua Group Borsec donează 500.000 de lei spitalelor Matei Balș și Victor Babeș

Nicolae Pop

Gastronomia și vinurile din România, promovate intern și extern printr-o Gală de Ziua Națională

Ligia Voro

Primul heliport medical din București a devenit funcțional: investiție de 1 milion de euro

Papuc Irina

Donație a IT-iștilor clujeni către spitale: 59.000 de euro

Nora Dumitrescu

Leave a Comment